Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-09-16, 01:06 PM   #2126
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
如果係2012前既老邪
我仲同意佢係議會有用
但一個『全職議員』交四十萬稅
我都認為其他全職議員交十萬稅既人入去坐好過

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 01:19 PM   #2127
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Del
睇錯野
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 02:04 PM   #2128
david
The One

指遭剝奪被選舉權 陳浩天提呈請求推翻選舉結果

引用:

香港民族黨召集人陳浩天,今到高院提出選舉呈請,成為今屆首位被剝奪選舉權的立法會議員參選人入稟。陳強烈譴責香港政府不理法治,打壓主張港獨的候選人,形容港府獨裁。陳指選舉呈請主要提出兩點,第一是指控選舉主任違反法律,考慮了不相關的材料,如社交媒體資料或其政綱,再去審查其選舉個案,直斥此非法律賦予選舉主任的權利。其次,陳稱選舉主任的行為亦剝奪了香港人的選舉權及被選舉權,希望法庭頒令選舉結果無效,屆時或會進行重選。
陳指早前已申請法援,但至今仍未批出,坦言自己經費不足,但稱就算沒有法援亦會繼續申請呈請。陳形容「今次呈請係一定要做」,因除了涉及他個人的被選舉權,「要將港獨帶入主流議程」,亦關乎香港人將來的選舉權利得到保障。

被問到對今次呈請有沒有信心,陳坦言不知結果如何,「如果香港重係法治社會,呈請係一定會成功。」陳指不知道呈請需時多久,但強調如果呈請敗訴,必然會提出上訴。陳又指民族黨並非只著重選舉,將會積極協助中、大學學生建立關注港獨議題的學社及關注組。
受理賠率 = 1 : 1000000?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 02:51 PM   #2129
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: chitkan 查看文章
其實myradio同熱時真係有錢賺?
我一直認知都係貼錢做
myradio教主貼錢做
熱時 唔知

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 03:07 PM   #2130
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: david 查看文章
指遭剝奪被選舉權 陳浩天提呈請求推翻選舉結果

受理賠率 = 1 : 1000000?

睇返數字,粗糙估佢入尾席既勝算只算中等。

佢同梁天琦唔同既係,佢係志在同政府玩。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 03:10 PM   #2131
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
熱時個課金制應該是主要收入來源吧?(不像D100單一捐款,熱時是每月持續課金)
還有一年一次那個雙黃SHOW
好似都有錢賺的
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 03:21 PM   #2132
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
睇返數字,粗糙估佢入尾席既勝算只算中等。

佢同梁天琦唔同既係,佢係志在同政府玩。
由手機版發出
佢都要無錢先得
申請唔到法援,眾籌打打?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-09-16, 03:27 PM   #2133
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
我一樣有批評/質疑光頭達係咪想累死博士
你地係要將我敵視加埋我做果班亂硬人既會員我無計

我原則得兩個
我係教主忠實Follower,無左佢換左個游主任係香港人損失
左膠係一個問題

你話保皇黨,呢d講到口臭
我相信大家有共識呢個係敵人
嘛 教主輸比游BB呢家野好多人都覺得唔係咁好既
但呢D99%佢自己攞黎
其實你真係不如鬧下今次係要玩哂5張名單既熱狗 冇陳雲再加少D名單等教主多D時間宣傳我諗已經唔只400票 利申 教主個區我識既都有10票因陳雲個永續基本法口號完全放棄投熱普城
再可惜都救唔返架啦 再者上4年我除左掉多隻杯之外教主實蹟有咩多過毛哥等人

你自己D語氣講真在下堅覺得唔太好
當然亦有版友回你時語氣都唔好 最後咪嘈LOR~~

青政現時點經驗實力不足係人都知
你入去比D時間磨完都係廢既 下次自然會退下來架啦 唔使依家係唔係都要叉下化

補充多少少 唔係支持邊個輸左就可以周圍咬人GA

我支持既娥姐輸左我都未發癲啦

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 09-09-16 03:44 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 03:51 PM   #2134
T.K.
很黃很暴力

娥姐有ay,啋你都傻,

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-09-16, 03:52 PM   #2135
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: T.K. 查看文章
娥姐有ay,啋你都傻,
頂 不要再說了 唔係到我發癲

舊 09-09-16, 03:53 PM   #2136
漆黑之牙

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
嘛 教主輸比游BB呢家野好多人都覺得唔係咁好既
但呢D99%佢自己攞黎
其實你真係不如鬧下今次係要玩哂5張名單既熱狗 冇陳雲再加少D名單等教主多D時間宣傳我諗已經唔只400票 利申 教主個區我識既都有10票因陳雲個永續基本法口號完全放棄投熱普城
再可惜都救唔返架啦 再者上4年我除左掉多隻杯之外教主實蹟有咩多過毛哥等人

你自己D語氣講真在下堅覺得唔太好
當然亦有版友回你時語氣都唔好 最後咪嘈LOR~~

青政現時點經驗實力不足係人都知
你入去比D時間磨完都係廢既 下次自然會退下來架啦 唔使依家係唔係都要叉下化

補充多少少 唔係支持邊個輸左就可以周圍咬人GA

我支持既娥姐輸左我都未發癲啦
娥姐背棄選民,傷心到說不出話來......
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 03:55 PM   #2137
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
頂 不要再說了 唔係到我發癲
你夠長毛傷心?起床望娥相,開會見ay

我估長毛選舉工程放軟,係知佢地情投意合

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-09-16, 03:57 PM   #2138
漆黑之牙

註冊日期: Sep 2006
我支持左娥姐咁多年,最SAD係我
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 04:00 PM   #2139
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
頂!朱生羸咗冇權發癲

舊 09-09-16, 04:01 PM   #2140
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: T.K. 查看文章
你夠長毛傷心?起床望娥相,開會見ay

我估長毛選舉工程放軟,係知佢地情投意合
咁長毛好似SAD D

舊 09-09-16, 04:03 PM   #2141
麥魚仔
岬命

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
真正正確做法係一邊拉攏已經落左黎生活既移民
一邊諗計阻更多人落黎:o)
由手機版發出
如果拉攏唔到,咁就代表支持中共不斷升,投票比率可以看到,
支那人來香港既過多,是沒法同化他們。
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實就當如你所願,淨係得熱普城5人當選,5VS65真係賽跑你都冇得贏。
你點阻日來150?點你都要搵辦法拉攏佢地成為香港人…
如果熱普城5人當選,青年新政3人當選,
可見香港人政治代理人作出改變,
我都想點阻1日150。

舊 09-09-16, 04:06 PM   #2142
麥魚仔
岬命

引用:
作者: chitkan 查看文章
講起領展
見fb有人share
記得民主黨支持領匯上市,話自由市場

此篇文章於 09-09-16 04:08 PM 被 麥魚仔 編輯。
舊 09-09-16, 04:11 PM   #2143
麥魚仔
岬命

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
教主認左輸 咁點?

輸左係香港人損失 你咪睇下之後佢地發言有幾高質囉

你引我選前講既野 跟住呢?

選後我都同你講過衰係邊 但我已經無好似Facebook果班人亂咁咬 有D會員係咪都要借D兒挑下我機
我唔係事必要Please你地
教主左輸係香港人損失

舊 09-09-16, 04:12 PM   #2144
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
如果熱普城5人當選,青年新政3人當選,
可見香港人政治代理人作出改變,
我都想點阻1日150。
…改晒做建制吖嘛…
先旨聲明,唔係話熱普城/青政係鬼,直選8比27,你覺得係哪邊比較代表主流民意?

此篇文章於 09-09-16 04:32 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 04:33 PM   #2145
麥魚仔
岬命

引用:
…改晒做建制吖嘛…
先旨聲明,唔係話熱普城/青政係得,直選8比27,你覺得係哪邊比較代表主流民意?
本身反共點會投建制,如果直選8比27,建制泛民本土三分,主流都係建制泛民
光明頂早幾日講過,
過去一直立法會投票比率
泛民60%建制40%
本身都想睇番2016立法會選舉投票比率民意會唔會改變。

舊 09-09-16, 04:36 PM   #2146
神人ではない!新人だ

引用:
本身反共點會投建制,如果直選8比27,建制泛民本土三分,主流都係建制泛民
光明頂早幾日講過,
過去一直立法會投票比率
泛民60%建制40%
本身都想睇番2016立法會選舉投票比率民意會唔會改變。
在下指直選如果係8(本土)比27(建制),泛民如你所願OUT晒

舊 09-09-16, 04:48 PM   #2147
麥魚仔
岬命

引用:
在下指直選如果係8(本土)比27(建制),泛民如你所願OUT晒
如果係咁就交比8(本土)去對抗比27(建制)

舊 09-09-16, 04:58 PM   #2148
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
教主左輸係香港人損失
有損失,但其實唔係好大

係呢個畸形既議會,除左拉布同鬧班狗賊出下氣之外,真係無乜野可以做

舊 09-09-16, 05:32 PM   #2149
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
8點對27呢
入到立法會投票已經輸左

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 05:47 PM   #2150
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 若天 查看文章
有損失,但其實唔係好大

係呢個畸形既議會,除左拉布同鬧班狗賊出下氣之外,真係無乜野可以做
根本問題,因為分組點票,反對派起香港立法會只能守(阻政府法案通過),不能攻(通過私人草案)。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:48 AM

手機版 | APP版