Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[iOS/An]Fire-Emblem-Heroes(ファイアーエムブレム ヒーローズ)
daihamlop 07:30 PM 02-04-17
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
結果連一隻五星都未見過,
玩咁多手遊,連出晒名嘅SE糞機率都未試過咁,
所以我決定pass...
各位努力
貓太部 08:57 PM 02-04-17
作者: daihamlop:
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
各位努力
會咁嘅咩?
仲覺得都ok易出,我試過一次5連抽出過2張5星(唔係首抽),
見到你咁講,即時縮一縮~
okabe 09:17 PM 02-04-17
作者: 貓太部:
會咁嘅咩?
仲覺得都ok易出,我試過一次5連抽出過2張5星(唔係首抽),
見到你咁講,即時縮一縮~
我見D人貼首抽5連可以2-3隻5星+4星....
佢好似有個抽蛋機制,120回未中就必出全5星...

確率アップの方法

5回連続☆5なし → 0.5%アップ
10回連続☆5なし → 1%アップ
15回連続☆5なし → 1.5%アップ
115回連続☆5なし → 11.5%アップ
☆5キャラが排出されると、排出率は通常に戻ります。

また120回連続で☆4以下のキャラが続いた場合、次のガチャでは5体全て☆5キャラ確定!
貓太部 09:25 PM 02-04-17
作者: okabe:
我見D人貼首抽5連可以2-3隻5星+4星....
佢好似有個抽蛋機制,120回未中就必出全5星...

確率アップの方法

5回連続☆5なし → 0.5%アップ
10回連続☆5なし → 1%アップ
15回連続☆5なし → 1.5%アップ
115回連続☆5なし → 11.5%アップ
☆5キャラが排出されると、排出率は通常に戻ります。

また120回連続で☆4以下のキャラが続いた場合、次のガチャでは5体全て☆5キャラ確定!
我有留意,
但我而家冇連抽,因為暫時唔再想抽到劍士同魔法師,
只選弓同僧侶.....跟住就出4星....
小Ray 12:49 AM 02-05-17
5星其實唔難, 但現在個pool滿滿火屬, 尤其5星劍先最難受 :0)
由手機版發出
T.K. 01:48 AM 02-05-17

小光 02:20 AM 02-05-17
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
各位努力
呢個機率係 0.94^75 = 0.96%
證明你同呢隻GAME冇緣
T.K. 02:21 AM 02-05-17
血駛唔駛咁難加?
Eking 02:41 AM 02-05-17
作者: T.K.:
血駛唔駛咁難加?
FE乜唔係一向都係咁?
daihamlop 06:29 AM 02-05-17
作者: 小光:
呢個機率係 0.94^75 = 0.96%
證明你同呢隻GAME冇緣
我都見各位話唔難出五星,
我噚日下午一點装game,
睇完片頭,打完教學,拎15石,
之後home喺inbox拎多兩石17石,
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,
重紅心壯志咁去睇埋咩五星最強,
又見版友話打多三關可以五抽……

終於我由一點擦到六點擦咗15次,
連開頭嗰次四抽一共16次,
唔好話最強五星,我連一隻五星都未出過……

最惨係鏟完之後入game啲file要DL過晒,
攪到要喺屋企用wifi先可以繼續刷……

或者遲啲等到有高人教可以只鏟save file,
唔洗再DL番晒嘅時候先再刷,
而家我真係認命pass算。
Eking 08:04 AM 02-05-17
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,

呢D野就係個個唔同, 有D GAME個個話易出我擦4-5次都冇5星, 有D GAME話難出我1TAKE就有....冇得嘈~
lunn 09:39 AM 02-05-17
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,

講真,睇返其他人,依隻Game既5星真係唔算難出
如果運氣真係咁差就抖吓先啦,搞到自己咁唔開心又為左咩呢
大破人間 10:26 AM 02-05-17
其實純睇機率

3% 5星PICKUP
3% 5星
36% 4星
58% 3星

還要每5抽唔中,5星率都會高0.5%。

5星高達6%, 其實對比其他遊戲都幾高下
鈴蘭 11:03 AM 02-05-17
作者: 傑斯特:
佢唔咁set到每個角都有D用咪又會變左POK咁一騎討糞game架啦
而家我都唔見得堆低防劍士好有用丫
ShinDou 11:50 AM 02-05-17
冇刷首抽,1開波5連,中左隻5星大波暗器女忍,另外1隻4星3隻3星,打住先了,而家未打熟唔知邊D角勁,有需要先再刷過首抽 XD
yorkyork 12:03 PM 02-05-17
咁多次都抽唔到咪算囉,
不過如果係巴哈巴哈仔實話抽唔到係你屎,快D走啦
搵到篇快刷首抽
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...&snA=41&tnum=5

shindou你都玩?
闇影風 12:21 PM 02-05-17
正如我見個個都兩三隻五星

我抽左60石+首四抽都仲係得馬老師咁咋嘛
呢D野真係好睇彩數
T.K. 12:31 PM 02-05-17
一切都是機率,我擦了50次
雙五星開局,之後再中一隻五星
非常歐

擦首抽,拎信封2石,不要打多3版
ShinDou 12:51 PM 02-05-17
第2次5連,得2隻4星3隻3星,4星中左老騎同弓手ZERO
小嘉 01:10 PM 02-05-17
作者: 小Ray:
5星其實唔難, 但現在個pool滿滿火屬, 尤其5星劍先最難受 :0)
由手機版發出
打HARD 你就明
無D 5星劍你會企係到
3色少一隻都屬你被剋可以唔使打
ShinDou 01:35 PM 02-05-17
隻老騎好似好堅,唔係好似4星人 XD
貓太部 01:51 PM 02-05-17
打到hard尾段,用緊2隻法(一青一紅),1奶1劍士~
小嘉 02:00 PM 02-05-17
我無奶無飛天系
等佢轉POOL再抽
maxwaver 02:44 PM 02-05-17
而家差隻五星斧or勁綠魔來打堆重甲槍
ヒノカ雖然勁大力但都要搭奧義先秒到班重甲槍

Kain 04:35 PM 02-05-17
老老實實隻GAME都幾無聊下
標籤:櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面