Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-21-11, 05:42 PM   #26
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: 十一月 查看文章
莫非你覺得我講「懂得將搏命搵錢呢個任務交俾男人,令自己可以生活得悠閒一點的女人才是真正聰明」呢一點係歧視?
「懂得將搏命搵錢呢個任務交俾其它人,令自己可以生活得悠閒一點的人才是真正聰明」

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 05:55 PM   #27
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
「懂得將搏命搵錢呢個任務交俾其它人,令自己可以生活得悠閒一點的人才是真正聰明」
冇錯,字眼問題,不一定是「男人」
有啲阿媽個個月好似追債咁逼子女俾家用,相信都係類似做法。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 12:10 PM   #28
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
有啲老細諗盡縮數去meet最低工資,相信都係類似做法。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 05:15 PM   #29
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Middle 查看文章
前題係,好彩識得到個男人會肯搏命搵錢同埋真係搵到錢,
識著例如我呢種本身已經悠悠閒閒o既,就真係...... ~__~
你咁仲唔叫好呀

舊 06-22-11, 10:51 PM   #30
thesame
大同

註冊日期: Aug 2005
呢個世界又幾時有男女平等過?
對自己有利就係平等!

路係自己選擇的,
你又何必去話人地好唔好?人地又冇影響到你.
難道自己得不到的就想全部人都得不到?

生活呢樣野有話一定要點樣先係對
又或是錯
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 02:34 AM   #31
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
而家仲邊有男女平等架?

痴線架咩? 不嬲都係女權過高架啦

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 05:19 AM   #32
GimGim

註冊日期: Jun 2002
i like, and dont mind my girlfriend to be strong, i actually prefer my girl to have her own goal! just dont bother me when i want to do my things

舊 06-24-11, 08:27 PM   #33
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
岩岩睇緊TXB, 有句對白就係話:
有自信既男人, 根本唔駛介意個女人贏自己

引用:
莫非你覺得我講「懂得將搏命搵錢呢個任務交俾男人,令自己可以生活得悠閒一點的女人才是真正聰明」呢一點係歧視?

我又唔係話女人做唔到高薪厚職,如果咁都係歧視,咁我無言了
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章

引用:

但係你一開始唔係咁既意思呢

引用:
作者: 天空 查看文章
而家仲邊有男女平等架?

痴線架咩? 不嬲都係女權過高架啦
所謂既女權男權根本一開始就係同一樣野

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 06-24-11 08:29 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 01:28 AM   #34
十一月
Game Master

我第一個post係#15,我明明係講「冇必要咁辛苦」(雖然打錯了做「冇必事」)。
如果咁樣都話係歧視,我就無論如何都唔服架喇。
我係唔係歧視,我心裡好清楚。
明明唔係,但都咁多人話我係,感覺好無奈。
舊 06-25-11, 04:43 AM   #35
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
我第一個post係#15,我明明係講「冇必要咁辛苦」(雖然打錯了做「冇必事」)。
如果咁樣都話係歧視,我就無論如何都唔服架喇。
我係唔係歧視,我心裡好清楚。
明明唔係,但都咁多人話我係,感覺好無奈。
其實有冇必要唔係我地話,每個人背景,諗法都唔同,呢D野要當時人先知~~
女仕們都要養家,賺錢同俾男人無關~~

唔係串你,如果你講咗D野你覺得冇問題而其他人覺得有,你最好諗多次自己講過嘅野,因為其他人無必要team up 話你

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 12:48 PM   #36
十一月
Game Master

引用:
作者: Lilith 查看文章
其實有冇必要唔係我地話,每個人背景,諗法都唔同,呢D野要當時人先知~~
女仕們都要養家,賺錢同俾男人無關~~

唔係串你,如果你講咗D野你覺得冇問題而其他人覺得有,你最好諗多次自己講過嘅野,因為其他人無必要team up 話你

我都希望覺得我的說話有問題的人諗一諗,將男女位置對調,
妻子養得起家的男人,冇必要咁拼搏,做住家男人好了。
咁呢句說話又係歧視男人?
點解說的對象係女人就係歧視?
我倒是覺得是某些人心目中的女性形象低下,才會那麼敏感,動不動就覺得人地歧視
舊 06-25-11, 04:27 PM   #37
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
我都希望覺得我的說話有問題的人諗一諗,將男女位置對調,
妻子養得起家的男人,冇必要咁拼搏,做住家男人好了。
咁呢句說話又係歧視男人?
點解說的對象係女人就係歧視?
我倒是覺得是某些人心目中的女性形象低下,才會那麼敏感,動不動就覺得人地歧視

你嘅前堤係有養得起家的男人, 文中嘅中女們係冇男人嫁~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:59 PM

手機版 | APP版