Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-08, 02:32 PM   #51
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
雖然套野好謎, 不過我睇得好開心
到底邊個至係主角?!

舊 10-15-08, 07:23 PM   #52
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
好奇心驅使下買左頭兩集漫畫睇
原來神樂係漫畫板女主角
覺得動畫係前傳既可能性唔高
按照動畫第二話既設定,如果要接番入漫畫度
有唔少位會好矛盾
我估動畫可能會走平行世界另一故事

漫畫睇完感覺真係比較普通,動畫表現好得多

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-08, 08:51 PM   #53
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
頭兩集都幾緊張

不過越睇越多問號
做人設個位好辛苦, 出咁多角色全部話咁快食便當...

雖然係鐵壁skirt.... 但我對神樂都幾有好感, 唔想佢死...

此篇文章於 10-16-08 08:55 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-08, 10:39 PM   #54
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
今日發現有人(字幕組)做繁體字幕

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 02:10 AM   #55
神嗚映
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
1. 這可能是今期的大作...從某情報顯示制作組對此作充滿信心
2. 是否前傳的問題...我個人認為制作組放棄了前傳...因為漫版真是不夠幹勁
3. 某壇有帖投票神樂之生死...哈...
 個人認為神樂是用來被虐待的...那麼才可能滿足大家嘛 =3=
神嗚映 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 07:04 AM   #56
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
唔知點解我覺得套野好鬼攻殼feel
明明兩樣野

食完兩集
對味是對味了
但黃泉的cv棒讀到...
是否故意的就不得到而知了
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 12:31 PM   #57
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
這季的黑馬動畫.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 03:47 PM   #58
神嗚映

整個官網換了
http://www.ga-rei.jp/top.html

玩野...玩兩集好了, 制作組該不會傻到重施故技吧
主角全便當只是噱頭吧 XD
舊 10-18-08, 04:40 PM   #59
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
雖然套野好謎, 不過我睇得好開心
到底邊個至係主角?!
黃泉 >▽<

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 10:43 PM   #60
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

黃泉我幾鍾意, 不過配音就真係麻麻啦

舊 10-19-08, 08:15 PM   #61
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
套野真係好掂,希望之後既集數仲keep到呢種感覺
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 08:31 PM   #62
神嗚映

引用:
作者: shunshun8894 查看文章
個人認為未必做到...

*20秒OP流出了
舊 10-19-08, 08:46 PM   #63
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
如果唔講黃泉,就係講三途河…
第一集已故男主角放蝴蝶同比黃泉殺生石就係佢

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 09:04 PM   #64
C@T
伊達と酔狂で・・・

引用:
作者: shunshun8894 查看文章
點keep?
你想集集死幾件主角?

雖然睇住班所謂主角俾黃泉虐殺好有快感

此篇文章於 10-19-08 09:22 PM 被 C@T 編輯。
舊 10-19-08, 10:18 PM   #65
hihiandylam
Senior Gamer

PSN  IDhihiandylam
引用:
作者: 神嗚映 查看文章
整個官網換了
http://www.ga-rei.jp/top.html

玩野...玩兩集好了, 制作組該不會傻到重施故技吧
主角全便當只是噱頭吧 XD
好迷.......到底第一集係D咩.....
為左一集而去做一個網頁.....
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 10:41 PM   #66
神嗚映

引用:
作者: hihiandylam 查看文章
漫畫版食零真是不太出色
這樣做可能為了增加原創性,使人放棄固有印象去看

再者兩位主角的配音其實麻麻地
第一集做出了「隱藏缺點」的效果
然後彈出華麗音樂和特殊氣氛
咁做就有引人入坑的可能性
(以上陰謀論desu)

經常有人講邊個主角咁
我個人覺得黃泉固然是,但神樂的重要性應該會對等的
就像魔炮兩位主角的情況
舊 10-19-08, 11:19 PM   #67
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: C@T 查看文章
點keep?
你想集集死幾件主角?

其實唔係指單純殺/死人啦 "

主要係動畫既節奏同氣氛
我覺得呢兩集做得非常出色
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 11:42 PM   #68
神嗚映

今集死左幾多件?
今集玩百合,大家係咪俾制作組吹脤晒呢...

最尾播的其實是OP: Paradise Lost/茅原実里
舊 10-20-08, 12:40 AM   #69
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: C@T 查看文章
x2
裏主角萬歲 \/

引用:
作者: hihiandylam 查看文章
其實個網改動不大丫, 依然咁簡陃

舊 10-20-08, 01:22 AM   #70
C@T
伊達と酔狂で・・・

引用:
作者: 神嗚映 查看文章
漫畫版食零真是不太出色
這樣做可能為了增加原創性,使人放棄固有印象去看

再者兩位主角的配音其實麻麻地
第一集做出了「隱藏缺點」的效果
然後彈出華麗音樂和特殊氣氛
咁做就有引人入坑的可能性
(以上陰謀論desu)

經常有人講邊個主角咁
我個人覺得黃泉固然是,但神樂的重要性應該會對等的
就像魔炮兩位主角的情況
頭一集一向都是引人入局用的 XD

不過神樂唔該早啲領便當
我忍受不了日本刀這種和式兵器上刻著michael
一係你換左把野佢
舊 10-20-08, 01:32 AM   #71
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

個官網都好百合feel..
睇黎黃泉同神樂會係重心角色(?)

第四課..史上最華麗既路人

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
舊 10-20-08, 01:53 AM   #72
神嗚映

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
個官網都好百合feel..
睇黎黃泉同神樂會係重心角色(?)

第四課..史上最華麗既路人
OP ED兩位包晒
好難唔係囉
放心,會一直百合到尾的 XD

四課的官網還健在的話
該會還有出場機會的 XD
舊 10-20-08, 05:27 PM   #73
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
今集太歡樂唔得
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 07:59 PM   #74
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

姊妹百合美..
今集玩回憶篇
兩人以前感情咁好,所以神樂同黃泉對決時處處留手
點解神樂媽媽同室長咁似樣既
不過希望回憶唔好玩太耐,下集講埋黃泉黑化就快d入正章
似乎"男主角"係紀之(或者一騎)咁漫畫男主可能會鬼隱
之前四課既某男回憶中同黃泉都有d關系,估計往後應該有補完劇情

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

舊 10-20-08, 11:58 PM   #75
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
我覺得漫畫男角都仲有機會出場既~
反正E+講緊漫畫之前既事JE~動畫版先14歲~