Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
HAKAIDER 08:35 PM 07-28-13
作者: 陸奧 貴志:
如果我o係度問mdr-1rbt既評價會唔會侮辱左你地
BT 耳筒不要太在意音質, 耳筒内置既DAC 好極有限

但Sony 將BT 同NC 分開兩對耳筒出真係想爆粗 XD
陸奧 貴志 08:57 PM 07-28-13
作者: HAKAIDER:
BT 耳筒不要太在意音質, 耳筒内置既DAC 好極有限

但Sony 將BT 同NC 分開兩對耳筒出真係想爆粗 XD
我o係sony pro shop fing過下,d聲唔錯(係唔知套片既音源有冇美化過)

不過好似話一插番線就仲衰過r版....

依家戴入耳式帶左陣耳仔覺得痛,所以想轉下,錢就俾唔到多架喇,唔使sell我d好野
HAKAIDER 09:09 PM 07-28-13
我o係sony pro shop fing過下,d聲唔錯(係唔知套片既音源有冇美化過)

不過好似話一插番線就仲衰過r版....

依家戴入耳式帶左陣耳仔覺得痛,所以想轉下,錢就俾唔到多架喇,唔使sell我d好野
我諗緊有無方法可以將MW-600 外掛係NC 耳筒上
westpat 10:27 PM 07-28-13
我剛剛入手 mdr-1rbt
用左一段時間

以BT headphone來計,個人覺得好正

一對綿就算帶住眼鏡都好舒服

再加埋個超長時間playback,你部手機冇電都未輪到個headphone
Justine 02:30 PM 07-29-13
依家諗返轉用CM之前
得westone d耳機先真係比倒戴得舒適既feel我
特別係UM1
陸奧 貴志 10:09 AM 07-30-13
受到誘惑了…UE9000…

同1rbt比邊隻好d?ue9000做到27xx…
歌絲˙暮斯 10:25 AM 07-30-13
有錢剩都唔買UE野, 完。
Strider 11:20 AM 07-30-13
受到誘惑了…UE9000…

同1rbt比邊隻好d?ue9000做到27xx…
會唔會考慮bose?
都係$2,100
http://www.bose.com.hk/?content=1&ca...product_id=236
Justine 04:08 PM 07-30-13
作者: 歌絲˙暮斯:
有錢剩都唔買UE野, 完。
UE既CM其實都ok既

另我唔知係邊個topic問
一千蚊左右,mac用dac有冇推介?
加賀KAGA 05:06 PM 07-30-13
部imod無端端炒左隻HDD, 應該比個借口自己換新Player or拎去整好
陸奧 貴志 05:30 PM 07-30-13
作者: 加賀KAGA:
部imod無端端炒左隻HDD, 應該比個借口自己換新Player or拎去整好
兩方
陸奧 貴志 11:16 PM 07-30-13
最後都係入左MDR-1RBT(信用左後2200左右,之後上左SONY換左$200超市COUPON...好大威力呀 )

用佢條線,D聲真係哭哭(又或者係我仲未慣HEADPHONE既音場,覺得D人聲好後....)

有冇D入門(=平平地)既線介紹下(買左呢個暫時冇$$買新既WALKMAN,繼續用舊電死死地既A846,所以仲係要有條線....)
HAKAIDER 11:31 PM 07-30-13
最後都係入左MDR-1RBT(信用左後2200左右,之後上左SONY換左$200超市COUPON...好大威力呀 )

用佢條線,D聲真係哭哭(又或者係我仲未慣HEADPHONE既音場,覺得D人聲好後....)

有冇D入門(=平平地)既線介紹下(買左呢個暫時冇$$買新既WALKMAN,繼續用舊電死死地既A846,所以仲係要有條線....)

https://www.sony.jp/walkman/products/WLA-NWB1/
westpat 12:36 AM 07-31-13

人聲後左係事實
我初頭好唔慣,um3x個人聲係勁前

但係,個包圍感,in ear比唔到我

個smaster用BT先會on

條線原model mdr-1r好好多
新堂愁一 02:55 PM 07-31-13
V-moda 呢個 brand 如何?
見隻 m80 做到咁平好想試下...
陸奧 貴志 06:54 PM 07-31-13
頂....個NFC認唔到我部水貨GPRO....我試左手機個NFC冇事,係爭在個耳機既NFC壞左定係真係SONY自家野先用到(但睇片三叔又得....)

如果用到NFC係咪可能一齊連手機同PSV(BT)..?

再試一次又得....但係原來NFC完都係轉做BT連妄想完結了
陸奧 貴志 07:03 PM 07-31-13
另外BT出黎既音出事喇...MOVE LAST ALBUM個BASS勁到人聲差D聽唔到

反而隻生物系"I"就好正常(地人聲後退....)
westpat 07:49 PM 07-31-13
如果psv唔食handsfree profile留返比手機既話就可以
可惜唔係

反而win8(食ad2p)加手機(食handsfree)係可以咁做

個bass我都set細左eq就返
陸奧 貴志 08:02 PM 07-31-13
eq呢家野我堅唔識set....set set下連自己本身係乜都唔記得左.....
teamkiller 10:40 AM 08-04-13
作者: Justine:
D聲係重點
百寳利16樓,
佢比隻萬三蚊12單元我試
佢地d調音真係麻麻
maybe係我唔仲意la,完全唔好聽既
而且有萬三蚊,我做乜唔去造Stage4?
試左你果面幾隻,同佢果面幾隻
高下立見

PS.隻一單有demo記得通知小弟
隻一單CM demo到左(隻demo好戴過上次十萬倍),用ER4單元....賣$1980...
未調音既聽感已經唔錯....係無咩bass je....但已經好對得住個價錢
佢地依家整緊個調音既板吉唔同既電阻落去試緊,成品會造番係隻CM入面
初試有番D低音,雖然深潛但唔實在

等左一個月.....我對圈鐵終於到

Justine 09:54 PM 08-04-13
作者: teamkiller:
隻一單CM demo到左(隻demo好戴過上次十萬倍),用ER4單元....賣$1980...
未調音既聽感已經唔錯....係無咩bass je....但已經好對得住個價錢
佢地依家整緊個調音既板吉唔同既電阻落去試緊,成品會造番係隻CM入面
初試有番D低音,雖然深潛但唔實在

等左一個月.....我對圈鐵終於到
thx!!
下星期去睇睇
anyone 11:40 PM 08-11-13

請問呢種頭要點焊?

條弗雷爆爆地係時候cut短吊下命
Rotagen 12:08 AM 08-12-13
AT-HA5050有BAL IN但無BAL OUT係想點
各畀一組平衡LINE同PHONE OUT又唔貴得過HA5000ANV就買硬,而家真係要考慮
好學唔學,去學DHA3000無ANALOG LINE OUT,衰過一次仲唔學精,
仲有大佬聽人講ATH野一向唔夾膽,
你整兩支落去有無人YAMAMOTO-HA2玩得咁好先,
最後部機個LOOK真係好得80~90s囉
HAKAIDER 12:21 AM 08-12-13
作者: anyone:

請問呢種頭要點焊?

條弗雷爆爆地係時候cut短吊下命
照數返個位 左>右>地

作者: Rotagen:
AT-HA5050有BAL IN但無BAL OUT係想點
各畀一組平衡LINE同PHONE OUT又唔貴得過HA5000ANV就買硬,而家真係要考慮
好學唔學,去學DHA3000無ANALOG LINE OUT,衰過一次仲唔學精,
仲有大佬聽人講ATH野一向唔夾膽,
你整兩支落去有無人YAMAMOTO-HA2玩得咁好先,
最後部機個LOOK真係好得80~90s囉
ATH 無出過BAL 耳筒

自家AT-HA5050 無BAL OUT 好正常喎
anyone 12:24 AM 08-12-13
唔該晒

同埋其實有無方法試到邊個位爆線?
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面