Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-08-14, 07:34 PM   #101
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Hitomi 查看文章
我唔知你咩行程
突然諗起山陽張pass~你可以去望下
可以坐山陽新幹線

另外其實你應該善用呢類去search
http://transit.loco.yahoo.co.jp/

引用:
作者: leotam3 查看文章
你幾時去?
7月1日之後既話
http://www.pref.hiroshima.lg.jp/uplo...ent/126593.pdf

唔駛多謝我ノシ
THX,不過係實施完之後既事

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:11 PM   #102
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 地場衛 查看文章
THX,不過係實施完之後既事
你出年3月之後?
http://www.jrkbus.co.jp/kosoku_hiros...hiroshima.html
夠用未ノシ

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 05:13 PM   #103
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
JR東日本は2014年6月9日、成田エクスプレスの一部を富士急行線河口湖まで延長直通運転すると発表した。
延長運転日は7月26日(土)~9月28日(日)までの土休日、河口湖まで延長運転する列車は成田エクスプレス10号、41号。

成田エクスプレス10号(延長運転)ダイヤ

成田空港9:15発、第2ビル9:19発、東京10:21発、新宿10:47発、大月11:54着、富士山12:34着、河口湖12:43着

その他、富士急ハイランド・都留文科大学前・八王子・立川・渋谷にも停車

成田エクスプレス41号(延長運転)ダイヤ

河口湖14:13発、富士山14:21発、大月15:08発、新宿16:10発、東京16:33発、第2ビル17:25着、成田空港17:29着

その他、富士急ハイランド・八王子・立川・渋谷にも停車

編成

河口湖行き

1~5号車=普通車指定席、6号車=グリーン車指定席
※富士急行線内に限り、1号車は自由席で、普通乗車券のみで利用可能

成田空港行き

7~11号車=普通車指定席、12号車=グリーン車指定席
※富士急行線内に限り、7号車は自由席で、普通乗車券のみで利用可能

※富士急行線内相互発着の指定席特急券は発売しない

2014年5月20日には、「成田エクスプレス」などで使用されているJR東日本のE259系が富士急行線に初入線し試運転を行った。

試運転に使用された編成は、『マリンエクスプレス踊り子』ステッカー付編成。

舊 06-09-14, 11:03 PM   #104
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
分享白川鄉‧合掌造り民宿「久松」

http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/06/day-45.html

暖爐桌實在是日本偉大的家品啊!!
在嚴寒的冬天雙腳伸進暖爐桌真的很爽很舒服,
特別是女士們冬天雙腳如冰條一樣,暖爐桌簡直是冬天恩物啊。

另有破財擋災的故事

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 07:04 AM   #105
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
http://www.hkexpress.com/zh-hk/hotde...x#.U5Y9ZPkbXYg

又有跳樓價

預訂日期:2014年6月10日至6月15日 |旅遊日期:2014年8月25日至12月11日*
- 只需港幣100元*起,您就可以玩盡11個精彩亞洲航點,切勿錯過!
- 提提您,由7月18日起,每週將增加三班晚上航班直飛大阪!現在就計劃您的假期吧!

• * 票價以港幣計算並為單程機票,不包括燃油附加費、稅項及其他收費。機票票價由港幣100元起,日韓票價由港幣430元起。機票銷售日期為2014年6月10日至6月15日,機票出發期限為2014年8月25日至12月11日。須受細則及條款限制,票價會隨機位狀況而變動,優惠機票數量有限,優惠價不一定適用於所有航班和日子。UO1673/1674航班的機位銷售會隨監管審批而變動。超過16,400機位以供訂購。詳情請上hkexpress.com。

舊 06-10-14, 07:38 AM   #106
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
我既關西之旅出發日期:
11月21 -30 $2800未連稅
11月22-30 $1610未連稅

早一個星期
11月15-23 $1850未連稅
遲一個星期
11月28-12月7日 $1850未連稅
11月29-12月7日 $1850未連稅
遲2個星期(仲有紅葉?聖誕都來了吧)
12月5-14日/ 12月6-14日 $1610未連稅

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 12:47 PM   #107
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

已買

11月22至30飛福岡
兩個人加埋$3520連稅連行李
(去程20kg 回程40kg)
個confirmation email落左去雜件箱

昨晚12點試左大半個鐘,不是無show價錢便是成皮一張
今朝再試都唔得
偏偏在一路咬緊面包一路趕緊巴士時用電話無啦啦search到
真不合時
最驚就係用電話買,結果payment 完成click continue即刻error

舊 06-10-14, 12:50 PM   #108
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
大江戶凌晨三點有車咁威?!

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 01:18 PM   #109
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 小特特 查看文章
大江戶凌晨三點有車咁威?!
http://www.ooedoonsen.jp/daiba/setplan/flight.html

新plan黎

2800包入場同半夜車去羽田,抵玩,又可以順便沖埋涼
(另有成田方案)
但係去到機場04:20
我又唔太安心..

舊 06-10-14, 01:32 PM   #110
Hunter

註冊日期: Jan 2002
HK EXPRESS, 我睇左大阪11月25(定26?) ~ 12月2
$10XX 唔連稅, 好心動
星期六日有好多日子好似賣哂

諗住去8日, 大阪+京都+神戶(?)
11月尾大阪京都 唔知睇唔睇到紅葉?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 01:49 PM   #111
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
多謝樓上報料,買左 8 月尾飛大阪,$2115 連稅,
第一次坐 HK Express~

舊 06-10-14, 04:19 PM   #112
飛機王
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
其實坐HKEXPRESS好唔好?上次坐果部好迫.. 我自己就想坐番ANA,JAL果的. _ .
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 05:16 PM   #113
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Hunter 查看文章
HK EXPRESS, 我睇左大阪11月25(定26?) ~ 12月2
$10XX 唔連稅, 好心動
星期六日有好多日子好似賣哂

諗住去8日, 大阪+京都+神戶(?)
11月尾大阪京都 唔知睇唔睇到紅葉?
你揀果個時間睇紅葉正路都差不多了~除非你target近郊睇紅葉 (如是就要早一點)

引用:
作者: 飛機王 查看文章
其實坐HKEXPRESS好唔好?上次坐果部好迫.. 我自己就想坐番ANA,JAL果的. _ .
又係時候刮呢篇出黎

Hong Kong Express(香港快運)之廉航初體驗分享

黎緊6月底又會坐多一次

舊 06-10-14, 05:29 PM   #114
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
http://www.ooedoonsen.jp/daiba/setplan/flight.html

新plan黎

2800包入場同半夜車去羽田,抵玩,又可以順便沖埋涼
(另有成田方案)
但係去到機場04:20
我又唔太安心..
正呀喂~8月試下先!

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-14, 10:47 PM   #115
飛機王
フィーナ~大好き~

引用:
你揀果個時間睇紅葉正路都差不多了~除非你target近郊睇紅葉 (如是就要早一點)

又係時候刮呢篇出黎

Hong Kong Express(香港快運)之廉航初體驗分享

黎緊6月底又會坐多一次
去東京$21XX, 又好似唔係太平

我其實等緊JAL 出秋季個PLAN, 但而家重未見有UPDATE, 年年都差唔多時間..

你果個BLOG我都有留意~ 但始終對HKEXPRESS 不太大期望
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 12:23 AM   #116
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:

又係時候刮呢篇出黎

黎緊6月底又會坐多一次
THX
不過最後選左11月14日~22日, $2369

9日原本諗住去大阪, 京都
宜家諗緊去埋東京秋葉原+輕井澤
不過買張全國PASS, 入大阪->東京->大阪返香港
時間好似又唔太夠, 有D 傻

俾完錢個網出ERROR 500
不過收到EMAIL有埋booking number, 應該無野掛?

此篇文章於 06-11-14 12:25 AM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:12 AM   #117
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
講起北海道收到風有廉航打算開直航北海道航線

引用:
照HKEXPRESS開線走勢肯定係好想開廉航飛北海道

好消息!HK Express將會係今個星期四(6月12日)中午公佈增加多一個日本熱門航點,
同日會推出限時四日新航線優惠。唔知會係邊一個日本熱門航點呢?期待中!你地又估係邊個地方呢?

此篇文章於 06-11-14 01:20 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:18 AM   #118
BOYBOYBOY

引用:
已買

11月22至30飛福岡
兩個人加埋$3520連稅連行李
(去程20kg 回程40kg)
個confirmation email落左去雜件箱

昨晚12點試左大半個鐘,不是無show價錢便是成皮一張
今朝再試都唔得
偏偏在一路咬緊面包一路趕緊巴士時用電話無啦啦search到
真不合時
最驚就係用電話買,結果payment 完成click continue即刻error

強運

去9日
九洲玩得完

舊 06-11-14, 02:19 AM   #119
BOYBOYBOY

引用:
THX

不過收到EMAIL有埋booking number, 應該無野掛?
11月中未算深紅,通常月尾先最紅

舊 06-11-14, 03:13 AM   #120
BOYBOYBOY

7月26至9月29日每逢周六日期間限定的成田特急,每日來回一班,往來成田空港及河口湖之間,中間停留東京、新宿及大月等站,車程約3.5小時,中途不用轉車!
不過成田空港開車時間是早上0915,不少亞洲出發的航班可以配合到啦。
這架直通車也可配合「富士山去回票」使用喔,但要補錢。
http://news.mynavi.jp/news/2014/06/09/386/

舊 06-11-14, 09:22 AM   #121
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
小弟下星期去九州,比大家睇下有咩可以修改:

19/6:下午到福岡,當我5點於博多站東橫inn settle down,之後行運河城,中洲天神,遊到夜晚
20/6:一早去佐賀呼子朝市,食完lunch(brunch)就去嬉野市的肥前夢街道扮忍者,黃昏返回博多晚飯後再遊蕩
21/6:8點幾去到熊本站,9點幾坐SL人吉火車遊,1215到人吉hea到1330坐九州橫斷特急返熊本,1500到熊本呢段時間未諗到做咩好
22/6:11點幾離開東橫inn出發去別府,應該3點幾到,到溫泉酒店settle down後於附近鳩遊一陣返溫泉酒店食晚飯
23/6:10點check out後落地獄,有時間的話行埋yufuin,之後返回博多東橫inn
24/6:一早去門司港玩同食
25/6:最後血拚,1點幾去福岡空港返回現實殘酷的香港

雖然SL人吉已經booked左,但如果當日唔想火車遊,想去天草上船睇海豚,大家認為如何?我知去天草上船睇海豚係會好頻撲,會令媽子好辛苦,畢竟年紀唔細。以下呢條link介紹去睇海豚的行程,我睇完都覺得好煩
http://www.fukuoka.com.hk/archives/3054/

舊 06-11-14, 09:42 AM   #122
wuxidao1234
Junior Member

註冊日期: Apr 2011
引用:

又係時候刮呢篇出黎

黎緊6月底又會坐多一次
7月初試快運新航線福岡.上次4月大阪DELAY好勁,希望呢次快運唔好再是甘.
wuxidao1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:51 AM   #123
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
7月26至9月29日每逢周六日期間限定的成田特急,每日來回一班,往來成田空港及河口湖之間,中間停留東京、新宿及大月等站,車程約3.5小時,中途不用轉車!
不過成田空港開車時間是早上0915,不少亞洲出發的航班可以配合到啦。
這架直通車也可配合「富士山去回票」使用喔,但要補錢。
http://news.mynavi.jp/news/2014/06/09/386/
可惜要係連續2日,用唔著

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 10:54 AM   #124
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
THX

如果兩邊走你應該BOOK OPEN JAW......
11月中一定要去近郊先有野睇~~

詳細分享下呢次搶機票情況~~我都出左ERROR~~CONFIRMATION EMAIL落左雜件箱
電話CONFIRM了無問題
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/...g-post_11.html

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章

強運

去9日
九洲玩得完
搶完後一粒鐘~無聊再SEARCH番我出發回程日子~已經變左天價

Btw~呢次只去北九州啦...9日玩全九州唔係我STYLE...

引用:
作者: money 查看文章
好消息!HK Express將會係今個星期四(6月12日)中午公佈增加多一個日本熱門航點,
同日會推出限時四日新航線優惠。唔知會係邊一個日本熱門航點呢?期待中!你地又估係邊個地方呢?
熱門航點數落去就應該北海道~斷估唔會係名古屋掛

引用:
作者: wuxidao1234 查看文章
7月初試快運新航線福岡.上次4月大阪DELAY好勁,希望呢次快運唔好再是甘.
上次天氣問題果個是不是你?__?
好似係大霧定唔知MUD?

舊 06-11-14, 11:26 AM   #125
traveller
Crazy Gamer

引用:
作者: 飛機王 查看文章
四月一家三口坐完快運, 走左轉福岡, 感覺良好, 坐位闊度適中, 無delay, 番香港仲早左DD, 無咩big6人, 空姐又nice...
去程試左個$60芝士什菜通粉, 回程又試左個$70點心拼盤, 評語係...下次都係去太興買碗面上機食, 橫豎差唔多錢...(講下啫...)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:21 AM

手機版 | APP版