Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34 74 124  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Final Fantasy BRAVE EXVIUS
GP03D 09:20 PM 05-12-16
其實偷野係咪要用ZIDANE個D?
ShinDou 09:30 PM 05-12-16
唔駛,整到架

ぬすむのレシピ 風の結晶x8、悪魔のしっぽx8、錬晶石x1 貸金庫(大地の鍵25)

http://games.gaym.jp/iPhone/FFBE/wiki/?アビリティ
ShinDou 08:03 AM 05-13-16
中埋eight,而家4隻50%bonus刷超級

不過eight真係廢到,淨係用得爪,爪又廢
GP03D 01:13 PM 05-13-16
我都有2隻EIGHT加SICE,不過如果放3隻冇升過既出嚟我驚AUTO超級打唔嬴...
wang2009hk 01:24 PM 05-13-16
作者: GP03D:
我都有2隻EIGHT加SICE,不過如果放3隻冇升過既出嚟我驚AUTO超級打唔嬴...
有魯肉或ex嘛?

超級
有其中一隻,另一隻找好友也行
魯肉配ex,其他全是bonus可以用repeat打
ShinDou 01:24 PM 05-13-16
1隻420攻暗雲4連打夠秒超級,係機械人打剩1半,可以靠fd高lv bonus人,或者俾佢打1turn,暗雲死唔去就夠過版

Exdeath我未有錢食仙人掌升,諗諗下應該佢連續大雷仲好,4場都係160mp,最尾果場有8萬可能要用連續隕石
GP03D 02:18 PM 05-13-16
作者: wang2009hk:
有魯肉或ex嘛?

超級
有其中一隻,另一隻找好友也行
魯肉配ex,其他全是bonus可以用repeat打
有EXDEATH, 魯肉係?
wang2009hk 04:45 PM 05-13-16
有EXDEATH, 魯肉係?
FF3雙刀

沒有的找好友就行

自己用EXD,好友魯肉
其他全放BONUS

EX-用全體雷魔
魯-全體HIT

其他BONUS角裝偷竊順便偷路上的
可以RE打到BOSS關(通常都一回秒)

最後BOSS(非隱藏)時就魯改用單體45MP,EX掉石頭就好
通常都是一回秒

我自己是用這種打法,沒有什麼高級信賴物和高級裝
GP03D 05:01 PM 05-13-16
明白...不過冇魯肉...
今樣一場有幾多石?
我已家team有2個有bonus既加個fd 有bonus開auto打一場都90+(160-200)到....
佢一路打我一路係到打msg都得...哈哈..
wang2009hk 05:38 PM 05-13-16
明白...不過冇魯肉...
今樣一場有幾多石?
我已家team有2個有bonus既加個fd 有bonus開auto打一場都90+(160-200)到....
佢一路打我一路係到打msg都得...哈哈..
我自己是

100%+50%X2+75%/100%(好友)
(2隻打手自己出,好友沒+%的就用好友打手,把自己的EX換成+50%)

超級一場

報酬連偷到的大約320~370
ShinDou 08:21 AM 05-14-16
岩岩半價又中多隻6星奶媽,不過雙奶媽好似冇乜用,儲住先唔升住

換埋6千1張既飛射晒都係中垃圾,好似用親飛都係抽垃圾咁

80LV 6星 EXDEATH1個夠刷超級,頭3場2連大雷,最後果場2連隕石
GP03D 02:46 AM 05-15-16
我早2日用飛中左好野....
+10%trust....人當然係照舊3星啦...

超級有5場打?
ShinDou 08:30 AM 05-15-16
LV142亂入既話會有5場
ShinDou 08:37 PM 05-17-16
終於換埋5星莫古,而家有7隻,但完全諗唔到俾咩食

又抽唔到2刀流,冇斯丹同GILGAMESH,得3星莫古版斯丹,之前想食落連續魔,但而家有隻EXDEATH係度都好夠屈,唔係好想,有堆120攻大劍食落去又好晒,兩手持又要把劍有120攻先加到60,冇高攻武就冇用

都係留住睇下遲D抽唔抽到2刀流先,又或者會再有仲屈D既技先食

而家D大魔石每種都打左幾百粒,完全冇地方用,點解仲唔解放召喚3星﹖D召喚真係有D廢
GP03D 12:13 AM 05-18-16
我都覺召喚廢...

已家玩到冇哂神結晶...反而神魔結晶就過百粒...係咪都係打覺醒中級最快?
ShinDou 07:15 AM 05-18-16
神晶我仲有94個,淨係初期缺過,都係狂打覺醒中級最快

神魔晶我都有96個
okabe 03:40 PM 05-18-16
男主終於開6星..
ShinDou 06:24 PM 05-18-16
但主角係免費野,解放6星應該都唔勁?

不過之前4隻解放6星全部都勁

性騎,暗雲,bartz,exdeath

刀極意妹解6星就應該勁既,不過未中過,佢好似都冇放落pickup度?

魔人女主角真係出,不過係要人抽,唔知勁唔勁,佢話超攻擊,希望有連續魔
KA版柯柏文 10:07 AM 05-19-16
巴茲, 雪佬, 素材有限請問應該升邊隻上6星先?
ShinDou 10:42 AM 05-19-16
如果你有ff4性騎,就唔駛用snow,如果冇,都要升snow用住先啦

其實而家ff0活動係換6星料最好機會,應該換定幾十個之後慢慢用
jackiecyho 11:49 AM 05-19-16
隻game 越來越作業性...日日淨係響度auto 覺醒搏亂入
ShinDou 12:24 PM 05-19-16
覺醒auto秒晒咁神?咩team?唔要bonus?
jackiecyho 12:49 PM 05-19-16
作者: ShinDou:
覺醒auto秒晒咁神?咩team?唔要bonus?
一雷姐+新FF0 果4隻, 夾人地隻Q, set 晒打全體不斷repeat
KA版柯柏文 12:51 PM 05-19-16
作者: ShinDou:
如果你有ff4性騎,就唔駛用snow,如果冇,都要升snow用住先啦

其實而家ff0活動係換6星料最好機會,應該換定幾十個之後慢慢用
即係隻雪佬只係用來擋? 剛昇左菜西上6星, 確係好擋得.
jackiecyho 12:55 PM 05-19-16
作者: KA版柯柏文:
即係隻雪佬只係用來擋? 剛昇左菜西上6星, 確係好擋得.
Snow 只係一個低防既肉盾
標籤:FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34 74 124  ... 最後

返回主題版面