Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-06-13, 01:32 PM   #851
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
其實唔單止係物價差異
你可以想像一下
假設香港同美國一齊搞首賣會
同樣規模請100人
響美國搞首賣會既成本係高過響香港搞
咁sony為確保利潤
成本高果邊自然會賣返貴d

上面有人提及銷售稅
但果d錢唔係入sony個袋
所以話之佢銷售稅幾多%
sony都係收400美元
如果當地政府係直接向sony收既
或者係有關稅之類
其他國家我唔清楚
但唔使受銷售稅同關稅既香港
更加冇可能賣得貴過有收稅既國家

所以問我3500合唔合理
我一定會答唔合理
我係可以prove到出黎
但sony身為商家
佢為左賺錢, 會唔會同你講合唔合理
呢個就係另一回事
做生意係咁, 你有本事就拎巴西個定價出黎討論, 明唔明? XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:37 PM   #852
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: qwe 查看文章
其實都係講下笑姐,當然唔會筆戰啦

當年訂PSV時我好深刻,因為係CWB打緊官方個Winning比賽,用iPhone不停換登入網址+Reflash先買到,仲要中途打比賽
咁最後驘定輸

上次psv預訂都幾好,起碼多地方,HMV,HKR都有得訂
個時我係一路排隊一路狂上網,唯一擔心係心水個set
俾人訂晒

同埋重申係想問大家同自己心目中價錢有無差距,唔係問合唔合理
令大家有誤會唔好意思

此篇文章於 11-06-13 01:43 PM 被 Akira 明 編輯。
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:18 PM   #853
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我終於收到email同電話了。Yeah,有得去。

Btw,呢個係私人event來的:

From Sky100 facebook:
[ 特別通告 Special Announcement ]

各位fans請留意,因私人活動關係,天際100將於2013年11月7日全日關閉。

Dear fans, please note that sky100 will be closed for private event on 7 November 2013.

舊 11-06-13, 02:23 PM   #854
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: Akira 明 查看文章
咁最後驘定輸

上次psv預訂都幾好,起碼多地方,HMV,HKR都有得訂
個時我係一路排隊一路狂上網,唯一擔心係心水個set
俾人訂晒

同埋重申係想問大家同自己心目中價錢有無差距,唔係問合唔合理
令大家有誤會唔好意思
PSV 我晏晝返屋企都訂倒喎
今次PS4 唔急住啦, 唔想食炒價+硬食GAME
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:36 PM   #855
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
做生意係咁, 你有本事就拎巴西個定價出黎討論, 明唔明? XD
http://www.gaforum.org/showpost.php?...8&postcount=46

省得一元得一元

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 04:15 PM   #856
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: frc4a 查看文章
台灣11月8日 先開始接受預訂.....

你咁快知訂哂????

【台灣,2013年11月5日】–Sony Computer Entertainment Taiwan Limited (SCET)
今天宣布PlayStation®4 (PS4™) (CUH-1007A系列)主機將於2013年12月18日(三)在台灣地區推出,
11月8日起於全台PlayStation®特約經銷商網路商店熱烈展開PS4™主機預約活動,
並於全台南北兩處舉辦搶先體驗活動,機會難得不可錯失。

應該真係訂晒了

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 04:31 PM   #857
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
我都收到mail同電話喇
估唔到仲有supper moment睇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 07:14 PM   #858
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
香港如無意外的話 都會係12/18

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 07:44 PM   #859
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
未開始賣,台灣都有人問

引用:
作者: 普通人一個 查看文章

應該真係訂晒了
台灣啲正妹
PS4 賣 12,980 元,12/18 登台、首賣送控制器

http://www.eprice.com.tw/funky/talk/14/5189/1/

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 11-06-13 07:46 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:42 PM   #860
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
好Slim

taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 09:56 PM   #861
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://myfirefox.com.tw/posts/19315/...D%96%E7%95%A5/

Q:對中國市場的看法?

織田:很多人問過是否要開拓中國市場。目前是部分開放,讓外資企業可以生產、銷售遊戲機。今天我們沒有具體的計畫,無論硬體、軟體都有很多待克服的問題,我們還在研究當中。

Q:假如 Sony 進入中國市場推遊戲機和遊戲,那麼未來遊戲中文化會變成只有簡體中文嗎?

織田:繁體中文肯定會有的、也是一定要做的。因為台灣、香港等很多愛用者,有市場需求我們就會做。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:02 PM   #862
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: taikin0901 查看文章
好Slim

感覺上仲薄過初代PS?(個盒)

舊 11-06-13, 10:06 PM   #863
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: GN00508771 查看文章
感覺上仲薄過初代PS?(個盒)
正呀,拎返屋企無咁辛苦

『等價交換』
舊 11-06-13, 10:11 PM   #864
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
正呀,拎返屋企無咁辛苦
最重要拎番屋企 家人見到咁細盒 唔會又問這是什麼 XD

舊 11-06-13, 10:15 PM   #865
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
最重要拎番屋企 家人見到咁細盒 唔會又問這是什麼 XD
但個盒寫住PS4喎

『等價交換』
舊 11-06-13, 10:19 PM   #866
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
但個盒寫住PS4喎
有D 見到個盒唔係大舊野就唔會理架啦(例如我家....)

舊 11-06-13, 10:31 PM   #867
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
成部dvd 機咁

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:43 PM   #868
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

有價錢了
HKD 3880 機+無雙7

HKD 3780 機+ KILLZONE

舊 11-06-13, 10:46 PM   #869
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

XBox Live Gamertagpandahahaha
killzone for sure
唔洗食其他野咁好?

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:46 PM   #870
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
有價錢了
HKD 3880 機+無雙7

HKD 3780 機+ KILLZONE
諗唔到要毛傷7既奶油.....未玩夠咩....

如果有nba2k14既套裝更好

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:50 PM   #871
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
killzone for sure
唔洗食其他野咁好?
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
諗唔到要毛傷7既奶油.....未玩夠咩....

如果有nba2k14既套裝更好

我仲問緊使唔使硬食其他野+有冇其他PACKAGE -.- SOR

但價錢應該冇錯了

舊 11-06-13, 10:59 PM   #872
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
家人: 呢盒乜黎嫁?
答: 1. bd播放機 2. 電視用上網盒(因可以用黎上網) 3.綜合娛樂及媒體設備(SONY成日咁樣自稱PS)

話說PS3無買過三國無雙(有海賊/星矢/BASARA)
首發得刺客同無雙有興趣, 希望無人爭無雙
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:01 PM   #873
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
家人: 呢盒乜黎嫁?
答: 1. bd播放機 2. 電視用上網盒(因可以用黎上網) 3.綜合娛樂及媒體設備(SONY成日咁樣自稱PS)

話說PS3無買過三國無雙(有海賊/星矢/BASARA)
首發得刺客同無雙有興趣, 希望無人爭無雙
這部叫ps one
all in one

又名ps 1080

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:17 PM   #874
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
我仲問緊使唔使硬食其他野+有冇其他PACKAGE -.- SOR

但價錢應該冇錯了
咁師兄收唔收到風㸃訂法
ooldmann30 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 11:20 PM   #875
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
GAF果然多勁人,不過想問係咪行版價版??

如果係咁,我會Killzone + BF4 (or Knack) + 三國7...
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:40 AM

手機版 | APP版