Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-16-08, 08:26 PM   #1
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.3

上回 -

#7 2007.07.16 我們的病入膏肓泥足深陷病情交流[吹水區] Vol.2
#6 2006.12.07 我們的 DC/DSLR 美沙酮中心[發問區] Vol.4
#5 2006.08.27 我們的病入膏肓泥足深陷病情交流[吹水區]
#4 2006.07.24 我們的 DC/DSLR 新手美沙酮中心[發問區] Vol.3
#3 2006.02.28 DSLR 新手交流區 Vol.2
#2 2005.07.22 新手們投入DSLR世界
#1 2003.11.15 DC 攝影新手區

此篇文章於 05-14-08 10:39 PM 被 KKH 編輯。
加賀KAGA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-08, 08:59 PM   #2
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
報到先, 雖然最近冇乜病痛

舊 01-16-08, 10:12 PM   #3
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
報到...
剛睇完醫生...

舊 01-16-08, 10:15 PM   #4
M-eye
菜鳥蛋

話時話...
我星期六牛一....
鐵定會同朋友玩到好夜...
唔知星期日係咪飲茶喎.....???

舊 01-16-08, 10:30 PM   #5
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
星期日飲茶>看展

KK統一到研習區...歸一些也不錯/\

舊 01-16-08, 10:32 PM   #6
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: KTN 查看文章
星期日飲茶>看展

KK統一到研習區...歸一些也不錯/\
星期日我都會到...但可能你地已經飲完茶了

舊 01-16-08, 10:44 PM   #7
KTN
~♡

KK~他話來埋單找數/

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
星期日我都會到...但可能你地已經飲完茶了

舊 01-16-08, 10:46 PM   #8
M-eye
菜鳥蛋

咁係星期日飲啦喎...???
咁我預星期日啦???

舊 01-16-08, 10:52 PM   #9
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
KK~他話來埋單找數/
邊個黎找數???

舊 01-16-08, 11:17 PM   #10
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
多謝油爺~

我過兩日得閒再約你地.

餅爺星期日下午會不會在火炭睇場?

M 爺 祝你年年有今日, 歲歲有今朝... 一日入三支玻璃!
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-08, 11:18 PM   #11
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: KKH 查看文章
多謝油爺~

我過兩日得閒再約你地.

M 爺 祝你年年有今日, 歲歲有今朝... 一日入三支玻璃!
我不是油王....做乜多謝我?

舊 01-16-08, 11:34 PM   #12
M-eye
菜鳥蛋

引用:
多謝油爺~

我過兩日得閒再約你地.

咁就係話星期日有得飲啦???
好野...好耐沒見大家了...
依次一天三支加埋的藥材...
都冇那次一天內敗EF 100mm Macro後再敗85mm 1.2 咁誇...
那一次個feel真係好有罪惡感...
事後都唔敢話俾女朋友知....
(KK爺唔好再叫我M爺啦...我己經覺得老左好多啦...最近都結識不到15-16歲的女生了...=.=)

此篇文章於 01-16-08 11:37 PM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-08, 11:36 PM   #13
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:

Sure~~

開定紅酒等大家.......

舊 01-16-08, 11:46 PM   #14
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: M-eye 查看文章
咁就係話星期日有得飲啦???
好野...好耐沒見大家了...
依次一天三支加埋的藥材...
都冇那次一天內敗EF 100mm Macro後再敗85mm 1.2 咁誇...
那一次個feel真係好有罪惡感...
事後都唔敢話俾女朋友知....
(KK爺唔好再叫我M爺啦...我己經覺得老左好多啦...最近都結識不到15-16歲的女生了...=.=)
買macro 的話買呢枝嘛
http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-08, 11:47 PM   #15
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: Hayami 查看文章
M42 mount唔難買到...
AI-S 難到冇朋友

舊 01-16-08, 11:51 PM   #16
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
M42 mount唔難買到...
AI-S 難到冇朋友
你望佢出sl-ii囉

//Blog
//Flickr
舊 01-16-08, 11:51 PM   #17
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
八掛一下......
話說世上是否有種"X光攝影"之類的東東?
平民玩得起的嗎?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-08, 11:55 PM   #18
KTN
~♡

II頹化支鏡

用大砲幾好,是但買m-42粗用就得

引用:
你望佢出sl-ii囉

舊 01-17-08, 12:00 AM   #19
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
II頹化支鏡

用大砲幾好,是但買m-42粗用就得
咁好多機都係可以用m42啦

//Blog
//Flickr
舊 01-17-08, 12:03 AM   #20
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
飲早茶也有點興趣,順便學下野

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-08, 12:05 AM   #21
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
八掛一下......
話說世上是否有種"X光攝影"之類的東東?
平民玩得起的嗎?
有....仲有紫外線攝影,紅外線攝影
平民玩唔玩得起就不大清楚了

舊 01-17-08, 12:06 AM   #22
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
你望佢出sl-ii囉
有個朋友話4.3K放比我.....我無錢買

舊 01-17-08, 12:07 AM   #23
KTN
~♡

意思係用得方便

引用:
咁好多機都係可以用m42啦
好難令人信服

引用:
有個朋友話4.3K放比我.....我無錢買

舊 01-17-08, 12:08 AM   #24
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
有....仲有紫外線攝影,紅外線攝影
平民玩唔玩得起就不大清楚了
IR你都有一塊啦~

UV....以前都有諗過有IR可能都有會UV~
但唔係話而家的鏡頭會隔UV的咩?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-08, 12:12 AM   #25
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
IR你都有一塊啦~

UV....以前都有諗過有IR可能都有會UV~
但唔係話而家的鏡頭會隔UV的咩?
NO....我指的是紫外線攝影係類似影犯罪現場證據果D,
同樣影一D肉眼睇不見的光線,之前睇過用呢D機黎影植物,
好特別的

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:11 PM

手機版 | APP版