Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-02-07, 01:35 PM   #1
白雪飄飄
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
「XX樂園」、「XX天地」極度呃錢的遊戲 --- 擲彩虹

其中一定有「擲彩虹」份!

有一次o係新世紀廣場冒X樂園睇人擲彩虹,
一個約5,6歲的小男孩看似擲中最細的紅心(即大獎),
因為我站得不算近,又好像擲中,否則頂多"責"左半條黑色界o者,
但果位冒X樂園姐姐非常醒目,o係個輔幣停定未夠半秒時,
大大聲話"責界"兼掃埋走,在場人士跟本冇人睇得清楚"中獎"定"責界",包括小弟弟自己,
最後小弟弟眼泛淚光地離開了...the end of the story

我不是想討論中獎抑或唔中獎,而係想講講果位職員的手法,
我覺得她是想盡快毀滅證據,讓人死無對證冇得拗
既然擲得咁接近,不能讓玩遊戲者多看一秒,以示公正嗎?

金句(二):一人上樓,你唔會擁有自己的馬桶!

此篇文章於 03-03-07 12:31 AM 被 白雪飄飄 編輯。
白雪飄飄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-07, 04:20 PM   #2
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
奸商奸商, 無奸不商, 不過那位職員姐姐實在太過份了, 已經能想像到她那猙獰的面目

如果是我, 一定會爭取到底, 大鬧一番, 並不會因為證據被毀滅而離開

我試過在七十一便利店買雪糕甜筒, 店員的服務態度奇差, 最後我把她罵到退錢給我(沒有任何粗口)

DBS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-07, 04:24 PM   #3
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 白雪飄飄 查看文章

因為我站得不算近,又好像擲中,否則頂多"責"左半條黑色界o者,
大大聲話"責界"兼掃埋走,在場人士跟本冇人睇得清楚"中獎"定"責界",包括小弟弟自己,
最後小弟弟眼泛淚光地離開了...the end of the story

所以你想玩這個遊戲,就唔好去咁旺既地區囉,靜果D區無個喎…

舊 03-02-07, 07:51 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
以前歡樂天地唔係咁的.....如果入左個範圍而唔肯定,會用個圓筒圍住個銀,再搵更高級的過黎確定.....
點會咁草率.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-07, 09:04 PM   #5
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
其實當看似擲中的話會用webcam睇,以示公正.........
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-07, 10:49 PM   #6
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
我聽過做xx樂園ge friend講

擲彩虹係全店最搵錢ge項目

而且又唔好玩,無謂丟錢落咸水海吧
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 12:08 AM   #7
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
引用:

之1我都試過去玩俾人咁屈話唔中~(雖然我中果個係藍色)~但係要講呢d地方既彩虹屈~不如話銅鑼灣某大夏入面間笨大麻co~~~佢個彩虹仲呃人~明中都可以話唔~之後重覆剛才你所見職員非常醒目,o係個輔幣停定未夠半秒時,大大聲話"責界"兼掃埋走~~之後仲話~你要拗既咪當我唔岩囉~俾返個coins你再丟過…

舊 03-03-07, 12:27 AM   #8
白雪飄飄

引用:
作者: ☆★楓嵐★☆ 查看文章
之1我都試過去玩俾人咁屈話唔中~(雖然我中果個係藍色)~但係要講呢d地方既彩虹屈~不如話銅鑼灣某大夏入面間笨大麻co~~~佢個彩虹仲呃人~明中都可以話唔~之後重覆剛才你所見職員非常醒目,o係個輔幣停定未夠半秒時,大大聲話"責界"兼掃埋走~~之後仲話~你要拗既咪當我唔岩囉~俾返個coins你再丟過…
擲中藍色都係得一隻爛鬼細公仔o者,咁都唔肯俾人,
鬼唔望佢d公仔一夜之間全部俾蟲蛀晒!

舊 03-03-07, 12:29 AM   #9
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

引用:
擲中藍色都係得一隻爛鬼細公仔o者,咁都唔肯俾人,
鬼唔望佢d公仔一夜之間全部俾蟲蛀晒!
唔係架~佢而家可以要公仔/要飛~好似都成千飛~不過佢果一千飛仔~最多咪換到2杯雪糕

舊 03-03-07, 12:33 AM   #10
白雪飄飄

引用:
唔係架~佢而家可以要公仔/要飛~好似都成千飛~不過佢果一千飛仔~最多咪換到2杯雪糕
幾百張飛先換到一舊rubber擦膠!

舊 03-03-07, 12:17 PM   #11
PlayStation
wii

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDWii_HK
XBox Live Gamertagsupremehk
我細個係歡樂天地中過2獎架~

其實係公司要佢咁做定係當時好多人丟緊銀要快快掃埸呢?

我都好耐無玩過擲彩虹啦~

舊 03-03-07, 03:03 PM   #12
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

引用:
作者: PlayStation 查看文章
我細個係歡樂天地中過2獎架~

其實係公司要佢咁做定係當時好多人丟緊銀要快快掃埸呢?

我都好耐無玩過擲彩虹啦~
樓主果單我唔知~但我果單~計埋我+我bf得4人個人咁大把咋wor~
呢d…可以咁講就算公司要你地咁做~做得好睇d人地都唔會咁多怨言~
正如出千~出得唔好睇既俾人叫死老千拎去打~出得好睇既~你d人咪個個叫晒佢做賭神~

舊 03-03-07, 03:43 PM   #13
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
唔係喎, 我去個間會用個正方形盒蓋住
叫人黎睇架...

我都中過二獎架...

此篇文章於 03-03-07 04:09 PM 被 Matamata 編輯。
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 03:56 PM   #14
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
睇完又覺得..佢應該都係打工,又會咁為老闆好既
唔通俾人中左會俾老闆照肺 ....
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 04:20 PM   #15
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
三年前成日同D同學去玩都唔係咁~~
唉~~
真係世界變喇~~

o個陣一定係停定佢先推落去~~
就算距離好遠都係~~
而且中左佢都比獎品比得好爽快~~
除非真係好貼邊咁先會望真d~

如果未停定我一定叫佢賠~~
賠返晒之前所有掟出去o既coins~~
難得玩左咁耐先有機會中~~
一野推走佢我之前d努力咪白廢晒~~
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 06:14 PM   #16
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
我細個果陣中過N次大奬喎

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 07:15 PM   #17
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
銅鑼灣某大夏入面間笨大麻co~~~
我多數都會起LE度玩,
不過會係因為打機玩淨一兩個先會走去玩

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 07:27 PM   #18
危險人物

註冊日期: Apr 2002
而家唔知係咪真係呃人~
不過細個真係中過頭獎~

舊 03-03-07, 08:19 PM   #19
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
我都係以前既歡樂天地中過珍寶獎

真係睇下係咪人多,人多佢地多數好快就掃走個銀
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 08:21 PM   #20
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
咁多隻game之中呢隻去最on居既....因為完全係當值員工決定.....如果你識果個員工就...喔喔...

舊 03-03-07, 08:51 PM   #21
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
我同我阿哥第一次去,玩10個我掉中左中獎+紅獎
第2次去,同樣玩10個..我阿哥都係掉中中獎+紅獎

藍獎點掉都係擲界的~通常差太遠都係一野就掃走~
其實比唔比獎係要睇人的~

舊 03-03-07, 09:23 PM   #22
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
丟彩虹果個遊戲最呃錢.難中都算職員一句話唔中就即掃.

舊時歡樂天地比較嚴謹.樓上都講左如果中大獎會封箱仲有個 高級出來睇睇.就算普通獎都等冇抗議先掃走.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 12:29 AM   #23
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

擲彩虹既元祖,荔園果D擲黃箭白箭綠箭…果D仲呃錢囉…

不過,我成日以為最呃錢係世嘉果部「甲蟲王者」「恐龍王者」咩?
一鋪要成八個代幣,一個代幣要兩蚊換,即是一鋪要十六蚊…比「三國志大戰」仲貴…

舊 03-04-07, 01:33 AM   #24
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
擲彩虹既元祖,荔園果D擲黃箭白箭綠箭…果D仲呃錢囉…

不過,我成日以為最呃錢係世嘉果部「甲蟲王者」「恐龍王者」咩?
一鋪要成八個代幣,一個代幣要兩蚊換,即是一鋪要十六蚊…比「三國志大戰」仲貴…
去一去西九龍頂樓果間機鋪先知咩叫呃錢

1個代幣2蚊,打太鼓都要5個代幣
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 01:59 AM   #25
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 小黑 查看文章
去一去西九龍頂樓果間機鋪先知咩叫呃錢

1個代幣2蚊,打太鼓都要5個代幣
咁我明點解在市區「龍頭商場」可以開到兒童場機舖…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版