Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-11-17, 11:55 PM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
#又食又拎 #性交轉運 為與前度復合 30歲女遭騙財騙色 27歲降頭師被捕

降頭師訛稱可助與前度「續緣」復合,騙去女子10萬元,並與之兩次性交,涉嫌「以虛假藉口促致他人作非法的性行為」被捕。

疑犯姓凌,27歲,去年六月開始在總統商業大廈經營泰國法舍,聲稱懂得古老「柬埔寨高棉黑法降頭術」,各種愛情降頭等,並經常在facebook和instagram上宣傳,後者帳戶擁逾25萬追隨者。

今年一月,一名30歲女子透過上述社交網站向疑犯求助,希望能與前度男友復合。疑犯收取10萬元,替女事主做了兩場「續緣」法事,惟女事主心願未遂,因此疑犯再建議進行另一種形式的法事,透過性行為「續緣」。兩人於4月和7月,在旺角佛舍內共進行了兩次性行為。

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/124972/

咁都信既女人錢真係易呃D
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 12:43 AM   #2
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
性交轉運哩家野,講左廿年都有,仲有人信,
D「信眾」平時係咪響山洞修行多,不問世事既?

我有個好疏既親戚都自稱係什麼師傅,
未開聲淨見樣都已經有陣騙徒味,
但又真係好多客仔當佢神咁拜。

舊 10-12-17, 09:15 AM   #3
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
唔怪之咁多人做騙子啦,又食又拎,拍段片咁就10萬去泰國燒肺,重有機食埋條女,不過呢啲咁流嘅騙術都有人信,啲女啲IQ都有啲昭問題,五毒粉?西班牙烏蠅粉就真

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...338.1505568818
少女付款「落降」後險失身

10,961

• 適中字型
  • 較大字型

■疑犯被捕前上載泰國回港途中自拍的照片。

【本報訊】警方拘捕一名藉詞性交轉運,涉嫌騙財騙色的27歲降頭師,並呼籲其他曾經被騙的女事主挺身報案。
其中一名曾付出10萬元給降頭師作法的少女,昨天透過朋友向《蘋果》表示,4個月前付款給對方落愛情降之後,最終與前男友復合無望,對方提出可透過性交助她轉愛情運,但她思前想後未有中計,昨日得知有其他女子中招後,慶幸自己懸崖勒馬,希望警方能將疑犯繩之於法。

疑犯到泰國墳場作法

險被騙色的少女Candy,不願意透露身份,她透過朋友陳先生向記者說,今年6月,她剛與拍拖3個月男友分手,其後經人介紹求助姓凌疑犯,當時凌自稱Aj-Ning阿贊凌師傅,精通愛情降可助她提升愛情運,方法是聘請泰國著名降頭師作法助她箍煲,他會親自把男女雙方體毛,姓名及出生日期等資料帶到泰國墳場作法,費用10萬元,事後更把短片發予女事主作證明。
Candy付錢作法後,仍然箍煲不成功,感到十分失落,一個月之後凌來電慰問她,Candy告知一切,此時凌稱可親自替她施法進行鎖陽降,讓男友重回身邊,方法是凌先服下混和蝎、蛇、蜈蚣、蟾蜍、蜘蛛的五毒粉末,然後與Candy發生性行為以性交轉運,提升Candy的愛情運。
Candy思前想後感到不合常理,最終拒絕和對方性交,至昨日她得悉凌涉嫌騙財騙色被警方拘捕,才慶幸自己當時逃出魔掌,雖然自己不願意暴露身份,但希望能揭發降頭師的惡行,提醒其他女子勿再受騙。
■記者關英傑

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 10-12-17 09:20 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 10:22 AM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
成日諗真係咁多白痴定d女自己咸濕唔敢認
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 10:41 AM   #5
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
最慘係d 仔, 有“性交轉運”嘅gf

結婚之後,老婆轉運嘅風險都幾高下
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 11:00 AM   #6
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
其實呢類呃性交可以告咩罪?
睇報紙話告非法性交, 但唔係都算你情我原咩?
而法師都表明性交完都唔係 100% 有效, 而已呢o的都無科學基礎, 定唔到係唔係呃人, 應該告唔入行騙...

舊 10-12-17, 12:29 PM   #7
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
應該係用同祈福黨o個D同一條罪入掛....?
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 01:13 PM   #8
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
>精通愛情降可助她提升愛情運

精+通丫嘛

依家班女鬥快割席
花生有排食

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 01:37 PM   #9
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
2次性交轉運....
1次就話呃佢, 2次真係自願咁款...

諗起都真係有無咁傻咁ON居...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 01:58 PM   #10
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
騙財騙色...

泰國? 就地喀嚓幫佢轉啦

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 02:04 PM   #11
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
又唔係處, 當事人覺得爽咪會做囉, 應該有唔少女人事後響D群組讚口不絕嘅
只係而家一頂被人呃嘅高帽照頭凹落黎
死都話自己係受害者割蓆啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 02:05 PM   #12
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
>精通愛情降可助她提升愛情運

精+通丫嘛

依家班女鬥快割席
花生有排食
冇㗎啦,影過相都當你轉過運㗎啦。

呢個故事教訓大家唔好亂同人影相,萬一有日對方上左頭條。
舊 10-12-17, 02:11 PM   #13
地獄黑仔王

引用:
作者: Thaws 查看文章
應該係用同祈福黨o個D同一條罪入掛....?
由手機版發出
咁只食不拎會唔會告唔入...

舊 10-12-17, 02:13 PM   #14
地獄黑仔王

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
冇㗎啦,影過相都當你轉過運㗎啦。

呢個故事教訓大家唔好亂同人影相,萬一有日對方上左頭條。
唔好亂同人影相呢o的o野都唔係今日先要明吧 (逃...)

舊 10-12-17, 02:33 PM   #15
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: martinnitram 查看文章
咁只食不拎會唔會告唔入...
要研究其實好有趣,

一張買賣合约,賣方出售轉運產品,買方付10萬。呢個轉運產品其實同風水,睇相,宗教一樣,冇得prove 佢功能。
即係一開始張合約已經可能係冇效,因為產品冇法成立。

轉運產品須要性行為作為發動機制,咁其實有乜合法買賣合約容許性行為作為買賣條款之一?

不過details都係要專家分享。
舊 10-12-17, 02:34 PM   #16
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
「以虛假藉口促致他人作非法性行為」, 即是不誠實使用JJ罪啦

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...71012/20180050

現控罪較強姦易舉證

8,635

• 適中字型
  • 較大字型
■降頭師涉嫌以虛假藉口促致他人作非法的性行為被捕。翁鈺輝攝

【話你知】
警方用《刑事罪行條例》「以虛假藉口促致他人作非法性行為」罪名拘捕涉騙財騙色的降頭師,該罪行最高刑罰為監禁5年,遠較可判終身監禁的強姦罪為輕。大律師陸偉雄解釋,若騙徒以性交轉運為由欺騙女受害人性交,控方恐難證明疑犯在女方不願意下強行作性行為,致難構成強姦罪。反觀若控以虛假藉口促致他人作非法的性行為,只要證明疑犯以謊言騙女事主以達到性交目的,即有機會入罪,門檻相對較低。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 02:36 PM   #17
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
要研究其實好有趣,

一張買賣合约,賣方出售轉運產品,買方付10萬。呢個轉運產品其實同風水,睇相,宗教一樣,冇得prove 佢功能。
即係一開始張合約已經可能係冇效,因為產品冇法成立。

轉運產品須要性行為作為發動機制,咁其實有乜合法買賣合約容許性行為作為買賣條款之一?

不過details都係要專家分享。
買服務而唔係買產品
服務完左就算完成

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
又食又拎

論壇跳轉

現在的時間是 03:29 AM

手機版 | APP版