Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-18, 11:25 PM   #3901
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
無啦啦又虹左第3隻AXTER,想射9S姐 @@

頂原來命術黑印4係HPMP20%,仲以為係魔20%,仲刷左咁耐RINOA飛碟,刷番其他野算,中左都唔要,唔岩駛

此篇文章於 09-11-18 11:34 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-18, 04:12 AM   #3902
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
終於打過左基加...準備挑戰暗召

舊 09-14-18, 07:06 AM   #3903
ShinDou

半價又虹左垃圾4天王,想射多隻9s都咁難,狂出另1隻垃圾4星

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 09-18-18, 10:50 PM   #3904
ShinDou

又出雙飛水著,今次係BUFF+召,又係8千石買,而家6580石,點都買番黎既,除非廢得得濟啦

星期6日要勤力D執埋D石再RESET了,射左咁多日半價都仲未有多隻9S @@ 算了唔射了

此篇文章於 09-18-18 10:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-20-18, 05:53 PM   #3905
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
真係非到冇朋友,武具1次rare都冇出過
11連0虹,送5星又廢物。。。
直情想棄。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 06:37 PM   #3906
ShinDou

5星ex出第3隻冰女,俾咁多隻真係冇用,手套已經食左兩隻,axter有3隻都淨係食左1隻手套就算,打手裝1隻用住先都夠,好少勁野有位出兩隻打手

武具RARE其實都係得刀有用,大劍都OK,其他武多數冇乜勁人,唔駛太執著RARE,今期我打夠分拎完莫古就放置

冇料十連同你1樣冇料,仲要得1隻4星保底,其實3%5星,淨係十下唔中係正常既,正常30幾下先1隻

送垃圾5星基本上成日架啦,我D勁5星大部份自己抽番黎,好難等EX飛中番隻勁野

隻新雙飛如果打D成日上STOP既都幾勁,不過暫時好似冇乜怪成日全場STOP﹖

6星已經有120% BUFF,雖然唔係最TOP不過都好過我而家冇BUFF,再諗下先唔射住,反正未夠8千

此篇文章於 09-20-18 07:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-20-18, 09:01 PM   #3907
GP03D

水著值得抽?
120%buff可以w攻防1turn出哂?同埋幾多turn?

舊 09-20-18, 09:25 PM   #3908
ShinDou

買左,6星已經有W技,120%BUFF,5TURN

https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/wiki/units/1392

此篇文章於 09-20-18 09:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-22-18, 09:52 PM   #3909
ShinDou

過埋EXTRA3版,不過都唔易,用左7星帝國盾,6星覺醒主角,6星賣花,7星技師,雙7星AXTER

第1場反而最難,第1次打果陣俾佢第2TURN出幾次全體冇屬魔法秒晒,6星覺醒主角冇谷精唔夠頂,果陣得6百幾精,好似食左一兩下就秒左 XD 之後谷精去到9百幾先岩岩好頂得下,不過用左自動復活都死左2次,搞到全體食左1下,好彩冇人死,係完果陣主角岩岩復活完再死埋,覺醒主角真係要7星先夠血頂

第2場防左異常,兩隻AXTER裝暗召,1開波上冰屬再降冰耐,第2TURN T絕明鏡就秒左佢

第3場我有3個裝左防即死,1開波兩隻AXTER 上冰屬,雙LB打淨19%,之後俾佢連出左幾次全場即死,我冇防即死果3隻上左自動復活都冇用 XD 救番之後下TURN又上冰屬降耐,等多TURN又秒左 XD

不過頭兩場我打快冇理D莫古,第3場就有拎90%3星飛既

應該就快夠期要RESET了﹖聽日真係要勤力D執埋D石了,仲有堆探索,仲有D召仲未再打,仲有GILGAMESH都未再打執莫古

此篇文章於 09-22-18 10:00 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-23-18, 08:36 PM   #3910
ShinDou

又會無啦啦復刻VP個POOL既﹖唔通又復刻埋個RAID﹖但而家黎講呢3隻VP都好廢,定係會技覺醒上修﹖
舊 09-23-18, 10:09 PM   #3911
ShinDou

淨番成堆5星BE角技覺醒了,不過我得技師7星

幻礦可以變SP了,應該儲左成大堆

遲D召喚飛會變GIFT飛,應該唔會淨係改名咁簡單,都唔似係改好,可能係D飛會唔俾人抽PICKUP POOL﹖所以先俾人RESET執石補償﹖搞咁多野懶神秘,都就到期仲唔講清楚D野,不過而家隻GAME都真係開始有D悶了 @@ 冇乜變化

此篇文章於 09-24-18 06:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-24-18, 12:08 AM   #3912
GP03D

其實我已經悶左,好多個月故事未玩,降臨個d更加唔洗講。。。不過玩左2,3年又課過唔捨得棄住姐,剩係玩下活動抽下人又唔算肝,睇下佢d新人點出囉

舊 09-24-18, 06:49 PM   #3913
ShinDou

派果5張GIFT飛全垃圾,佢話過左9月30用唔到,冇得留,即係淨係1次性﹖改個咁既名整個咁既POOL就係為左唔派3星飛俾人抽之後D PICKUP﹖

定係以後唔會再派舊果D飛,以後派親既都係GIFT飛,淨係抽GIFT POOL﹖

如果以後唔派普通飛,派既淨係有得抽冇PICKUP既POOL,真係迫人棄喎,就算RESET執番幾萬石,D石同飛點都會有射晒既1日,平時佢D活動派飛算多先有得成日有得抽,如果唔再派真係要課長先有得抽喎,而家咁多野打唔駛打佢啦

此篇文章於 09-24-18 06:55 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-27-18, 01:28 AM   #3914
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
派果5張GIFT飛全垃圾,佢話過左9月30用唔到,冇得留,即係淨係1次性﹖改個咁既名整個咁既POOL就係為左唔派3星飛俾人抽之後D PICKUP﹖

定係以後唔會再派舊果D飛,以後派親既都係GIFT飛,淨係抽GIFT POOL﹖

如果以後唔派普通飛,派既淨係有得抽冇PICKUP既POOL,真係迫人棄喎,就算RESET執番幾萬石,D石同飛點都會有射晒既1日,平時佢D活動派飛算多先有得成日有得抽,如果唔再派真係要課長先有得抽喎,而家咁多野打唔駛打佢啦
已經係改左以後都係派GIFT 卷.../

廣野

舊 09-27-18, 01:31 AM   #3915
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

主角系覺醒果然唔同啲...能力都強過其他角色...

軍師大人連時停都防埋...真係除了狂戰士可以完全異常無效...

舊 09-27-18, 07:10 AM   #3916
ShinDou

真係以後得gift飛?抽唔到pickup? 要抽pickup要石?

而家reset算,不過等出屈機人又射晒唔中應該就棄得 XD

舊 09-27-18, 10:21 AM   #3917
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
真係以後得gift飛?抽唔到pickup? 要抽pickup要石?

而家reset算,不過等出屈機人又射晒唔中應該就棄得 XD

對上2次生放送盲係講左呢點然後炎上晒啦..

舊 09-27-18, 10:27 AM   #3918
ShinDou

炎上完都唔理即係而家佢淨係留課金人啦,課開根本唔恨果堆飛

舊 09-27-18, 10:57 AM   #3919
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
炎上完都唔理即係而家佢淨係留課金人啦,課開根本唔恨果堆飛

基本上好多人已經棄GAME...

留係度既只係等個故事完就算...

舊 09-27-18, 01:36 PM   #3920
GP03D

故事會完架咩?

呢到好似得返我地3個係到討論。。。

舊 09-28-18, 02:03 AM   #3921
kcwoo
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
差少少無為意 佢mission reset 係中午1200 完...
最終都係打唔切阿修羅 拎個技...
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 07:18 AM   #3922
ShinDou

十張gift飛都係全垃圾

舊 09-28-18, 01:59 PM   #3923
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
重有打既,不過hea打....
reset完左啦?我未噤呀!!!重諗住打埋修羅先reset.....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 02:04 PM   #3924
ShinDou

應該完左,你睇下仲有冇個制就知

舊 09-28-18, 03:08 PM   #3925
okabe

註冊日期: Aug 2002
重有打下,不過自從出左7星後
已經唔係點想玩
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 05:13 PM

手機版 | APP版