Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-11-04, 03:55 PM   #1
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
1月新番組「AREA 88」

avexmode官網

第一話觀後感:
與漫畫版有出入,如人物的出場(如開始金已經出場)、駕駛的機種(米奇一開始駕F-14)。
戰機的CG做得麻麻。

最奇怪的是記者部Nikon F3係用CG做!?收WNikon廣告錢乎?
z_plus 目前離線  
舊 01-11-04, 04:15 PM   #2
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
仲以為無人睇
不過結局會唔會同漫畫一樣~

舊 01-11-04, 04:56 PM   #3
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by angelsky :
仲以為無人睇
不過結局會唔會同漫畫一樣~
冇計啦,套漫畫唔係咁出名。
結局同唔同漫畫冇所謂,只要唔好改得差就好了。
z_plus 目前離線  
舊 01-11-04, 05:07 PM   #4
C@T
God of Gamer
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
果然是商人
動不動就回娘家跟老媽拿零用錢
C@T 目前離線  
舊 01-11-04, 05:38 PM   #5
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
 機種 発売 / 稼動日
88  1991年 7月 26日
http://www.famicom.biz/sfc/htmls/4976219041317.html
88  1989年 8月  
CAPCOM 都 出了2隻 games ..
ova 都有幾套呵..
不過漫畫都有1x~2x年了 ..

bigcat 目前離線  
舊 01-11-04, 06:06 PM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

Re: 1月新番組「AREA 88」

引用:
Originally posted by z_plus :
...

戰機的CG做得麻麻。

最奇怪的是記者部Nikon F3係用CG做!?收WNikon廣告錢乎?
還要大特寫 Nikon 和 F3 的 logo, 而且怕你不留心看, 連對白都要提起... op 之後還出現 F5!! (好像是...) 不過不是 CG 而已... 對了, 花那麼多功夫畫那部 F3, 鏡頭反而草草了事, 有點...

戰機的 CG 的確一般, 不過由 op 到 ed 都是全 3D, 而且還要降低 frame rate, 讓 CG 看起來像手畫 (畫面疾下疾下), 可謂用心良苦耶~~~ :@_@":

感覺上故事跟咸濕清水的"紅"有幾分相似? 不過年份久遠得多?
KKH 目前離線  
舊 01-12-04, 12:47 PM   #7
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
エリア88

■ 監督:今掛 勇
(代表作:「ストリートファイターII」、「カウボーイビバップ」、「キャプテン翼」)
■ シリーズ構成:大野木 寛
(代表作:「機動戦士ガンダム SEED」、「超時空要塞マクロス」、「ラーゼフォン」)
■ キャラクターデザイン/総作画監督:神志那 弘志
(代表作:「シティーハンター」、「デビルマン」、「空想科学世界ガリバーボーイ」)
■ 総作画監督:倉田綾子
■ メカニックデザイン:佐藤道明
■ 演出協力:高橋良輔
(代表作:「装甲機兵ボトムズ」、「太陽の牙ダグラム」、「沈黙の艦隊」)
■ アニメーション製作:グループ・タック

風間、米奇、沙奇、古雷格、賽倫、馬奎老爹仲有無人記得?
近30年前的空戰大作,再次動畫化
19期劇情會講幾多呢?風間真點解個樣咁老呢?
睇咗一集,唔錯。

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 01-12-04, 12:57 PM   #8
gemini
Banned

註冊日期: Dec 2003
area88…很久的了,不過蠻好看的
gemini 目前離線  
舊 01-12-04, 01:17 PM   #9
T.K.
很黃很暴力

79年開始連載,呢度無幾多過出咗世

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 01-12-04, 01:21 PM   #10
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
我淨係記得風間同沙奇
果時太細

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線  
舊 01-12-04, 01:23 PM   #11
T.K.
很黃很暴力

我都係十年前睇尖端版

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
T.K. 目前離線  
舊 01-12-04, 01:31 PM   #12
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
只睇過動畫版……
結局唔知會唔會改呢?

柚原このみ 目前離線  
舊 01-12-04, 01:32 PM   #13
T.K.
很黃很暴力

>>只睇過動畫版……
一定改,舊動畫都唔跟原著

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
T.K. 目前離線  
舊 01-12-04, 01:35 PM   #14
柚原このみ

引用:
Originally posted by T.K. :
>>只睇過動畫版……
一定改,舊動畫都唔跟原著
漫畫結局係唔係成個基地D人差唔多死齊?

第一個POST最右邊果個係老爹黎?

柚原このみ 目前離線  
舊 01-12-04, 01:40 PM   #15
T.K.
很黃很暴力

不,成架母艦仲係度,只係88基地有名字角色應死唔剩十個\印象中無死既有風間、金、馬奎同母艦艦長

係老爹黎

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
T.K. 目前離線  
舊 01-12-04, 03:29 PM   #16
z_plus
長崎涼美

小弟之前已經開咗相關topic,可否煩請版主與之合併呢?thx.

http://www.gaforum.org/showthread.php?s=&threadid=74596

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus

此篇文章於 01-12-04 03:33 PM 被 z_plus 編輯。
z_plus 目前離線  
舊 01-12-04, 06:41 PM   #17
柚原このみ

個記者死好命,如果我係真就順手追低埋佢

柚原このみ 目前離線  
舊 01-12-04, 07:27 PM   #18
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:

冇計啦,套漫畫唔係咁出名。
結局同唔同漫畫冇所謂,只要唔好改得差就好了。
唔出名?
要講空戰動漫,除了超時空要失之外,跟住就數到戰區88了

嘿哈兒 目前離線  
舊 01-12-04, 07:54 PM   #19
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by 嘿哈兒 :

唔出名?
要講空戰動漫,除了超時空要失之外,跟住就數到戰區88了
小弟的意思係相對起熱門大路的動漫,A88楹輕銡u係冇咁出名喎。

[個人喜好]反而A88漫畫楔p弟心目中依然係「我的最愛」。[/個人喜好]
z_plus 目前離線  
舊 01-12-04, 08:53 PM   #20
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:

小弟的意思係相對起熱門大路的動漫,A88楹輕銡u係冇咁出名喎。

[個人喜好]反而A88漫畫楔p弟心目中依然係「我的最愛」。[/個人喜好]
玩過超任既人都冇邊個唔識機地88...

舊 01-12-04, 10:07 PM   #21
柚原このみ

引用:
Originally posted by Norm :

玩過超任既人都冇邊個唔識機地88...
地獄戰機驚...
我仲未成功過倒第三版...

柚原このみ 目前離線  
舊 01-12-04, 10:14 PM   #22
z_plus
長崎涼美

引用:
Originally posted by 和樹 :
地獄戰機驚...
其實較EASY難度玩都唔係太難F。
z_plus 目前離線  
舊 01-12-04, 11:34 PM   #23
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
引用:
Originally posted by 和樹 :
地獄戰機驚...
同道
連隻轟炸機大佬都打都想死咁濟(當時8歲)
e+技術成長左(我諗有掛)想打番
又搵唔番隻碟lu~

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線  
舊 01-12-04, 11:40 PM   #24
柚原このみ

引用:

其實較EASY難度玩都唔係太難F。
我打左5隻艦都未過到版……
bomb就得果三個...

柚原このみ 目前離線  
舊 01-12-04, 11:41 PM   #25
柚原このみ

引用:
Originally posted by 休伯利安 :

同道
連隻轟炸機大佬都打都想死咁濟(當時8歲)
e+技術成長左(我諗有掛)想打番
又搵唔番隻碟lu~
我剩係記得係雷雲入面打隻唔識沉既野.......

柚原このみ 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 09:39 AM

手機版 | APP版