Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
劉公子 10:11 PM 03-09-09
就算是半價都好像有點貴......
記得自己那部是在已結業的八佰伴內入手的(笑)~~~

作者: ipchow:
佢標$850八折,不過應該可以講價,3月16日之後就真係唔知點搵了

pkg 02:47 PM 03-10-09
原來呢度有個 SEGA fans post~~~
最近用 Saturn 玩返 Guardian Hero, 真係好正, 畫面雖然好粗糙, 但真係好好好玩, 可以係咁鞭屍真係好過癮, 鞭屍仲有 exp, ha~~
隻 game 又多分支, 又有 level 昇, 人物又多..... 一玩又唔停得~~
你0地有冇玩過呀??
陸奧 貴志 03:18 PM 03-10-09
SS我最貴o個隻應該都係yuno(好似買左$850,仲要係普通版....不過o個時如果俾我見到連mouse o個隻限定我一定會買....)

o個時elf既game我係買齊(得3隻之嘛),真係有愛~(依家?叫佢快d摺埋啦,大粒墨真係影衰蛭田呀 )

跟住就到隻心跳特別版,$800(不過之後見到值崩到咁都dum心口...)
Irwin 03:49 PM 03-10-09
作者: pkg:
原來呢度有個 SEGA fans post~~~
最近用 Saturn 玩返 Guardian Hero, 真係好正, 畫面雖然好粗糙, 但真係好好好玩, 可以係咁鞭屍真係好過癮, 鞭屍仲有 exp, ha~~
隻 game 又多分支, 又有 level 昇, 人物又多..... 一玩又唔停得~~
你0地有冇玩過呀??
點會無丫~
當時玩到差一個角色就儲晒全人物

作者: 陸奧 貴志:
SS我最貴o個隻應該都係yuno(好似買左$850,仲要係普通版....不過o個時如果俾我見到連mouse o個隻限定我一定會買....)

o個時elf既game我係買齊(得3隻之嘛),真係有愛~(依家?叫佢快d摺埋啦,大粒墨真係影衰蛭田呀 )

跟住就到隻心跳特別版,$800(不過之後見到值崩到咁都dum心口...)
我買最貴係三姑奶大戰(得番限B,限A被人要晒),呢隻當時賣到過千
不過因為幫趁得個老細多所以有平俾我(結果都要三位數)
不過隻"貓屎"我無用過

心跳限我好似1xx買到…都後期o既事囉
陸奧 貴志 03:50 PM 03-10-09
作者: Irwin:
我買最貴係三姑奶大戰(得番限B,限A被人要晒),呢隻當時賣到過千
不過因為幫趁得個老細多所以有平俾我(結果都要三位數)
不過隻"貓屎"我無用過

心跳限我好似1xx買到…都後期o既事囉
當買張save card都抵 (呢張save card好似好d,冇咁易死save)
Irwin 03:59 PM 03-10-09
當買張save card都抵 (呢張save card好似好d,冇咁易死save)
我真係當買save卡送game架

用呢張玩咁耐,真係未試過有問題。
反而原裝果張就前後格式化左三次…
所以當時主要用呢張玩機戰F/完結編,唔怕出事又要由頭打過晒。
龍寶寶 05:39 PM 03-10-09
呢隻記得我都好早買,不過都要$680,好彩之後個值崩價無比我見到
Rez 05:51 PM 03-10-09
我唔好彩, 我張save card死過save

作者: 龍寶寶:
呢隻記得我都好早買,不過都要$680,好彩之後個值崩價無比我見到
我記得我買個陣時賣四百幾五百
當時我連saturn都未買
八仙果 12:27 AM 03-11-09
作者: ipchow:
佢標$850八折,不過應該可以講價,3月16日之後就真係唔知點搵了
要留意那是什麼版本,
日版?美版?行版?
因為對應的遊戲不同,
有些周邊也不盡對應。

留意留意。
Rez 12:38 AM 03-11-09
作者: 八仙果:
要留意那是什麼版本,
日版?美版?行版?
因為對應的遊戲不同,
有些周邊也不盡對應。

留意留意。
最大分別係日版有3D-GLASSES端子
海外版是沒有的
Rez 07:59 PM 03-11-09
雖然不是什麼特別的東西
今日係yahoo bid左隻夢幻模擬戰合集
計返條數其實平過散買
仲有畫集送
封面

Rez 02:33 AM 06-18-09
推一推舊post

近排睇Angry Video Game Nerd講terminator
忽然心血來潮拿隻mega cd版出來玩
雖然隻game做得一般
但係bgm絕對一流
非常熱血
封面

以下係裡面幾首bgm

大情大性武大帝 09:52 PM 06-18-09
http://www.youtube.com/watch?v=6dodp...5202&index=141

世嘉的Biohazard,其實質素唔差的!甚至我覺得人物既活動好過bio,不過,真係完全照抄bio既模式,只係開門變左「xx go to xx」!!!
八仙果 04:14 AM 06-19-09
作者: A HoManTin Work:
http://www.youtube.com/watch?v=6dodp...5202&index=141

世嘉的Biohazard,其實質素唔差的!甚至我覺得人物既活動好過bio,不過,真係完全照抄bio既模式,只係開門變左「xx go to xx」!!!
Deep Fear,當年 SS 都有玩過,
而且都有打爆機,
覺得個主角似浮下浮下,多過似行路。( 這個很不爽 )

故事算是不錯,
亦有一些印象深刻位。

不過這遊戲同 BH 比,
還是差幾皮,就算是 SEGA 的 Topic 都係咁話。
八仙果 04:23 AM 06-19-09
另外還有 SEGA 在 DC 的 Blue Stinger,
一切都比 Deep Fear 成熟,
而且畫面在當時來說已很不錯。
大情大性武大帝 09:59 AM 06-19-09
作者: 八仙果:
Deep Fear,當年 SS 都有玩過,
而且都有打爆機,
覺得個主角似浮下浮下,多過似行路。( 這個很不爽 )

故事算是不錯,
亦有一些印象深刻位。

不過這遊戲同 BH 比,
還是差幾皮,就算是 SEGA 的 Topic 都係咁話。
所以,我覺得世嘉想證明佢自己當年都做到bio既「cg遊戲」…

但始終世嘉風格唔係咁…世嘉始終都覺得即時多邊型…
snafages 10:17 AM 06-19-09
作者: A HoManTin Work:
所以,我覺得世嘉想證明佢自己當年都做到bio既「cg遊戲」…

但始終世嘉風格唔係咁…世嘉始終都覺得即時多邊型…

唔係世嘉整, 係CLIMAX, 世嘉發行
破戒僧 04:14 PM 06-26-09
RIP...

Rez 04:49 PM 06-26-09
作者: 破戒僧:
-skip-
arcade版才是王道
雖然MD版做得唔差

大情大性武大帝 05:26 PM 06-26-09
作者: Rez:
arcade版才是王道
雖然MD版做得唔差

原來係「人肉射擊game」…而家先知點玩…
海虎武神 05:56 PM 06-26-09
作者: 破戒僧:
RIP...

呢隻我有玩過, 不過唔記得有冇爆機,
淨係記得有招係搞到d敵人跟住佢跳moonwalk,條片都有映,
跟住mj叫"嗚~~"一聲,d敵人就瓜柴, 原理不明.........
HAKAIDER 08:40 PM 06-26-09
作者: 海虎武神:
淨係記得有招係搞到d敵人跟住佢跳moonwalk,條片都有映,
跟住mj叫"嗚~~"一聲,d敵人就瓜柴, 原理不明.........
好記得秘殺技係轉圏掉帽~~~

仲有"SPACE CHANNEL 5" Jackson 局長又係經典
-正- 11:15 PM 06-26-09
作者: 海虎武神:
想記得有冇爆機...好簡單!

因為最後一版係由原本的動作Game變成3D射擊Game(戰場係宇宙), 極無厘頭.
如果有爆過機的話, 應該一提就記得
海虎武神 01:35 AM 06-27-09
作者: -正-:
想記得有冇爆機...好簡單!

因為最後一版係由原本的動作Game變成3D射擊Game(戰場係宇宙), 極無厘頭.
如果有爆過機的話, 應該一提就記得
都係冇乜印象,
有畫面睇下可能會有返d印象, 畢竟個陣都係初中時代玩~
八仙果 02:16 AM 06-27-09
再一貼 05 年的帖子,正是 05 年的 6 月 27日,
剛好 5 年前,真巧合:

Master System 版 Moonwalker:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=978

街機版 Moonwalker:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=979

Mega Drive 版Moonwalker:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=980
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面