Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-26-17, 02:18 PM   #8476
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
真係唔知發生咩事...只係一隻mhxx話會出...就炒到阿媽都唔認得.....
我本本仲唸住等ns...而加火到黎買3ds個mhxx算數...
佢正常價買到先唸...
同初出時抄差好遠啦, 初出時抄到3XXX 淨機

舊 06-26-17, 02:26 PM   #8477
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章

似乎我都係要打定輸數 ...

問多句換新機後friend code會唔會轉左?
你死咭位你睇下佢地可唔可以留低部機整~

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 06-26-17, 03:56 PM   #8478
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: Eking 查看文章
同初出時抄差好遠啦, 初出時抄到3XXX 淨機
第一日人地中國的朋友開價5千收機架

BTW, 呢個勢我覺得過埋TGS...可能仲要維持多一段時間...
而家去到10月都仲有野出....補埋11月-下年頭兩三個月....真係....出事

對了, 題外話, 有冇CHING 記得上次話轉運間野叫咩名, 唔記得左

舊 06-26-17, 04:22 PM   #8479
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 信長 查看文章
老任宣傳雖然無咩力, 不過FB,YT 都好多免費宣傳,加上部機"概念"上,一睇就知WORK,
好有再複製WII 盛世氣勢
Zelda 大好評開路,好多新玩家初接觸,好開心香港多左人體驗到Zelda 魅力,
同期仲要出地平線,真係有少少驚,好彩Zelda 無令人失望

孖車真係殺手級, 幾時都係任系機好賣的GAME...
(我有聽雲遊個台,佢小NS 真係好核突+刻意,不下幾次話孖車吸引唔到人出機, 你要咁搵食要踩老任真係不知所謂,睇下各代MK 數據啦你)

香港個價明顯係端午時有MH XX 消息後,一兩日間標左上去.加上SF2 骨,所以好硬
我懷疑有D 鋪都未必察覺魷魚爆發力, 只係知佢會係大GAME 囉
等睇YT/網友交流,反應.. (好想亂入人地直播射人 XD)
魷魚我覺得有個隱憂
係操作比其他遊戲複雜一啲
不過見上個月件UT幾受歡迎
應該都保到底嘅
由手機版發出
leungky1 目前離線  
舊 06-26-17, 04:45 PM   #8480
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
魷魚人氣係香港一定無日本咁勁就預左...
好多人跟本未聽過, 有些就一睇封面就話兒童向無興趣
但都有些人因為魷魚1好評多而開始留意2
(7月真係出時情況感覺有機會好似zelda咁,吸引左一班未玩過呢個系列GE玩家入手)

舊 06-26-17, 04:54 PM   #8481
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ROCAS 查看文章
(7月真係出時情況感覺有機會好似zelda咁,吸引左一班未玩過呢個系列GE玩家入手)
作為skip左wii u generation 的我
唔係因為呢到成日講
真係唔知呢隻野有幾勁 ga
12號四分衛 目前離線  
舊 06-26-17, 05:09 PM   #8482
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: ROCAS 查看文章
除左公布個時NS的機能吸引到我
我想買機的原因一來係馬車, 二來就係它, 我WIIU 都沒買
只係知呢隻野係FPS...而且好似好易上手....所以先打算買黎玩
不過玩完試射會, 我覺得呢隻野係易學難精....

舊 06-26-17, 05:12 PM   #8483
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
某大TouchPanel廠仲未投入2nd source嘅供應,缺貨仲要維持一段日子呢

舊 06-26-17, 05:19 PM   #8484
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
作為skip左wii u generation 的我
唔係因為呢到成日講
真係唔知呢隻野有幾勁 ga
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
除左公布個時NS的機能吸引到我
我想買機的原因一來係馬車, 二來就係它, 我WIIU 都沒買
只係知呢隻野係FPS...而且好似好易上手....所以先打算買黎玩
不過玩完試射會, 我覺得呢隻野係易學難精....
其實我都係skip左wii u 哥期ge玩家 (諗返起哥期直頭無點打過機..)
不過哥期有時都會留意下任記野,
switch一出時見有魷魚出..有D眼熟..上youtube揾人地打機片..
一睇覺得好正
再睇返D人講先知原來係wii u神作之一
有D後悔無買wii u 但好彩家下switch有

舊 06-26-17, 05:26 PM   #8485
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
splatoon2於香港無可能夠日本咁勁,一堆人都唔知有呢隻game
之前aeon開訂 splatoon2套裝,仲要被少量comment稱為垃圾game同骨 sosad
其實真係要玩過先明白隻game點解可以係日本/全球咁爆
不過香港有幾多人有wii u 丫

香港呢,我覺得splatoon2出左
各youtube頻道開始直播玩splatoon2,或者FB有人post game片
香港玩家睇到隻game係玩咩之後,一定會超爆

不過老任最好放返個唔駛限時的demo
齋睇同試玩係兩個唔同的層次
(turf mode同rank modeS 仲可以當唔同game咁玩,今次仲要有salmon run)

此篇文章於 06-26-17 05:43 PM 被 SilverShadow 編輯。
SilverShadow 目前離線  
舊 06-26-17, 05:37 PM   #8486
Eking

註冊日期: Feb 2006
S2唔會係玩法問題, 而係唔出名 (香港), 我之前都唔知有呢隻GAME, 都係睇到DEMO先諗住買

舊 06-26-17, 05:44 PM   #8487
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
老任宣傳雖然無咩力, 不過FB,YT 都好多免費宣傳,加上部機"概念"上,一睇就知WORK,
好有再複製WII 盛世氣勢
Zelda 大好評開路,好多新玩家初接觸,好開心香港多左人體驗到Zelda 魅力,
同期仲要出地平線,真係有少少驚,好彩Zelda 無令人失望

孖車真係殺手級, 幾時都係任系機好賣的GAME...
(我有聽雲遊個台,佢小NS 真係好核突+刻意,不下幾次話孖車吸引唔到人出機, 你要咁搵食要踩老任真係不知所謂,睇下各代MK 數據啦你)

香港個價明顯係端午時有MH XX 消息後,一兩日間標左上去.加上SF2 骨,所以好硬
我懷疑有D 鋪都未必察覺魷魚爆發力, 只係知佢會係大GAME 囉
等睇YT/網友交流,反應.. (好想亂入人地直播射人 XD)
WIIU前年年底至上年年頭幾個月都因為魷魚而缺哂貨兼賣炒價, D鋪無可能唔知囉~
只係當年WIIU無咁多人留意無話題性姐~
不過今代NS隻魷魚2保持觀望, 始終變太多, 怕平衡性會差左, 同埋唔同WIIU咁有個PAD點地圖飛躍~
如果上代10分, 今代有機會落9-9.5分之類~好GAME黎, 只係可能無上代咁爽快~

grxgr 目前離線  
舊 06-26-17, 05:57 PM   #8488
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: grxgr 查看文章
WIIU前年年底至上年年頭幾個月都因為魷魚而缺哂貨兼賣炒價, D鋪無可能唔知囉~
不過今代NS隻魷魚2保持觀望, 始終變太多, 怕平衡性會差左, 同埋唔同WIIU咁有個PAD點地圖飛躍~
如果上代10分, 今代有機會落9-9.5分之類~好GAME黎, 只係可能無上代咁爽快~
平衡都可以用 update 來調整,
上一集都有不少修正。

之前試版,地圖、跳躍真的要慢慢習慣,
希望玩返一頭半個月可以適應。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 06-26-17, 07:13 PM   #8489
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 八仙果 查看文章
上一集都有不少修正。

我返而怕要識應兩個制....

出街: JC
屋企: PRO制

舊 06-26-17, 07:54 PM   #8490
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
我返而怕要識應兩個制....

出街: JC
屋企: PRO制
Arms都係咁打,s2冇問題嘅
係睇你會用六軸定右菇控視點
野良猫 目前離線  
舊 06-26-17, 08:02 PM   #8491
野良猫
肥倫

引用:
作者: 八仙果 查看文章
上一集都有不少修正。

上集真係不斷係咁修冇停過
野良猫 目前離線  
舊 06-26-17, 08:32 PM   #8492
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: grxgr 查看文章
如果真係再無無敵系應該會平衡左
早排玩番幾場,見人一開保護罩即時心都寒埋

隻野本地中、小學生層面應該有一定認知度,唔係完全唔識

---

pokken其實都好killer
上年令wiiu係香港最後有個炒價缺貨潮
(我上年買部二手wiiu幾乎夠買部正價ns,仲要謝天謝地)

今次加新角+3v3 mode
即係仲新過街機版ver,以前gvg出隻舊版都咁多人買,到時係點可想以知

catho7 目前離線  
舊 06-26-17, 08:48 PM   #8493
野良猫
肥倫

引用:
作者: catho7 查看文章
如果真係再無無敵系應該會平衡左
早排玩番幾場,見人一開保護罩即時心都寒埋

隻野本地中、小學生層面應該有一定認知度,唔係完全唔識
所以S2改到可以睇到邊個儲滿咗超必,去防範下或者特登射佢等佢解咗個超必
而且儲滿會閃一下,咁對面就知附近有人有超必

加上今集啲新副武,其實佢對人戰強化咗唔少
亦可能係開發組明白到,哩隻GAME真正玩嘅唔係油地面而係殺人
野良猫 目前離線  
舊 06-26-17, 09:07 PM   #8494
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
Super Mario Stamp 6月28日發行

MultiPASS 目前離線  
舊 06-26-17, 09:21 PM   #8495
golan

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669

如果可以移植呢隻就正
golan 目前離線  
舊 06-27-17, 04:43 PM   #8496
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於買咗對Neon Yellow Joy-Con了,$513入手。
之前首發時太老定無訂到,
結果到ARMS出咗之後,
多咗人有需要買多一對Joy-Con,
搞到出面Neon Yellow Joy-Con個街價都抬高咗~!

由開頭$52X到$54X,到某CD舖賣到$589都有…
而且問清楚之後先發現唔係間間都有行貨賣,
結果大家又走返去賣得最平的百貨公司,於是佢又賣到斷晒貨…

隻Neon Yellow Joy-Con佢本身個色+黑色Joy‑Con Strap有少少似Pikachu個配色咁,
配返原本的紅藍Joy‑Con就似M記薯條盒同Minions的配色咁,都做到換手掣嚟襯衫的功效的…

此篇文章於 06-27-17 04:45 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 06-27-17, 05:57 PM   #8497
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: golan 查看文章

如果可以移植呢隻就正
依家都未有槍game,又吾知點去check pointer
短期都吾會有

其實呢隻場景,幾明顯係3DS 個隻game 變第一身

如果NS 未來真係玩VR,呢隻應該首選
jyeung1 目前離線  
舊 06-27-17, 06:06 PM   #8498
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: jyeung1 查看文章
依家都未有槍game,又吾知點去check pointer
短期都吾會有

其實呢隻場景,幾明顯係3DS 個隻game 變第一身

如果NS 未來真係玩VR,呢隻應該首選
要出直接出Luigi mansion 3(傳左好耐)~~呢隻街機game太普通

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 06-27-17, 07:09 PM   #8499
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
買機要食骨有咩GAME揀得落手?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 06-27-17, 10:56 PM   #8500
年輕所犯下的錯誤

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
買機要食骨有咩GAME揀得落手?
總之唔係街霸或者聖劍傳說就可以w............(除非有愛)
年輕所犯下的錯誤 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:27 AM

手機版 | APP版