Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-07-14, 10:10 AM   #1526
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
今集是比阿妹收兵,讓神大人出去作戰時,有騎兵保護阿妹!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 10:29 AM   #1527
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: mikemike 查看文章
今集是比阿妹收兵,讓神大人出去作戰時,有騎兵保護阿妹!
真係保護到個妹嘅應該得朱雀,其他都係棄卒
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 12:47 PM   #1528
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
正常嚟講,凡人係無可能超越神。但為咗氹掂千秋呢隻對神唔忿氣嘅蘿莉,鈴音可以連「你係擁有超越神嘅能力」咁嘅大話都講得出。

另外,十三束係乜水?見到妹妹仲記得自己係邊個後心情即刻靚晒。

同埋,保健老師同響子嘅對話聽得一頭霧水,佢哋兩個發生乜事?

同埋響子做乜要兜咁大個圈叫艾莉卡大哥幫手?明明兩個都係執法部隊嘅人。

PS周公瑾堪稱為絕世美人。XD

此篇文章於 09-07-14 12:50 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 05:51 PM   #1529
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
另外,十三束係乜水?見到妹妹仲記得自己係邊個後心情即刻靚晒。
動畫無做第5本小說(暑假短篇)
入面其中一篇有十三束分

另外十三束係出名既家族(百家)
基本上達也佢地全部都會記住

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789

此篇文章於 09-07-14 05:56 PM 被 ikari28 編輯。
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 08:15 PM   #1530
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
十三束係連在女神面前表現機會都無既兵

舊 09-07-14, 08:40 PM   #1531
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
正常嚟講,凡人係無可能超越神。但為咗氹掂千秋呢隻對神唔忿氣嘅蘿莉,鈴音可以連「你係擁有超越神嘅能力」咁嘅大話都講得出。

同埋響子做乜要兜咁大個圈叫艾莉卡大哥幫手?明明兩個都係執法部隊嘅人。

PS周公瑾堪稱為絕世美人。XD
其實鈴音不叫完全大話。。。神GE 硬件設計能力的確比較差(對應他所有能力)。。。

大部分野他只係提出左明確GE DESIGN之後由其他人去完成

飛行的硬件,IRONMAN SUIT,THIRD EYE,雷歐把玩具刀全部硬件都不是他出品。。。

十三束第2學期先係重點。。。第一學期當路人甲就可以。。因為他真係路人甲

響子是第2高(好似)的名人而保健老師是響子的學妹(但兩人基本冇交集)。。。

對話內容是指不要再查有關上帝的事。。。再查會有殺機

101是軍隊仲係D不可係桌面上出現GE部隊(只有好少人知有此部隊)。。。

大哥是警員。。。有好多事比軍人出面易。。。因為本身冇人予會變成之後的情況
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-14, 11:30 PM   #1532
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
其實鈴音不叫完全大話。。。神GE 硬件設計能力的確比較差(對應他所有能力)。。。

大部分野他只係提出左明確GE DESIGN之後由其他人去完成

飛行的硬件,IRONMAN SUIT,THIRD EYE,雷歐把玩具刀全部硬件都不是他出品。。。

十三束第2學期先係重點。。。第一學期當路人甲就可以。。因為他真係路人甲

響子是第2高(好似)的名人而保健老師是響子的學妹(但兩人基本冇交集)。。。

對話內容是指不要再查有關上帝的事。。。再查會有殺機

101是軍隊仲係D不可係桌面上出現GE部隊(只有好少人知有此部隊)。。。

大哥是警員。。。有好多事比軍人出面易。。。因為本身冇人予會變成之後的情況
因為硬體要工場做
其他全100
這部分他得99
所以你有機會追上啊

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-14, 04:25 PM   #1533
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
魔法科高校の劣等生 【全 巻】
巻数   初動     2週計    発売日
     BD(DVD)   BD(DVD)
01巻 8,145(2,167) 9,858(2,578) 14.07.23 ※合計 12,436枚、入学編1
02巻 8,752(2,453) 9,644(2,805) 14.08.27 ※合計 12,449枚、入学編2

舊 09-10-14, 04:03 PM   #1534
money
◆.西野司命.◆

舊 09-10-14, 04:10 PM   #1535
FREDDY@o@

PSN  IDfreddy_lam
水波榮升封面

舊 09-10-14, 05:39 PM   #1536
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
十三束係乜水?見到妹妹仲記得自己係邊個後心情即刻靚晒。
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
十三束係連在女神面前表現機會都無既兵
純粹係因為學校的大人物+美女記得自己啫
兵甚麼的完全是想太多
十三束可是故事中除達神以外唯一有機會享受修羅場的男人(明智英美/平河千秋)

*順帶一提本作有戲份的男人大半不是死會就是被倒追,單身但有戀愛腦的男人是稀有生物般的存在

引用:
前提係
1)本作中的軍方同警察係2個獨立系統
2)達神係軍方既人
身為警察臥底的保健老師查緊達神,見到身為軍方大人物的響子去搵佢,正想搵多啲料之際,比響子警告叫佢(警察系統)咪多事。

引用:
上面提過軍方同警察係2個獨立系統
艾莉卡大哥係警察系統既中層
響子(軍方)收到風,知道達神出席個大會可能會出事,想警察出手保護平民(只係警戒高中生論文比賽,冇理由出動到軍方)
但又唔想上到大人物既程度,怕搞到好大鑊
所以由中層的響子姐以私人身份聯絡同樣係中層既艾莉卡大哥
當然佢地當時係預計唔到後來真係會搞到好大鑊。

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 11:22 PM   #1537
money
◆.西野司命.◆

『魔法科高校の劣等生』作者・佐島勤先生に商業デビューして変わったことや、今後の目標を聞いてみた!
http://dengekionline.com/elem/000/000/920/920654/

舊 09-12-14, 03:52 AM   #1538
money
◆.西野司命.◆

舊 09-14-14, 12:35 AM   #1539
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
下集由 上帝無雙 改名為 上帝超無雙!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 01:04 AM   #1540
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我想問下

我冇睇小說, 只有睇動畫, 動畫同神+干比古打3V3提到雷歐有1/4唔係正常人?

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 01:30 AM   #1541
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
向妹妹面前對住神開槍,根本就係嫌命長。剩係被佢斬咗隻手已經算好彩。

臨尾妹妹錫神額頭果下發生咩事?解除「上帝終極模式」封印?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 03:33 AM   #1542
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
徒手劈開兩截

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 08:40 AM   #1543
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
神大人右手輕輕一揮,所以敵人通通都瞓低。
下集可以見識到神大人力之解放,簡直是神之恩典!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 09:07 AM   #1544
Asurada
機動六課的一等空尉

仲以為今集有神100%睇添
少校你破壞神與兄腔的日常,個妹一句唔開心
少校你成個101小隊就係地球消失架啦

舊 09-14-14, 01:02 PM   #1545
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: NexTony 查看文章
我想問下

我冇睇小說, 只有睇動畫, 動畫同神+干比古打3V3提到雷歐有1/4唔係正常人?
雷歐家族係強化兵血統

引用:
向妹妹面前對住神開槍,根本就係嫌命長。剩係被佢斬咗隻手已經算好彩。

其實只係有限MP變無限MP。。。上帝冇解封也是上帝
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 02:21 PM   #1546
pet3
The One

引用:
作者: NexTony 查看文章
我想問下

祖父代是人體改造魔法的實驗體(肉體超強化)
子孫都有其特質
引用:

哥哥大人一直是用被封印下生活
解除封印的只能是他的主人也就是深雪
現在才100%實力的身體(不過他還是只用0.01%的能力去打怪

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
徒手劈開兩截
手上附加了分解魔法

實際上桐原的周波魔法附在手上也做到同等的事(只是周波會吵耳

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 09-14-14 02:26 PM 被 pet3 編輯。
舊 09-14-14, 02:28 PM   #1547
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
神 本身已經夠無敵仲有乜能力解放升級.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 02:33 PM   #1548
pet3
The One

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
神 本身已經夠無敵仲有乜能力解放升級.
地圖炮要用mp 500
封印後被鎖在499

大約就是這意思

如果第日拿到新大的cad 可以mp 節約的話
四葉家等死

FGO 目標預算
舊 09-14-14, 03:45 PM   #1549
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: pet3 查看文章
地圖炮要用mp 500
封印後被鎖在499

大約就是這意思

如果第日拿到新大的cad 可以mp 節約的話
四葉家等死
問題唔在於CAD/節約MP
只係神愛世界,唔想破壞美麗既地球
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-14, 03:54 PM   #1550
T.K.
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
下集由 上帝無雙 改名為 上帝超無雙!
唔係凡人無慘?a

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 01:43 PM

手機版 | APP版