Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-12, 05:21 PM   #2626
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
引用:
作者: W!LL 查看文章
DQ7 Remake+裸眼3D化都快過就咁用軟件HD左佢
DQ有個堀井DQ開發組同移植作有專用外判公司, 而軟件HD得2丁友整, 當然無得比
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 08:24 PM   #2627
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唉,真係唔怪得D廠凈係翻炒舊O野,根本連D玩家都係想玩翻炒O野.....

舊 11-26-12, 02:57 PM   #2628
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
無論PSP定PSV Game都要到3月先有比較多作品(╬゚д゚)ノ彡┴─┴
其實我好想玩返隻PS嘅機動武者大戰
當時細細個同呀哥一齊玩到4X關都未爆機,PSN幾時先上架(`・ω・´)
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 03:16 PM   #2629
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: Rance 查看文章
唉,真係唔怪得D廠凈係翻炒舊O野,根本連D玩家都係想玩翻炒O野.....
循環性問題, 如果佢有好玩o既新o野, 又唔會去諗舊o野..
但既然無好o既新o野, 大家唯有快快趣趣整舊o野頂住擋先...

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 01:46 AM   #2630
大雄
God of Gamer
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
我想問到底點識別PSV 可玩到的PS1 game? 買左xenogears話安裝不到。。。

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 08:05 AM   #2631
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: t-cup 查看文章
循環性問題, 如果佢有好玩o既新o野, 又唔會去諗舊o野..
但既然無好o既新o野, 大家唯有快快趣趣整舊o野頂住擋先...
玩得呢個 forum 多多少少都係 d 上左年紀既玩家 (得罪晒~)
細個玩過既野有好多回憶 想再回味下係肯定架啦
你要搵 d 新生玩家意見可能要去第 d forum 先知
但另一方面新個 d game 唔長進都係一個問題啦 係有好多好玩既新 game 既班舊玩家全部貪新忘舊講新 game 啦
根本而家 d game 好多都係得一個模式 但要你玩幾百幾千次 game廠機廠全部向錢看 班玩家頂唔順咪去懷舊囉
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 10:01 AM   #2632
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: sorlohk 查看文章
玩得呢個 forum 多多少少都係 d 上左年紀既玩家 (得罪晒~)
細個玩過既野有好多回憶 想再回味下係肯定架啦
你要搵 d 新生玩家意見可能要去第 d forum 先知
但另一方面新個 d game 唔長進都係一個問題啦 係有好多好玩既新 game 既班舊玩家全部貪新忘舊講新 game 啦
根本而家 d game 好多都係得一個模式 但要你玩幾百幾千次 game廠機廠全部向錢看 班玩家頂唔順咪去懷舊囉
我只係成個 ps 年代 miss 佐, 所以唔介意玩番某些遊戲.

不過, 而家就算有新title, 有好多用家都唔會買o黎玩.. 可能 miss 佐好多好玩o既新作

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 12:32 PM   #2633
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: t-cup 查看文章
我只係成個 ps 年代 miss 佐, 所以唔介意玩番某些遊戲.

不過, 而家就算有新title, 有好多用家都唔會買o黎玩.. 可能 miss 佐好多好玩o既新作
因為舊時PS PS2年代,老翻盛行,是但DOWNLOAD,唔會真正去感受隻GAME
而家PS3,個個都睇定啲先去買,可能二手、三手甚至四五手先買果隻GAME
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 02:39 PM   #2634
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: 大雄 查看文章
我想問到底點識別PSV 可玩到的PS1 game? 買左xenogears話安裝不到。。。
點解唔用PSV 去買?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 06:04 PM   #2635
大雄
卡啦騷

引用:
作者: diabloex 查看文章
點解唔用PSV 去買?
我係用psv 入psn買架!!

講多無謂,一步到位
舊 11-27-12, 10:55 PM   #2636
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

1月月刊コンプエース有貼

http://www.comptiq.com/seal/index.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 11:05 PM   #2637
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
1月月刊コンプエース有貼

http://www.comptiq.com/seal/index.html
唔係唔夠恥力
而係對以上兩款冇愛
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 12:33 AM   #2638
大雄
卡啦騷

其實是否用psv 登入psn, 裡面見到既ps one games都能在psv 玩架

講多無謂,一步到位
舊 11-29-12, 11:23 AM   #2639
now_loading
VanHelsing

如果PSV 個store 買都玩唔到, 我會叫sony 回水...
舊 11-29-12, 11:26 AM   #2640
大雄
卡啦騷

Send 左email俾索尼未覆

講多無謂,一步到位
舊 11-29-12, 11:28 AM   #2641
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
其實是否用psv 登入psn, 裡面見到既ps one games都能在psv 玩架
所有"用"psv 上商店見到的ps1 ,psp 遊戲 都要玩到

玩唔到的話 是sony錯
可投訴

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 01:13 PM   #2642
now_loading
VanHelsing

試埋 delete 再 download 過
舊 11-29-12, 01:55 PM   #2643
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
有機會DL唔好, 個 Packge 有少少問題, 試多轉先, 唔得再搞過
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 02:28 PM   #2644
大雄
卡啦騷

引用:
作者: diabloex 查看文章
試埋 delete 再 download 過
Del 哂,dl過五次都係install去到88%就話fail!!!
因為我第一次在psn 買ps one game, 所有description 淨係話可在ps3 & psp 玩,其實無提過psv,玩唔到都吹佢唔漲喎今舖

講多無謂,一步到位
舊 11-29-12, 02:54 PM   #2645
TCS_disable
我有車車~

引用:
Del 哂,dl過五次都係install去到88%就話fail!!!
因為我第一次在psn 買ps one game, 所有description 淨係話可在ps3 & psp 玩,其實無提過psv,玩唔到都吹佢唔漲喎今舖
有無PS3?
舊 11-29-12, 04:34 PM   #2646
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
其實我之前也有同樣的問題,
說明只看到對應 PSP 及 PS3,沒有題及 PSV,
加上我用日服,所以我都是在日本官網找。

日本官網有 PSP 及 PSV 互換 Games 資料,
總好過 HK 的資料罷?

之前諗,如果 PSV 真的玩不到,
自己有 PSP,唯有用 PSP 玩。

http://search.jp.playstation.com/sea...1&y=15&hits=10

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 11-29-12 04:48 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 05:42 PM   #2647
now_loading
VanHelsing

引用:
佢好似隻隻PS1 game 都係寫support ps3 & psp
即係咁, 你去Apple Store, Google Play 唔support 你部機都唔會show 果個apps 出黎
我覺得佢唔support vita又放上vita 度賣, 叫佢回水好合理
不過到現在呢個情況, 都係用PS3 download 多一次, 同埋張卡留多d 空位再試

此篇文章於 11-29-12 05:47 PM 被 now_loading 編輯。
舊 11-29-12, 05:49 PM   #2648
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
PSN個動物Apps千祈唔好買
得一隻貓
你可以做既只有Zoom in/out, touch screen, 轉角度...

佢話遲啲會追加新動物同動作...
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 05:51 PM   #2649
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Orphan 查看文章
PSN個動物Apps千祈唔好買
得一隻貓
你可以做既只有Zoom in/out, touch screen, 轉角度...

佢話遲啲會追加新動物同動作...
1000 Yen 算係咁啦
舊 11-29-12, 06:34 PM   #2650
大雄
卡啦騷

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
有無PS3?
有呀用ps3 唔知搞咩dl唔到-_-#

講多無謂,一步到位

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:13 PM

手機版 | APP版