Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-05-15, 11:54 PM   #26
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
反正也是開機印,不意外

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 05:00 AM   #27
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
其實我會想問
真的爆了的話
在中資銀行的資產和保險基金會不會有影響?

以前未有大件事未開始留意政治之前被家人放了入去的錢.....

舊 07-06-15, 08:42 AM   #28
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
240憶加碼到1000憶
幾多錢都冇用,你出幾多人地食幾多,要d決策人識玩先有得救
而且已經燒左over20萬億,你個一千億都唔夠玩幾日

引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實我會想問
真的爆了的話
在中資銀行的資產和保險基金會不會有影響?

以前未有大件事未開始留意政治之前被家人放了入去的錢.....
我上二個月用左個幾鐘同我亞媽解識人民幣今年好危險,再加埋我有大陸背景0既親戚証實我講0既野
成功叫佢停左d人民幣定期/投資,因為我深信人民幣今年一定會眨貶值/爆煲

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 07-06-15 08:57 AM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 09:17 AM   #29
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
「不要質疑央行救市的力度,央行有龐大的潛在彈藥」

開機印銀紙了?:0)
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 09:49 AM   #30
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
同大時代唔同,大時代丁家再有錢都唔可以印銀紙。

舊 07-06-15, 09:50 AM   #31
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: keijoey 查看文章

由手機版發出
從來無停過

舊 07-06-15, 09:57 AM   #32
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
我絶對唔信會爆
你們要對中央有信心

舊 07-06-15, 10:00 AM   #33
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
剛剛想睇返亞州金融風暴既野
個WIKI幾時寫成當年係找阿爺幫手打贏咁既
我記憶唔係任一招佢同索羅斯豪賭一鋪ALLIN 贏佐咩?
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:03 AM   #34
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
認真問,希臘果邊既事有無加速支爆?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:06 AM   #35
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
當大家消費品有六七成唔係 made in china 時, 都仲有機等睇到支爆.

唔係既話真係要有好多外部因素.

個人消費品產地如下:

電子野:
電腦 FUJITSU, 手機 APPLE, game console PS3 WIIU - 全 china.
相機 PENTAX - vietnam 同 CANON SIGMA japan 為主, 少量 china
電視 SONY PANASONIC - japan
HIFI YAMAHA - malaysia, AUDIOTECHNICA - japan

服飾:
衫 - 一半 china
褲 - italy, japan
鞋 - uk , us, italy, 少量 china
錶 - japan
袋 - japan, italy
太陽鏡 - italy, uk

電子野, CHINA 唔 CHINA 其實無乜分別, 都係果個價.

服飾要 NON CHINA 係難既, E+ ZARA 集團大部分衫都 NON CHINA, H&M 就一半半, 不過就算係再貴 d 既, 好多時睇岩款但係 MADE IN CHINA 都無計.

至於 health, hair, skin care 同食物, 我諗正常人都唔會擺 d 大陸製既化學野入口或搽上身, right ?

難少少, 平時注意下, 要買少 D NON CHINA 其實唔係真係貴好多.

最近買個幾層高膠櫃, 懶得去 IKEA, 去屋企樓下間 PIAGO, 同樣咁大個, 絕大部分 made in japan, 價錢同 IKEA 差唔多, 都係幾百蚊.
我都會刻意唔買Made in China0既野, 衫褲鞋襪, 飾物, 護膚品等等都可以做到, 我諗我有80% 呢類野都唔係Made in China...

我開始咁做0既原因主要係因為驚大陸做0既野對身體有害, 你講得冇錯, 有心機揀的話唔用大陸野其實唔係真係貴好多

但反而食品真係好難避免, 要完全唔食真係冇可能 (水果我已經全部買外國), 但肉類, 菜等等真係....
起碼水方面已經係大陸啦

食品要全外國貨就真係貴好多喇, 自問呢一刻未負擔得起, 但真係十分希望做得到
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:30 AM   #36
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 廢人 查看文章
由手機版發出
你食0既飯,飲0既水,住0既屋,流0既血,全部係阿爺比0既,
689剛剛先講完話,如果冇佢,你班友全部失緊業,
阿爺唔幫手,你d香港人只係乜都做唔到0既可憐蟲咋

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:33 AM   #37
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: keijoey 查看文章

由手機版發出
對大陸來講 係QE64左右喇
好聽D叫宏調大家唔覺係印緊銀紙姐
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:39 AM   #38
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: vov430 查看文章
你食0既飯,飲0既水,住0既屋,流0既血,全部係阿爺比0既,
689剛剛先講完話,如果冇佢,你班友全部失緊業,
阿爺唔幫手,你d香港人只係乜都做唔到0既可憐蟲咋
強迫d後生仔個個好似浮士德咁出賣靈魂...

在共產極權統治下的人類都只有退化的一路, 變成只為生存而沒有思想的機器...但好多香港人極為樂意
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:56 AM   #39
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
冇睇新聞...今朝爆左未??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:59 AM   #40
廢人
The One

爆依D野唔係一野就爆晒既
亞州金融風暴都比索羅斯玩佐成年
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 11:01 AM   #41
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
4500以下不能沽...不如set 10000點唔沽得咪仲開心?
http://www.881903.com/Page/ZH-TW/new...3&csid=261_341
引用:
內地股市升幅收窄滬指三千九得而復失
06.07.2015 10:14

中央出重手托市,包括暫停新股、要求券商出資救市及四千五百點以下不能沽、人行給予證金公司流動性支持。滬深股市今早報復式反彈,高開逾百分之七,但其後升幅收窄到百分之一至二,上證綜合指數三千九百點水平得而復失,最新報3772點,升85點,深證成份指數報12460點,升214點。兩市總成交五千幾億元人民幣。

金融股造好,中國銀行升近百分之五,交通銀行升百分之六,平保和國壽,升百分之四至五。券商股有追捧,光大證券和國泰君安,升百分之七,東北證券升百分之六。地產股亦靠穩,保利地產和金地集團,升百分之六。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 11:10 AM   #42
Hunter

註冊日期: Jan 2002
港交所今日最勁跌36蚊

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 11:20 AM   #43
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
跌左800幾點...

舊 07-06-15, 11:59 AM   #44
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
IFC多人未?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 12:01 PM   #45
尼路
The One

越救越死,依家望落上星期一無左幾pat石都叫走得快……

舊 07-06-15, 12:11 PM   #46
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
中央仲唔出手,拉晒出貨班人,完全係動搖中國安定繁榮
拉晒班人,凍結戶口,狂入貨,即時和諧晒

舊 07-06-15, 12:26 PM   #47
凍檸茶
The One
青龍使用者

https://www.youtube.com/watch?v=EIIe1YoShCg
7:00
今次個市係同以前唔同嫁,
升咗上去, 係唔會落唔返黎
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 12:52 PM   #48
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 廢人 查看文章
由手機版發出
wiki嘅野點寫點改都得
擺明專呃後生一輩唔知咩事

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:00 PM   #49
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 01:01 PM   #50
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009