Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-25-17, 11:25 PM   #1226
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
今日斷幾次缐.....
出MHxx有影響到?
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 11:30 PM   #1227
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
搶地盤A-門前四裂
多得三場都遇到班油路黨叫極都唔識去中間
仲有三場斷線....
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 11:50 PM   #1228
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
三文魚
blaster 類爆風可打幾層魚塔

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 02:06 AM   #1229
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
綠桶改三確又好
減射程又好
減連射又好
是但一樣已經夠
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 07:24 AM   #1230
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
WAVE 1
個狙死都唔入大炮... 變相打少一個....
最後GG左

原來GG 完... 睇個頭就知有無人留技,玩左成個月都無留意

此篇文章於 08-26-17 08:04 AM 被 信長 編輯。
舊 08-26-17, 08:09 AM   #1231
leungky1

打Rank 用短距重火力就應該多啲前線幫忙
唔係企響高位做狙擊手囉......

搶塔啲人玩到好似打Wave 咁
殺完人坐等下一輪殺
個塔響側邊都唔上去
另外仲要集齊哂所有Roller,連輸到無言
由手機版發出

此篇文章於 08-26-17 09:00 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-26-17, 10:56 AM   #1232
信長
The Flash

遊艇 Rainmaker 好短.. 行幾步就到咁

舊 08-26-17, 12:28 PM   #1233
leungky1

搶地又A-前裂......
單車場你死游去左邊幾快都無用
人地捉到路嘅根本嗰度唔會去到中間

仲有等人一齊攻唔代表你響屋企度行嚟行去囉
前少少潑油擾亂對手
都好過你剩低十秒都仲死等人陪你出去

攪到B升A嘅條件變左入場抽隊友咁
由手機版發出

此篇文章於 08-26-17 12:52 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-26-17, 03:37 PM   #1234
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: leungky1 查看文章
一潑殺幾件意味隊友可能聚得太近吧
見識少,未見過用三向水桶可以向兩個方向雙殺
由手機版發出
試過走位路過隊友身邊突然一潑就攬炒GG

3向桶雖然無腦使用

但礙於又射又跳,除時fing到手指抽筋
所以我無點練過
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 04:20 PM   #1235
信長
The Flash

splatzone
個洗衣機唔係潑下去zone... 一係就殺人, 一係就向上潑殺上面殺上面的人...
要油地洗你咩...
個大技又唔合splatzone 用..

舊 08-26-17, 04:44 PM   #1236
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
splatzone
個洗衣機唔係潑下去zone... 一係就殺人, 一係就向上潑殺上面殺上面的人...
要油地洗你咩...
個大技又唔合splatzone 用..
Regular油地計同三向水桶差唔多,700-800p左右都算有貢獻
Splatzone就應該單車場同攀石場會較啱用
搶魚炮都叫火力足
今晚試下搶塔好唔好用...
由手機版發出

此篇文章於 08-26-17 04:48 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-26-17, 04:51 PM   #1237
信長
The Flash

引用:
Regular油地計同三向水桶差唔多,700-800p左右都算有貢獻
Splatzone就應該單車場同攀石場會較啱用
搶魚炮都叫火力足
今晚試下搶塔好唔好用...
splatzone 都得,不過拍到條友停車場只潑一個位.. 殺數3...浪費晒射程..對面有長槍係咁射人,打得好辛苦

洗衣機多高低位場都合用,
搶塔一定OK, 大技可迫走人地..

冰壺雙槍用順左反唔到轉頭
冰壺開路潜地,好free

此篇文章於 08-26-17 04:58 PM 被 信長 編輯。
舊 08-26-17, 05:08 PM   #1238
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
splatzone 都得,不過拍到條友停車場只潑一個位.. 殺數3...浪費晒射程..對面有長槍係咁射人,打得好辛苦

洗衣機多高低位場都合用,
搶塔一定OK, 大技可迫走人地..

冰壺雙槍用順左反唔到轉頭
冰壺開路潜地,好free
大大 我跟你一樣
魚炮/ZONE 主力都係用佢

守塔 我選用了毒霧裝
舊 08-26-17, 06:15 PM   #1239
leungky1

因為部洗衣機前線殺到下人
儲SP水喉算易,運魚都叫可以即刻幫手開路
唔似配狙嗰陣遠離前線,唔知射邊好

睇嚟呢個SP 嘅評價係有機會逆轉~
唔知算唔算老任醒水
由手機版發出

此篇文章於 08-26-17 06:17 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-26-17, 08:47 PM   #1240
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
因為部洗衣機前線殺到下人
儲SP水喉算易,運魚都叫可以即刻幫手開路
唔似配狙嗰陣遠離前線,唔知射邊好

睇嚟呢個SP 嘅評價係有機會逆轉~
唔知算唔算老任醒水
由手機版發出
我唔鍾意玩綠桶,但我鍾意呢部洗衣機,
呢個sp之前都冇乜點玩過,但覺得好好玩,
原來都殺到下人,好似仲好用過炸地,
就算殺唔到人都可以令到其他隊友都有機會進攻~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 09:07 PM   #1241
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 貓太部 查看文章
其實支野即係無限距離咁同隊友2打1夾擊對手
同飛彈類似

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 10:07 PM   #1242
leungky1

引用:
作者: 貓太部 查看文章
重點都係你知向邊邊幫手
早前配嗰啲武機動性較低,換位同時確認前線好高手向
依家洗衣機叫做降番少少Level
由手機版發出
舊 08-26-17, 10:23 PM   #1243
信長
The Flash

遊艇只要熟地形,不斷上頂就可睇到同截殺敵人, 同好多盲眼位伏人

此篇文章於 08-26-17 10:29 PM 被 信長 編輯。
舊 08-26-17, 11:34 PM   #1244
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

其實有冇修正過啲水桶?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 11:59 PM   #1245
信長
The Flash

引用:
作者: 八仙果 查看文章
其實有冇修正過啲水桶?
聽幾個steamer 講,仲會有新patch ,好似9月,聽唔太清楚
內容都好似唔太知,不過話有SP 會rework....

舊 08-27-17, 12:33 AM   #1246
迪安大叔
Crazy Gamer

頭先專登試3個水桶手感....
威力上:
橙水桶 70
綠水桶 3向均 62
洗衣機 直擊 76/ 水花38

用油量: 綠水桶total 18發見底....其他15發

連射速度: 綠水桶勝

每發油地量: 綠水桶同洗衣機相近,橙差少少

個人感想:從用油量 威力同連發速度睇
基本上綠水桶真係性能超晒班
拉唔夠距離同佢博火既話,扇形攻擊封埋左右位,根本死路一條
最屈機 係可以開甲,擁有強大博火能力

結論: 修正下啦唔該

此篇文章於 08-27-17 12:44 AM 被 迪安大叔 編輯。
舊 08-27-17, 01:20 AM   #1247
leungky1

搶塔又遇著啲「我一直響下面幫你開路,只等你上去」嘅人
真係想知佢地係咪Get 錯外面某啲「高手」直播嘅訊息
覺得少啲留響塔度,出去狂按掣油地殺人就會贏
大佬,最後輸左嘅,過程再興奮刺激又有咩用?
由手機版發出
舊 08-27-17, 02:04 AM   #1248
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
搶塔又遇著啲「我一直響下面幫你開路,只等你上去」嘅人
真係想知佢地係咪Get 錯外面某啲「高手」直播嘅訊息
覺得少啲留響塔度,出去狂按掣油地殺人就會贏
大佬,最後輸左嘅,過程再興奮刺激又有咩用?
由手機版發出
我見有人上我就會落
我都唔知尼個心態岩唔岩

舊 08-27-17, 02:48 AM   #1249
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
推塔你都係靠自己推,上上落落咁啦
只可以祈禱隊友識得壓線令你安全
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 02:51 AM   #1250
信長
The Flash

引用:
作者: 空調 查看文章
我見有人上我就會落
我都唔知尼個心態岩唔岩
睇情況... 多人會倒數快D
如果對面有近戰... 一拍好易一齊死

打RANK 真係要留意人地咩武器,近戰武一定隱匿兜後
好多時前面開晒路, 點知發現推車的死左...
搵次自己推, 特別留神周圍有無波紋

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版