Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-30-13, 11:58 AM   #1401
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: ycyleo 查看文章
其實想問d event機既圖係咪好難出?
對上果次再開既BD event我打左幾日得半張BD2 sad
我用凌晨的例子回答你

按1. ACE戰兩acc合計11場勝率依然係0,應該好快唔會再惦
按2: 3場計埋又出張白金俾我

/好野,一開場兩個 signal lost,第12場
第13場,無人聯邦開場不佔C,打毛???????????????????????????????????????

我響C點狙位狙人>敵人跳上黎>一見到頭果下就食我後格>但畫面係對面一下將我按落下一層地
呢隻game條回線垃圾時真係可以糞到完全冇下限

按: 呢個位最大問題係會有d白痴迅用partner會走過黎同你爭位而唔係響下面幫手製造破錠
我都專登等開場過廿秒先起行但一佔左C點班友衝晒上阻Q住晒

港服升格戰 50xx:75xx
身兼計埋對面既全場最高分,ass 3部and得自己知既擊墜數8部,我軍除我外冇人過600+ 0損外3粒星,完場0讚

此篇文章於 07-01-13 01:43 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 02:37 PM   #1402
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: ycyleo 查看文章
其實想問d event機既圖係咪好難出?
對上果次再開既BD event我打左幾日得半張BD2 sad
呢隻game有event機圖呢樣既咩
報酬除左chip外就係繼續比chip你

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-13, 02:42 PM   #1403
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: gsw 查看文章
呢隻game有event機圖呢樣既咩
報酬除左chip外就係繼續比chip你
又的確真係chips無雙既
但真係想要BD,希望會再開多次event

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-13, 02:28 PM   #1404
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

痴線咩,我quick十次八九不離10係自護都冇一次大魔戰隊,仲要5缺1去t都要硬食垃圾B3
輸左出返去quick左入岩岩贏我果邊就即刻黎,仲係十上十落完美式而唔係好似我上舖咁兵分4路

開場讓一個都算,但可唔可以唔好再用後格救支援機?

ACE戰個出ACE時間屈機到......出果刻你唔係好位就係咁先

此篇文章於 07-01-13 03:16 PM 被 chow263 編輯。
舊 07-02-13, 06:07 PM   #1405
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
宜家中文版自護勁好多,

自護有伊改,大魔,渣坦

連邦泛用開得LV4 EZ8
無格鬥LV5唔洗玩
支援唔用SP1/SPC又係無得玩

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 10:15 PM   #1406
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

日服大更新,又順便將呢個神bug更新返黎
好彩入左黑房呢,唔係得個50分...

舊 07-05-13, 02:30 PM   #1407
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu

BD1

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 11:08 PM   #1408
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

頂,做host既兩舖都贏但唔滿意自己戰績都唔好一save結果就斷線好嗎
一黎你唔要RP但人家要,
二黎....你搞到我冇讚收

雖則你識做 kick左 ponta0079 呢件極品姐
1.九丈遠飛過黎後格將我技術性打背ff仲令我成場全場第1個死者
2. 有人佔左A點後出人仔玩放彈
3. 死左後因為對面想搶返A點所以再出人仔冇問題,但條友都死左你仲唔叫返ms又去放彈想點?
4. A點飛返自己基地修理

完場戰績 1ass1佔點

ae86fcmqf

booster乞食乞丐一名
作為一個開booster既良心玩家睇到呢句後即退房係咪好應該呀?

同場加映現在天下無敵的自護,
係有蟹e+無敵大魔陣兼對面有50分rx-782與爆左6次既量雷的讓兩個極品team中是如何被光槍陣射到連挽鞋的資格都沒的

舊 07-06-13, 08:34 AM   #1409
Kain

PSN  IDkain_jpn
大魔根本唔係無敵
家陣自護的確係有絕對優勢,不過係因為有萬能渣改B
大魔一D都唔穩陣,因為用條友唔一定用得勁

尋日用好耐都無用過既GM改
同部重渣1ON1,完全屈住佢黎打
不過D攻擊力
BZ+下格打左8 SET都唔死
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 08:56 AM   #1410
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Kain 查看文章
大魔根本唔係無敵

不過D攻擊力
大魔強在行得快,對方有兩三隻而又識得合作,而我方火力又唔集中嘅話,好容易俾對方逐個擊破,最後被破陣出一隻死一隻。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 10:56 PM   #1411
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

玩港伏玩到俾人射爆基地
開場打少個算鳥,都玩開單機清版架la
但件課左金既B字頭0字尾極品同件J字頭雜嘜都玩到上士都仲會亂棄機仲死咁多次咁多次都係甘咁高智能
對面射緊基地既時候你斑友仔仲掛住訓教補血
射失左但敵人響正隔離有三角dash唔用有劍唔拔係都要等下發飛彈
除了全場粗口後等收讚還能幹什麼?

引用:
大魔根本唔係無敵

不過D攻擊力
所以吉改是堆防的

舊 07-07-13, 12:04 AM   #1412
nkygaiin0
Junior Member

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDiam_nky
有時同街客諗住攪下笑,點知有意想不到效果
200cost房,5v5用4部勇士 WIN左
5v5用3部大魔 (Lv1 Lv2 Lv3) 極速溶左敵機
nkygaiin0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 07:33 PM   #1413
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

弱智吉指唔用bb彈打人仔

又要講句,對呢班友有希望打多舖的我原來先係真弱智
輸緊既時候咩野最緊要???群眾回答: 修機!!!!!!!!!!!!!!!!
頂,輸6千唔緊要最谷氣係俾隻垃圾吉指食我兩隻尾糊搞到我個分先高第2位少少@@

冇野呀,放完彈跟住殺左條友然後我死左之後話個彈俾人拆左,到完場結算果時.........個彈係俾我殺左條友拆既

第4舖訊息話我前面條友殺左部機,然後對面部殘血機又響我面前爬起身兼格我一set又係咩料........有第3者響別次元俾佢斬爆左?

--------------------------------------------------------------------

yk02555

相信呢條友響個半月內由曹長升至中尉已從弱能學校畢業的我果然弱智確
做host開場唔打招呼,80%時間豆槍型LA你老味,豆爆第2部果下唔係我唔拔線一定拔
外加完場3星無讚

455 名無しさん@ゴーゴーゴーゴー! 2013/05/25(土) 03:01:22.38 ID:176U8Ql+0
【ID】yk02555
【罪状】カスボマー
【階級】曹長
【備考】
 ザクキャノンでまさかのボマー。爆破以外はアシ50のみ
 終了後チャットで文句言われても居続ける神経の太さだけは超一流のゴミ

又話說對上果舖人家峽谷飛去放彈居然放生人,你追追下唔追既就讓路俾我la大哥
結果人家放左彈先黎道歉,爆完又道,完場再道,完場後都要道埋先走

第4舖,又食皇帝host G3下下全場發狂響完場8秒輸幾十分下同對面京包飯攬炒奇蹟逆轉
所以話,俾我quick到既host一定係正野

japanstevenz

港伏被大炒格拔線垃圾host

訓得

此篇文章於 07-10-13 01:08 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-10-13, 09:25 AM   #1414
Kain

大限已到,只係出齊劍舞風荒(仲要尋晚先齊)
荒烈驅主一張都無出過
好在有1周年EVENT
舊 07-11-13, 07:36 PM   #1415
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

點解1代神機白狼渣LV5一quick play part我即刻可以炒蛋冇難度?

對面又sml又sp2又WR架la

mas_rim
哇,頂你有大魔豬LV3唔用 走去用大魔LV4
仲要係全場淨係識搶B點弱智魔

139名無しさん@ゴーゴーゴーゴー! [sage]2013/06/01(土) 20:14:50.34ID:kDF7ldxkO

【ID】mas_rim
【罪状】芋・スパイレベルの地雷
【階級】中尉
【MS】量産キャノン
【備考】
採掘場でAとCの間の、敵が前に出てこない射線の通らないところで待ってるだけ
ちなみに動画で確認したら、7:00から3:00まで移動してない

Aが敵に裏取りされてても無視、敵がAからリスポーンし出したらEのほうに隠れだす始末
地雷くらいで晒してたら~ という論調には同意するが、何もしな差過ぎてスパイを疑うレベルなので晒させてもらう
それか、やられるのがイヤなら最初から出撃しなければ良いんじゃないかな?

點解人家玩自護礦場就識得全格機搶灘???
我軍就整獲主動跳落山腳斬既格鬥型sp2???????????????????????????????

點解我見到隻雷企響建築物後面冇出過黎但我條血可以一路扣?

玩咩,A點和C點之間個建築物頂有敵人,你近C點我近A點,
我叫支援你走黎企響我面前???????
對面咪心諗:傻架?弱智架?後一狙歸你西lo阿醒
有霧都唔會近視到咁la大哥,醒少少都知呢個timing要玩包抄la聰明仔

真係救命,佐級場對面已經一課金都冇(勇炮 兹*2 渣b lv4 蟹與飯)
但我軍個陣居然仲可以垃圾到雞本上係3打6@@
(量雷lv 6 splv 7 ez8 lv5,餘下極品3人組 0課技術都係0既指吉,地雷br陸吉,有吉炮唔用走去用吉改結果打到pat屎返黎既洗頻哥)

此篇文章於 07-12-13 01:31 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-11-13, 09:35 PM   #1416
Kain

得番30秒我行到入對面基地先發現自己係ACE
唔怪得咁多人黎歡迎我
最後3秒雙方ACE冷巷一滴血隻DUP,好彩死唔去
舊 07-14-13, 11:31 AM   #1417
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

爭1場就過去10戰0勝

EInZWelDrel-123
垃圾host自己又要開中佐場但又得果200分咁垃圾就只好踢晒人對面成隊wwww

一心諗住可以狙死我軍排第1隻rx-782但俾我一野後格然後再食格高後格慘死逆轉失敗係咪好唔憤氣呀?好唔順超呀,L?

尾刀專最高境界

此篇文章於 07-14-13 07:31 PM 被 chow263 編輯。
舊 07-15-13, 08:42 PM   #1418
Kain

引用:
作者: chow263 查看文章
爭1場就過去10戰0勝
10戰9勝

一用聯邦即輸,現時果然自護屈晒機

此篇文章於 07-15-13 10:05 PM 被 Kain 編輯。
舊 07-16-13, 11:17 AM   #1419
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
10戰9勝

一用聯邦即輸,現時果然自護屈晒機

呢兩日5場都係自護都輸lo,什魔無敵大魔陣又響1G3,倆RX-782,1簡單8,1sp2既光槍戰隊面前挽鞋你怎樣看

到第6舖都係quick自護俾我下響最強指標B3大發神威下終於贏鳥

此篇文章於 07-16-13 11:39 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-16-13, 02:57 PM   #1420
Kain

引用:
呢兩日5場都係自護都輸lo,什魔無敵大魔陣又響1G3,倆RX-782,1簡單8,1sp2既光槍戰隊面前挽鞋你怎樣看

到第6舖都係quick自護俾我下響最強指標B3大發神威下終於贏鳥
正如我之前所講,我才不承認什麼無敵大魔陣
無大魔既陣先係最強
都話渣改B先係現世最強汎用
舊 07-16-13, 04:15 PM   #1421
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

http://game.watch.impress.co.jp/docs...16_607747.html

また、プレイステーション 3オンライン専用ゲーム「機動戦士ガンダム バトルオペレーション」においても「ガンダム試作1号機」が入手できる期間限定イベントがこの夏開催される予定だ。7月18日からは「無人都市マップ」にコラボレーションの看板が登場するという。

玩街場ACE戰中ACE真係救命

人家好心留隻一適血大魔俾我,新機落地既弱智吉指同我一下火箭炮左佢
搞到我連ass都冇lo
好彩我完場拉到3x秒打姐
然後結算隻弱智吉指就得呢一部大魔+機師分,抵kick

此篇文章於 07-18-13 12:36 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-16-13, 06:35 PM   #1422
CWC
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
http://game.watch.impress.co.jp/docs...16_607747.html

また、プレイステーション 3オンライン専用ゲーム「機動戦士ガンダム バトルオペレーション」においても「ガンダム試作1号機」が入手できる期間限定イベントがこの夏開催される予定だ。7月18日からは「無人都市マップ」にコラボレーションの看板が登場するという。

16000血基本!?
咁佢個 CODE 除咗買盒模型, 洗唔洗玩問答遊戲或抽獎先取得到 ?
CWC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 01:36 AM   #1423
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
7月18至31日,一週年活動,開倉派米,最重要係所有限定機都有機會出現。

http://pgdp.channel.or.jp/gundam/ps3...n/1stAniv.html
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 01:54 AM   #1424
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
7月18至31日,一週年活動,開倉派米,最重要係所有限定機都有機會出現。

http://pgdp.channel.or.jp/gundam/ps3...n/1stAniv.html
香港也有~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 01:57 AM   #1425
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章

除左下一級係1星既野外,基本上所有都可以唔洗開住

<主acc冇玆達既人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 07:07 PM

手機版 | APP版