Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-06-19, 06:41 PM   #201
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
連續兩日睇兩套captain marvel XDDDD
我同老婆都覺得好睇,我諗特別係男仔頭女性更加受落。
女主角好型!故事中心都表達到。

8/10
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 07:10 PM   #202
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ahleung 查看文章
故事中既詳細年份我唔清楚, 不過應該係 CM > IM1
https://www.refinery29.com/en-us/201...ological-order
CM係發生嚮80年代. 電影公司宣傳時都突登整個80年代feel既官網.
IM1故事中既科技明顯近代D.

至於你講既問題, 我都留意到, 只能估係編劇bug......
90年代先岩
如果以劇中電影reference 參考,就95年頭
True lies 94年7月上
「某人」搭車讀緊對白的mallrats 就95年10月上
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 08:18 PM   #203
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實都係D細bugs
IM講緊用F-22戰機,上網睇係80年代尾產物.. 但又用繄90年代末嘅手機..
CM就整體都想包裝到係90年代, CD-ROM loading呢D細位睇到咪識笑囉

IM嗰陣應該無諗過marvel avengers 會變成年番系列掛
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 03:47 AM   #204
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
報:今個週末美帝票房反升幾個巴仙,好明顯係受 Endgame 帶動~~~ (Marvel 你好嘢)
另:有條友(個名應該係佬嚟)睇咗呢部片 116次,力求創新世界紀錄~ (咁多戲好揀唔揀)

舊 04-23-19, 10:11 AM   #205
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
116次,當係入去訓都辛苦...
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-23, 01:42 PM   #206
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Captain Marvel《Marvel隊長》

見就嚟上The Marvels《Marvel隊長2》,
係Disney+睇返第一集,
覺得呢套女英雄作品無論選角、造型、劇情都唔掂,
班主要角色全部都係雄性化女子、母猩猩,
經驗擺出男人算什麼的臭臉,
笑位又尷尬,似90年代老土電視劇feel…
是刻意配合返果個時代背景?

個女主角幾乎一路開掛到完場,無成長過咁,
MCU女英雄電影嚟講呢套算係最差,
居然仲拍到續集?!
純粹靠當時Avengers: Endgame個熱潮帶動吧?

https://www.disneyplus.com/zh-hk/mov...l/38xJGlLAQy9a

https://www.imdb.com/title/tt4154664/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A9...B%BB%E5%BD%B1)

此篇文章於 10-26-23 01:44 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Incredibles 2 (JUNE 2018) | Pixar david 電影版 19 03-28-20 04:14 AM
[西片] Avengers: Infinity War ︱復仇者聯盟3:無限之戰 (4月27日) 信長 電影版 697 10-06-18 01:30 AM
吹水專區 2019《未來警察今天要出發~》 神龍 吹水專區 1000 07-26-13 09:26 PM
Captain America: Super Soldier yKS 電視遊戲討論版 39 07-19-11 04:18 PM
Captain Owen KKH 體育版 4 04-17-02 10:22 PM

現在的時間是 12:24 PM

手機版 | APP版