Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-28-10, 04:32 PM   #26
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: 小光 查看文章
同感...
入會canon真係我一生最錯決定之一
n記影出黎真係好明顯sharp好多
我本身影景多, 買之前都聽人講過n記影景 c記影人, 不過我初頭覺得分別唔會好大, 所以最後都係貪平買canon, 買左先黎後悔
家下騎虎難下
我同你調轉....
最錯就係入錯坑....
入左咁耐都係得三支nikon鏡...

本來之前都話有得食日本菜
但日本菜連eos mount都出埋...
依家真係有d雞筋feel....

用其他鏡又要改mount....
手頭有4支leitz R
支支都要去改mount...
m42仲要自己落手落腳改....

如果用canon就,真係冇煩惱...
兩個轉接環搞掂晒
食埋c/y舊菜都冇問題添呀頂...

求先又行二手鋪...
見到支leica m 90 2.8,種左入支canon 50 1.8度
睇完真係成身痕...不過我入左坑.....

舊 11-29-10, 08:10 PM   #27
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
頭先陪同事買g12果陣順便問埋
我既450d set
如果係中原trade in再換機
可當2k....

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-10, 11:23 PM   #28
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
頭先陪同事買g12果陣順便問埋
我既450d set
如果係中原trade in再換機
可當2k....
蝕喎...囉上肥花二手區度最少都有2k半啦(我見到有人徵求)

舊 11-30-10, 10:26 AM   #29
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: teamkiller 查看文章
蝕喎...囉上肥花二手區度最少都有2k半啦(我見到有人徵求)
因為就腳啦
放完又可即入

咁樣諗.....

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 12:52 PM   #30
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
http://www.hkepc.com/5889

人類的未來, 宇宙的希望

Rice

舊 12-09-10, 07:24 PM   #31
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
PG-02 Pano Packages
http://archive.constantcontact.com/f...021807695.html

油王 GO GO GO!
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-10, 06:45 AM   #32
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: KKH 查看文章
http://archive.constantcontact.com/f...021807695.html

我連樹葉都冇得食, 要去執樹皮啦

舊 12-10-10, 08:42 PM   #33
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: KKH 查看文章

支持油王敗家!

舊 12-10-10, 09:02 PM   #34
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: Strider 查看文章
支持油王敗家!
我想敗35mm鏡頭比自己做聖誕禮物XD

舊 12-11-10, 12:04 PM   #35
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
有錢真好

舊 12-11-10, 04:16 PM   #36
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: KTN 查看文章
有錢真好
你同油王個個月都聖誕月啦~~"!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-10, 04:43 PM   #37
KTN
~♡

你咪玩我啦,我呢d死窮鬼養自己都未養得掂,聖條命就聖

引用:
作者: KIM 查看文章

舊 12-11-10, 06:10 PM   #38
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: KIM 查看文章
我就黎要去執樹皮黎充饑...聖誕月都唔關我事

舊 12-12-10, 12:23 AM   #39
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
我就黎要去執樹皮黎充饑...聖誕月都唔關我事
就黎即係未執啦

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 10:21 AM   #40
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: apache 查看文章
就黎即係未執啦
快架啦快架啦

舊 12-12-10, 10:36 AM   #41
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
快架啦快架啦

yes.......好玩唔玩........玩........

舊 12-13-10, 09:18 PM   #42
KTN
~♡

餅爺真係壞
引用:
作者: OldCake 查看文章
yes.......好玩唔玩........玩........

此篇文章於 12-13-10 09:37 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-10, 05:46 PM   #43
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
係喎....早幾日買左塊kenko既十字星鏡諗住影燈......
但因為趕住買所以買錯左72mm.....
有無人接手?我家中無72mm鏡的.....所以用唔著orz
開價$400有無人要?
如果哩度唔post得我搬返落買賣版.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-10, 05:55 PM   #44
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
係喎....早幾日買左塊kenko既十字星鏡諗住影燈......
但因為趕住買所以買錯左72mm.....
有無人接手?我家中無72mm鏡的.....所以用唔著orz
開價$400有無人要?
如果哩度唔post得我搬返落買賣版.
你支鏡係几多mm,
買個轉駁囉

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-10, 06:02 PM   #45
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
leica summilux 35mm f1.4 asph

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...&A=RetrieveSku

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-10, 09:15 PM   #46
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
引用:
leica summilux 35mm f1.4 asph

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...&A=RetrieveSku
[/url]
Why? 係就正正經經嘛~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-10, 12:21 PM   #47
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

好酸呀!

舊 12-21-10, 09:20 AM   #48
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
A PK Lens to EOS Body Adaptor Now Supports Aperture and Focal Inputs Plus Focus Correction!
http://ricehigh.blogspot.com/2010/12...=Google+Reader

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-10, 01:08 PM   #49
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
玻璃館茶局俾班死芒亨廚入侵.....
上傳的圖像
檔案類型: jpg MonHunt.jpg (179.1 KB, 4 次查看)

舊 12-27-10, 05:02 PM   #50
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

話說今日小弟正如常努力執紙皮搵食,
無端端有幾個衰神打黎話佢地餐飯點好點好,
搞到我當堂冇晒心機做野....下次打電話黎前,
唔該停一停, 想一想先, 考慮下人地感受先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.5 ビスケット 照相館 1000 01-27-09 02:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.4 亞飛 照相館 1001 11-09-08 10:12 PM
我們的病入膏肓泥足深陷病情交流 DC/DSLR 美沙酮中心[發問及吹水區] Vol.3 加賀KAGA 照相館 1006 08-22-08 01:12 AM
我們的 DC/DSLR 美沙酮中心[發問區] Vol.4 KTN 照相館 1001 05-12-08 11:05 PM
我們的 DC/DSLR 新手美沙酮中心[發問區] Vol.3 riceking 照相館 1006 12-07-06 08:20 AM

現在的時間是 07:24 PM

手機版 | APP版