Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-06, 12:15 PM   #1
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
銀魂総合THREAD

http://www.sunrise-inc.co.jp/gintama/
個人認為爛gag很多的作品,不過動畫化是意料中事
但sunrise啊.......

此篇文章於 02-02-06 12:17 PM 被 石主乙個 編輯。
石主乙個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 01:15 PM   #2
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
sunrise好差咩?←超級sunrise anime fans一個
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 01:22 PM   #3
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
近期既表現的確差D…

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 01:33 PM   #4
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
seed d係一回事
但唔好忘記仲有乙hime & keroro, etc....

求關注...(汗)
twitter / facebook

此篇文章於 02-02-06 01:36 PM 被 kwsyeung 編輯。
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 03:45 PM   #5
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
SUNRISE好好架~最愛CITY HUNTER~動畫呢D野其實要睇個劇本係點~唔關同邊間公司事~
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 12:35 AM   #6
monkeyking
Junior Member

註冊日期: Apr 2005
在TVT播啊

http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/gintama/

漫画都没完。。。
monkeyking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-06, 05:00 AM   #7
石主乙個
Crazy Gamer

預告片
http://youtube.com/watch?v=4XPNdyvQ0ew&search=gintama

果然我唔鍾意SUNRISE

舊 04-06-06, 12:41 PM   #8
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
Question

引用:
作者: R222
http://www.sunrise-inc.co.jp/gintama/
個人認為爛gag很多的作品,不過動畫化是意料中事
但sunrise啊.......
會唔會好好笑???
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:48 PM   #9
石主乙個
Crazy Gamer

>會唔會好好笑???

一DD故事啦....
第三期賞花果話唔錯,我係比果話吸引左先睇

此篇文章於 04-06-06 12:53 PM 被 石主乙個 編輯。
舊 04-06-06, 12:49 PM   #10
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
睇左~唔錯~
同係漫>動~點解好過AIR GEAR咁多~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:50 PM   #11
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
我剩係睇左漫第一期,覺得套野好爛啵..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:54 PM   #12
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
Cool

引用:
作者: 我係我
咁畫功點樣?
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:54 PM   #13
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 我係我
睇銀魂~受到就覺得好睇~受唔到就爛GA啦~XDD

漫~我好GA~佢D對白~正~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:55 PM   #14
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
出了字幕.

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:56 PM   #15
石主乙個
Crazy Gamer

引用:
作者: Mage.千砂望
睇左~唔錯~
同係漫>動~點解好過AIR GEAR咁多~
公司問題....
SUNRISE雖然呢排唔太掂,不過由佢做,作畫樣衰極有個底線.....
==================================================
話說AIR GEAR我睇到想爆粗...速度感冇就算,但你都唔好連畫面都慳埋丫(果D文字追逐效果算點 )CUT左佢唔睇,睇漫畫算....

作者繼天上天下之後又嘔多次血...慘

此篇文章於 04-06-06 12:58 PM 被 石主乙個 編輯。
舊 04-06-06, 12:57 PM   #16
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: Mage.千砂望
睇銀魂~受到就覺得好睇~受唔到就爛GA啦~XDD

漫~我好GA~佢D對白~正~
e家邪緊第一集睇下咩料先...

漫..我覺得d畫爛+d爛gag我唔多笑得出...最緊要係港版d翻譯....
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 12:57 PM   #17
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
櫻花樹個段真係唔夠漫畫好笑........
不過真係多唔少惡搞野.......
一開場本少年jump畫得好細膩.........
仲有pinky~~~~
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 01:00 PM   #18
石主乙個
Crazy Gamer

>一開場本少年jump畫得好細膩.........

當然細膩...
直頭係某期少年jump封面....
=======================================================
>漫..我覺得d畫爛+d爛gag我唔多笑得出...最緊要係港版d翻譯....

畫功真係唔好...如果話GET BECKERS畫面太密,呢套就係太多空白....動作又畫得差.......
爛唔爛GAG方面就真係睇人...有D人會覺得好好笑,有D就覺得無聊.......

此篇文章於 04-06-06 01:05 PM 被 石主乙個 編輯。
舊 04-06-06, 01:02 PM   #19
光櫻@元氣
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
第一Post 多多指教XDDD

下....我覺得銀魂開頭幾集好好笑喎
有時一路搭車一路睇
笑到收唔到聲XDDDDD

不過第8,9期以後真係悶左少少
光櫻@元氣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 01:21 PM   #20
石主乙個
Crazy Gamer

看了TV第1-2集....
那個ED...........用回JUMP_Festa_anime Tour'05 版就好嘛........

舊 04-06-06, 04:20 PM   #21
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
第一次就播2集?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 08:17 PM   #22
MΛkubeX
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2003
睇完

個人覺得不錯
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-06, 08:22 PM   #23
草薙さん
The One