Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-05, 08:55 PM   #1
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
涼茶索引

大家知5知涼茶ge功用等等??
我search好耐都無乜發現.....

e排身體唔知why好差,連鎖性生病,
覺得下下睇醫生治標5治本,
因為2次都睇完醫生食完藥都未病好....

我想由唔同角度調養好身體......
so想知飲乜涼茶有乜效.
thx各位
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-05, 09:10 PM   #2
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
調養好身體唔係飲涼茶架
涼茶清熱咋喎

寒底飲多喉嚨痕
燥底飲涼茶唔多有用

舊 02-11-05, 01:02 AM   #3
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: msz006
e排身體唔知why好差,連鎖性生病,
覺得下下睇醫生治標5治本,
因為2次都睇完醫生食完藥都未病好....

我想由唔同角度調養好身體......
so想知飲乜涼茶有乜效.
thx各位
有冇試過睇中醫?可能幫到你.

此篇文章於 02-11-05 07:17 PM 被 銀色流星 編輯。
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 01:27 AM   #4
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
人人體質唔同
所以用藥都唔同
而且涼茶成日飲都會失去功效
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-05, 10:55 AM   #5
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
涼茶清熱架咋??

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-05, 10:11 PM   #6
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
睇左中醫sin好D ga wo!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:58 AM

手機版 | APP版