Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-19, 11:44 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Frozen II

要嚟嘅終須都要嚟

舊 02-15-19, 12:03 PM   #2
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
可能我唔識欣賞, 我對1都麻麻地...

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-19, 12:55 PM   #3
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
可能我唔識欣賞, 我對1都麻麻地...
呢套好多小朋友喜歡,兩款公主總有一個岩口味
人大咗,現實咗,無乜感受
雖然其實個故仔好多大人先明嘅野⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-19, 01:58 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

晨咁早彈條片出嚟,有論指係轉移阿拉丁條片反彈嘅視線,不過今時今日啲嘢,其實冇乜人有長期記憶~

舊 02-15-19, 03:27 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢套好多小朋友喜歡,兩款公主總有一個岩口味
人大咗,現實咗,無乜感受
雖然其實個故仔好多大人先明嘅野⋯⋯
由手機版發出
家陣套套上畫既動畫都差不多係大人至明架LA...

所以呢套買碟睇算數, 無謂入場聽小朋友開心傾計...HAHA

舊 02-16-19, 04:02 PM   #6
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
家陣套套上畫既動畫都差不多係大人至明架LA...

所以呢套買碟睇算數, 無謂入場聽小朋友開心傾計...HAHA
無打算入戲院睇,
不過早年大量小朋友嘅let it go實在讓人厭煩(隔離屋日日都播咁濟)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-19, 11:44 PM   #7
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
Disney 卡通片吸引之處就係,小朋友同家長去睇都各有意思
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-19, 03:28 AM   #8
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
第1感想:D CG畫質又升左個大LV!(越黎越似真人電影)

唔知今集係咪Sale 3D+8K呢??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-19, 09:32 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mrk 查看文章
第1感想:D CG畫質又升左個大LV!(越黎越似真人電影)

唔知今集係咪Sale 3D+8K呢??
開頭啲海浪幾乎亂真,本人話梗係繼續賣洗腦歌喇~

舊 02-18-19, 10:48 AM   #10
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Terry仔 查看文章
Disney 卡通片吸引之處就係,小朋友同家長去睇都各有意思
其實套套電影上畫既卡通都係類近咁玩法, 不過今時今日最賤既地方係小朋友一定睇唔明, 但家長入場就係為同小朋友一齊睇, 所以明知唔係做俾你個小朋友睇都先搞到好吸睛, 咁就可以呃雙倍錢, 然後再買碟就再呃多次錢, HAHA.

舊 02-18-19, 10:51 AM   #11
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
無打算入戲院睇,
不過早年大量小朋友嘅let it go實在讓人厭煩(隔離屋日日都播咁濟)
由手機版發出
但Let it go真係幾好聽同超洗腦
日版更甚

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-19, 01:18 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
但Let it go真係幾好聽同超洗腦
日版更甚
同意。

舊 09-24-19, 04:17 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

有新預告出咗,大慨知個故仔噏乜⋯⋯

舊 10-01-19, 12:39 AM   #14
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 12:12 PM   #15
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
睇完MOST英皇戲院十點早場,staff roll後有一段彩蛋
今集搞屎棍係愛莎姊妹個阿爺要打爆個last boss係佢起嘅水壩愛莎係第五完素愛莎留喺魔法森林同族人一齊,所以禪讓個女王位俾安娜,求婚成功嘅男主順理成章做埋親王彩蛋入面上集個冰城堡同冰巨人返咗嚟

此篇文章於 11-22-19 12:29 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-19, 04:22 PM   #16
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
睇完MOST英皇戲院十點早場,staff roll後有一段彩蛋
今集搞屎棍係愛莎姊妹個阿爺要打爆個last boss係佢起嘅水壩愛莎係第五完素愛莎留喺魔法森林同族人一齊,所以禪讓個女王位俾安娜,求婚成功嘅男主順理成章做埋親王彩蛋入面上集個冰城堡同冰巨人返咗嚟
今集唔係真係玩“同性”嗎?
之前無啦啦係咁傳,迪迪尼唔會咁踏界掛…

舊 11-23-19, 03:52 PM   #17
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
今日睇完早場,
GC畫面靚爆度又升上一級!(要配埋新主題曲!)
靚到跟本就係迪迪尼卡通化角色+真實背景!
內有劇透!
有部分情節與香港最近發生既事好相似(+字幕用詞),
基本上可確定大陸版實會被剪硬!

然後細心D整合埋第1集劇情,
你會發現成套故仔暗串緊中X,
同埋2最後結局教埋中X點化解困局!(放權)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 11-24-19, 02:14 AM   #18
mrk

引用:
作者: traveller 查看文章
今集唔係真係玩“同性”嗎?
之前無啦啦係咁傳,迪迪尼唔會咁踏界掛…
今集冇玩「同性」啦!
愛情線正常番,易估好多!
內有劇透!
係王后個真實身份居然咁多年都冇人知!
(感覺呢個國家既王子搵老婆都幾低要求架喎!)
咁當然最後王后應該都有講個真實身份比國王知,
唔係的話,佢地都唔會坐船去搵「傳說之島」啦!

自己估:個族長應該係上一代第5自然力量繼承人呢!

PS:重以為今集艾沙會遇到真.白馬王子,點知真係直接出隻「水」馬王子算啦!

最後:有雪寶呢隻傻傻地既「開心果」既每一幕都真係好爆笑呀!

此篇文章於 11-24-19 02:21 AM 被 mrk 編輯。
舊 11-24-19, 11:00 AM   #19
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
呢套有幾幕有番啲迪士尼手繪時代啲藝術感,又有玩嘢扮80年代pop MV,故事流向倒同Maleficent 2類同,都係有黑暗底蘊但又可以迪迪尼式happy end咁

不過原來極致公主病患者訓覺時會set恆個頭化哂裝著晒靚衫同鞋,it’s so magical

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:52 AM   #20
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
睇完
應該係要埋阿妹先得,只係大家分工
爸爸媽媽好慘就真

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 11-25-19, 11:30 AM   #21
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
我覺得真係.......幾悶下
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 02:58 PM   #22
mrk

重有今集睇番外國D Trailer片,
會發現香港地區戲院冇左Real 3D版上映,但外國係有既!
真可惜!(1時,我Miss左冇入到戲院睇,但佢後來出既3DBD版真係整得好正架!)
希望出碟時,會有番香港3DBD版啦!

舊 11-25-19, 03:30 PM   #23
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
睇完
應該係要埋阿妹先得,只係大家分工
爸爸媽媽好慘就真

老豆老母
老豆老母冇死丫, 仲生多左件. 唔好咒人地慘

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 03:44 PM   #24
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: D.K. 查看文章
老豆老母
老豆老母冇死丫, 仲生多左件. 唔好咒人地慘
邊度有講?定之前個流言?

舊 11-25-19, 03:52 PM   #25
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
邊度有講?定之前個流言?
唔係流言, 係chris buck自己講嘅,

佢只係否認tarzan係elsa細佬咋

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Frozen II (2019) david 電影版 2 03-04-19 05:33 PM
[西片] 冰雪奇緣 Frozen 升上日本第三大賣座影片 ( ゚ω゚)? 電影版 39 03-20-15 12:11 AM
[PSV] Frozen Synapse: Tactics ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 0 02-27-13 03:33 AM
WarCraft3:The Frozen Throne 斯羅 PC電腦遊戲討論版 962 11-05-06 07:09 PM
Fwd: Frozen cherry trees 啤梨王子 ~清談館~ 11 09-19-04 11:35 PM

現在的時間是 08:55 PM

手機版 | APP版