Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 12-06-09, 03:55 PM   #476
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003

こ。ん。に。ち。わ。あああああ

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 07:19 PM   #477
leotam3

除左ケイジブレイド有乜招可以無腦接顏文字?

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 12-06-09, 08:23 PM   #478
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: leotam3 查看文章
除左ケイジブレイド有乜招可以無腦接顏文字?
好多ga wo....
最crazy最pro既方法係ND用顏文字開始

一般都係Jニー->地雷->顏文字得
Mアッパー->顏文字又得
Bアッパー->顏文字得左

爆左空線之後d pts真係易儲,一場VE19至少2千,最多2千5。

話說有無人知鐵羅漢(誤)點練a
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 09:44 PM   #479
leotam3

引用:
作者: GGGG 查看文章
好多ga wo....
最crazy最pro既方法係ND用顏文字開始

一般都係Jニー->地雷->顏文字得
Mアッパー->顏文字又得
Bアッパー->顏文字得左

爆左空線之後d pts真係易儲,一場VE19至少2千,最多2千5。

話說有無人知鐵羅漢(誤)點練a
就係唔想用果d upper系(全部升滿晒), 所以先想用其他

一場VE19至少2千<---打邊場?

鐵羅漢?空振啦

あやかし陰陽録討論區
舊 12-06-09, 10:25 PM   #480
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
咁多術語既你地....
顏文字 = I.A.I?
可以試下用slash bazooka駁 XD

鐵羅漢係.... ?

>最crazy最pro既方法係ND用顏文字開始
放SD位唔係冇可能架
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 10:30 PM   #481
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
就係唔想用果d upper系(全部升滿晒), 所以先想用其他

一場VE19至少2千<---打邊場?

鐵羅漢?空振啦
レイジングクロウ都得,但要靠牆
エクステンドアーム拉返自己身邊用,未試過
Jニー唔用可用フライングクロスチョップ,但會多左d熱量
サイス都得既,勁考你眼力同操作lo
グラビティフィールド,用過的確9成連到,但拉埋一堆都只係斬得一隻兼低左傷害...
仲有無其他既唔知,無試過lu...
如果連LV既前面係咪滿左無所謂,連熱量就更加無問題(今次減熱量要玩連技去減,唔連減勁少,連N*10次左右先減1....)

咪空線最後一場戰鬥lo
19就係隻boss個名之嘛...

就係唔想三振出局,升太慢

引用:
作者: C@T 查看文章
咁多術語既你地....
顏文字 = I.A.I?
可以試下用slash bazooka駁 XD

鐵羅漢係.... ?

>最crazy最pro既方法係ND用顏文字開始
放SD位唔係冇可能架
1.bingo
2.咪招鐵xx lo
3.SD位都得,但會唔會浪費左一個DASH格...
見nico人地用IAI起手,自己實試未到FC已經7招3千幾傷害

d術語大部份係2ch度學返來

要升武器LV:空線中レイン發白日夢個場,但就算JUMP去都要先打3場前置,建議先設VE過左3場前置後再SET返VH打,只用一件武器可LV1-LV2一半,打兩場LV3。(只能對空武器除外)
減熱量求其SET一招然後再連要減個招拉打D角色場,一場好似最多只係減10?

此篇文章於 12-06-09 10:42 PM 被 GGGG 編輯。
舊 12-06-09, 10:35 PM   #482
leotam3

衛星炮要10000好貴
拎pts/練武/衝ending, 邊樣先好||||

あやかし陰陽録討論區
舊 12-06-09, 10:40 PM   #483
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
衛星炮要10000好貴
拎pts/練武/衝ending, 邊樣先好||||
姊線未通過:6000
真線未通過:7000
空線未通過:8000
DIVE2未通過:10000

打5場VE19就有10000啦...
今早打左成日VE19....開晒全武器出來....
但仲有成1X件未MASTER....
D ENDING都未通晒....
聽日先衝晒ENDING攞埋個戯畫雷先....

另生存模式去到125之後無野攞,1-125攞到既野要唔少pts
舊 12-06-09, 10:48 PM   #484
C@T
伊達と酔狂で・・・

引用:
-skip-
貪用SD入可以自動追尾+向前慣性易少少

暫時所有neta board都冇去
仲打緊姉線未開發到鉄山靠, 不廢話了

此篇文章於 12-06-09 10:50 PM 被 C@T 編輯。
舊 12-06-09, 11:12 PM   #485
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
post 錯野

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 11:28 PM   #486
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
咪空線最後一場戰鬥lo
19就係隻boss個名之嘛...
打無限神父唔得?我試過拎到 28xxforce

隻ノイ博士有冇方法秒殺? 成日打開人又唔係扣得多

招特典machinegun有冇得駁落地招 ? 得個型字

舊 12-06-09, 11:35 PM   #487
leotam3

引用:
貪用SD入可以自動追尾+向前慣性易少少

暫時所有neta board都冇去
仲打緊姉線未開發到鉄山靠, 不廢話了
我唔夠pt開武
聽日打ve19拎pt用先

抄人地combo, 將避雷針/hammer/顏文字/戰斧用係一次combo度, 感覺良好

あやかし陰陽録討論區

此篇文章於 12-06-09 11:37 PM 被 leotam3 編輯。
舊 12-07-09, 12:29 AM   #488
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: nakakula 查看文章
試下用psp or ps3 開

巴呢

1 - 你睇唔睇得明喵喵係箱的果個例子 ? 果度有講過幾次

2+3 - AI係分裂到6先意識到ノインツェーン係敵人 , 同埋好似係得6主角先走到入特異点,
空話過佢搵到的所有分枝主角都係死的 , 所以只可以話果1-6吧(之前的クゥ果粒野每一個route一個數字可能係咪解)

都係巴呢

睇得明. 如果所有計測都係AI覺得"仲有可能改變既未來"既話(用番未開箱之前所有可能性都存在既邏輯), 咁我就肯定AI真係可以係現實超越同干擾平衡世界

睇埋6既True End, 無野講, 遮係無論恢聖會唔會發生, 甲同空都會係埋一齊Good End啦

舊 12-07-09, 08:36 AM   #489
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
打無限神父唔得?我試過拎到 28xxforce

隻ノイ博士有冇方法秒殺? 成日打開人又唔係扣得多

招特典machinegun有冇得駁落地招 ? 得個型字
無限神父應該都得,但好煩,成日俾佢地推來推去....
隻19 nico唔少片都有combo秒,連VH都秒到,只用7件武VH又KO到
グラビティフィールド可能得,未試過。
但唔係應該可以用D掣急落下駁技咩?
再唔係用返ギャラクテックストライクlo...
舊 12-07-09, 01:05 PM   #490
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
無限神父應該都得,但好煩,成日俾佢地推來推去....
隻19 nico唔少片都有combo秒,連VH都秒到,只用7件武VH又KO到
グラビティフィールド可能得,未試過。
但唔係應該可以用D掣急落下駁技咩?
再唔係用返ギャラクテックストライクlo...
グラビティフィールド冇用啦食heat , 用左點出其他heat 野
ギャラクテックストライク會前左或後左, 但我發覺佢招machine係慢動作fc出左之後可以同火炎器一樣加到3行heat 。

舊 12-07-09, 11:15 PM   #491
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
グラビティフィールド冇用啦食heat , 用左點出其他heat 野
ギャラクテックストライク會前左或後左, 但我發覺佢招machine係慢動作fc出左之後可以同火炎器一樣加到3行heat 。
你係指打中之後前左或後左定出個下?
出個下夠快既唔覺會有前後移動ga

感謝ニラ祭,全武器LV3達成
聽晚試下可以MASTER到幾多武器先
舊 12-08-09, 01:05 AM   #492
C@T
伊達と酔狂で・・・

4G你打得好快

都係學你衝晒線先練武, 邊打邊練真係好慢
舊 12-08-09, 11:47 AM   #493
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
限時救綠毛奈果度要點拖 , 佢話靈肉階段L.v3 , 但我一係就 時間切 , 一係就Lv.2 ,
佢個stgae clear時間要幾多 ?

舊 12-08-09, 12:58 PM   #494
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:
限時救綠毛奈果度要點拖 , 佢話靈肉階段L.v3 , 但我一係就 時間切 , 一係就Lv.2 ,
佢個stgae clear時間要幾多 ?
唔係睇對白咩?

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 09:59 PM   #495
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: xeno 查看文章
唔係睇對白咩?
我記得 2:30之後真已經冇野講(果時一睇就知佢係真啦) , 但佢仲有一個Lv. , 所以唔明...........

舊 12-09-09, 09:29 PM   #496
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
終於爆完空線,但有d野唔明
我唔記得點解甲打完就會消失,同埋合體空最後係咪趁甲消失前拉住佢去特異點之後一起發夢(幫世界7)??
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 10:43 PM   #497
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
終於爆完空線,但有d野唔明
我唔記得點解甲打完就會消失,同埋合體空最後係咪趁甲消失前拉住佢去特異點之後一起發夢(幫世界7)??
其實
所謂消失,係因為空線既甲一早死左,玩家用緊既係模擬體版本,係靠特異點與其他世界既甲連結先復活到。特異點只會出現3次,3次完左之後條link斷左咪會消失lo

終於全武器master
剛剛打左次survival,用 インパクトロッド起手真係唔慣(雖然有超級dash方法玩...),剛剛又錯save左搞到survival又reset左
睇來我要研究返套合我用既combo打到125攞晒plugin算(nico已經去到820...)

有時間裝返隻BF load返個save睇返之前用開既combo係點再整過先
舊 12-10-09, 09:22 AM   #498
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
其實
所謂消失,係因為空線既甲一早死左,玩家用緊既係模擬體版本,係靠特異點與其他世界既甲連結先復活到。特異點只會出現3次,3次完左之後條link斷左咪會消失lo

oic,咁後者呢??
最後空,kuu捉住甲個度,係咪捉左去特異點入面發夢??
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 02:56 PM   #499
C@T
伊達と酔狂で・・・

昨晚終於玩完第一週目
大彿大幅弱化beam sword搞到我晒好多時間開發新無腦combo.... orz

不過依家開始應該都快唔到幾多, 回憶玩到我訓著
真係有衝動飛晒佢
舊 12-10-09, 10:49 PM   #500
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
oic,咁後者呢??
最後空,kuu捉住甲個度,係咪捉左去特異點入面發夢??
個部份就留返俾玩家自己諗啦XD
其實就應該如你所說,但係咪真係做個樣野呢就唔知(我未玩埋true end,打算清晒其他東西同survival 125後先再睇)

引用:
昨晚終於玩完第一週目
大彿大幅弱化beam sword搞到我晒好多時間開發新無腦combo.... orz

不過依家開始應該都快唔到幾多, 回憶玩到我訓著
真係有衝動飛晒佢
beam sword都要屈服ga啦
回憶個度其他只要你有印象飛左佢都得,好似得約3成左右係大分灣時未見過je,特別係灰聖前個堆...

好無聊咁裝返隻BFE load返save,發現已經唔識用返以前用開既combo
而家打survival用wiki既combo打好吃力...用sd j二一又成日俾人避開
真係好想砌返d空中combo又做到2千到3千唔駛fc既頹打到125算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:53 AM

手機版 | APP版