Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-27-11, 03:05 PM   #76
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實樓主肯去死未
你很勇敢
問了我想問的問題

舊 05-27-11, 03:45 PM   #77
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
樓主, 請學習積極面對, 每個人都有困難/問題要去克服架
堅強d, 加油呀
送俾你參考
www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac

此篇文章於 05-27-11 03:50 PM 被 Bandit-Anji 編輯。
Bandit-Anji 目前離線  
舊 05-27-11, 04:06 PM   #78
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
其實...
機會係留比有準備的人

(`・ω・´)
才子 目前離線  
舊 05-27-11, 08:49 PM   #79
Joe
God of Gamer
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
i want too but no guts

此篇文章於 05-27-11 09:30 PM 被 Joe 編輯。
Joe 目前離線  
舊 05-27-11, 09:26 PM   #80
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
其實
我自己都知自己係麻煩友
性格亦係9型人格之中最麻煩既第4型

或者我潛意識之中,最希望既事情係死亡
好細個已經諗負面野諗死
讀中學個陣
有幾個fd都已經話我有自殺傾向
但以前我都起碼扮到可以正面生活返工返學

只係...上年發生既事一路向壞方面連鎖落黎,更加推我呢個想法一把

大家應該未試過本來一班人,有師博關係,兄弟關係,男女朋友關係,朋友關係,同學關係,
但後來個個都唔原諒你,當你透明
種孤獨感,罪惡感真係好大好恐佈,
所以好想用死去制裁自己

我知道的,我最大心結始終係得不到別人的原諒

多謝所有鬧我既版友,可以令我多一個角度去思考
其實在下同樓主你都是一樣...
一生(暫到現在)都是一事無成,做事只有失敗不會成功...
所以明白到,當失落迫近時,自然會希望了結生命...
但你真的希望了結生命嗎?我想不是的...其實你只是希望了結痛苦而已...
朋友/男女朋友突然當你透明,在下都試過...
最初想,只有自己遇到那麼不公平的時吧!'?
原來...每個人都有被朋友當作透明的時候...

至於要求別人原諒...
你原諒左自己未?..否則...在該人面前那個並不是他需要的你...

世界不會因你改變....只有你去改變自己的世界...
查實...當回想自己遇到不公的事時,有很多時都是自己沒細心做好...

沒有人是罪人,沒有罪是不能寬恕的...
在你害怕靜時..你需要靜...在你想不快時你需要靜...在你想了結自己時更需要靜下去呀...

繼續努力...
iu fu pig 目前離線  
舊 05-27-11, 10:38 PM   #81
再生

註冊日期: Feb 2004
打完大篇覺得自己有D多餘
anyway祝你盡快解決問題同恢復心情

此篇文章於 05-27-11 11:07 PM 被 再生 編輯。
再生 目前離線  
舊 05-28-11, 03:20 PM   #82
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
希望樓主睇完有d得著

http://www.youtube.com/watch?v=dMrSp...layer_embedded
boss 目前離線  
舊 05-28-11, 10:17 PM   #83
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
只要性格不樂觀
做什麼點都會自己入去死胡同

凡事不要太在意,開朗點好無?

小妹不才
所以只可以講以上說話,抱歉
YALIU 目前離線  
舊 05-29-11, 12:49 AM   #84
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
其實我都好想問上面某條問題. 不過我驚上釣俾人告教唆他人xx

:x

舊 05-29-11, 02:02 AM   #85
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
我睇樓主都係照舊,掉低個POST就走左去.

點都好,最後都係答翻佢根本個問題.
點解唔俾機會我? << 唔係其他人唔比機會你, 係你唔比機會你自己.
點解佢地無論如何都想我死? << 既然佢地都想你死, 你仲要比機會佢地傷多你一次?
點解要迫我去絕路? << 你應該興幸有機會嘗試係逆境生存既滋味.

如果, 真係心理因素影響既話. 建議你去睇睇醫生.
無咩錢既話, 去政府醫院門診度睇左先. 佢地幫就唔幫得到幾多, 點都好過你日日係諗胡思亂想.
不過, 政府排專科可能要幾個月, 但你話成日想自殺應該唔會排好耐.

GOOD LUCK.

舊 05-29-11, 03:24 AM   #86
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
決心要死的人, 唔會報晒警call消防員

(`・ω・´)
才子 目前離線  
舊 05-29-11, 10:45 AM   #87
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 忘記密碼 查看文章
我睇樓主都係照舊,掉低個POST就走左去.

點都好,最後都係答翻佢根本個問題.
點解唔俾機會我? << 唔係其他人唔比機會你, 係你唔比機會你自己.
點解佢地無論如何都想我死? << 既然佢地都想你死, 你仲要比機會佢地傷多你一次?
點解要迫我去絕路? << 你應該興幸有機會嘗試係逆境生存既滋味.

如果, 真係心理因素影響既話. 建議你去睇睇醫生.
無咩錢既話, 去政府醫院門診度睇左先. 佢地幫就唔幫得到幾多, 點都好過你日日係諗胡思亂想.
不過, 政府排專科可能要幾個月, 但你話成日想自殺應該唔會排好耐.

GOOD LUCK.
佢好像次次都係開左主題 就閃人.....

由佢啦
反正幾個月之後又會開新主題說 想死

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 05-29-11, 07:54 PM   #88
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 古手神主 查看文章
其實我都好想問上面某條問題. 不過我驚上釣俾人告教唆他人xx

:x
這裡也是.. 始終教人自殺好似不太好..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線  
舊 05-29-11, 08:57 PM   #89
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
我記憶中之前都有睇過一下樓主留下一句再見了既主題
當時仲以為咁唔對路,係咪第二日會上報
結果又唔係喎,而家又見返樓主
引証左一樣野,樓主你所諗既野
根本就無影響過你既"生存"
根本唔洗理會
唔開心唔如意
咩去逃避囉,
靜既全心全意去打機睇片畫公仔打飛機~
動既去跑步游水打射籃球去飲酒去教會~
再唔係狂去食野~都未嘗唔係一樣辦法~
grxgr 目前離線  
舊 05-29-11, 11:35 PM   #90
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
打飛機 make him die
Q頭 目前離線  
舊 05-30-11, 01:08 AM   #91
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: grxgr 查看文章
我記憶中之前都有睇過一下樓主留下一句再見了既主題
當時仲以為咁唔對路,係咪第二日會上報
結果又唔係喎,而家又見返樓主
引証左一樣野,樓主你所諗既野
根本就無影響過你既"生存"
根本唔洗理會
唔開心唔如意
咩去逃避囉,
靜既全心全意去打機睇片畫公仔打飛機~
動既去跑步游水打射籃球去飲酒去教會~
再唔係狂去食野~都未嘗唔係一樣辦法~
講到尾
樓主都係想人地關注一下自己..
咪給機會我地關注一下佢…
YALIU 目前離線  
舊 05-30-11, 01:15 AM   #92
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
死又痛又辛苦~唔明點解要走去自殺~
你D問題又唔係死結~點解要去死~
你死左之後間屋會變凶宅~又要麻煩人去清理~=﹏="

舊 05-30-11, 03:42 AM   #93
Sam@Gaforum
Senior Gamer
NR社社長

註冊日期: May 2007
你需要這個

http://www.youtube.com/watch?v=vYMxOzxKYYo
Sam@Gaforum 目前離線  
舊 05-31-11, 02:46 PM   #94
unreal
Junior Member

註冊日期: May 2011
樓主,人生真係有好多度難關架...
我自己咦家都覺得困o係情關好辛苦....

點都好,見番你出post我諗大家都會開心。

失去一切其實都唔可怕o既,
有手有腳,識得上網,已經有無限可能性。
悶亦都可以上黎同大家吹水,

過去,會過去的,總會。
unreal 目前離線  
舊 06-02-11, 07:52 PM   #95
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
樓主你簡自殺就連可以爭取機會Ge 機會都無埋.
套用Arms一句說話送俾你
人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
引用:
作者: unreal 查看文章
樓主,人生真係有好多度難關架...
我自己咦家都覺得困o係情關好辛苦....

點都好,見番你出post我諗大家都會開心。

失去一切其實都唔可怕o既,
有手有腳,識得上網,已經有無限可能性。
悶亦都可以上黎同大家吹水,

過去,會過去的,總會。
失去一切真的不可怕

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 06-06-11, 05:31 AM   #96
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
我將要做犯法野
虛空使者 目前離線  
舊 06-06-11, 05:50 AM   #97
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003