Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-07-16, 08:32 PM   #876
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
london heist唔係首發game?
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-16, 09:45 PM   #877
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: ゆり 查看文章
london heist唔係首發game?
由手機版發出
london heist係VR Worlds其中一隻game
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 01:47 AM   #878
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: qwe 查看文章
大量貨已經派晒俾傳媒
所以話冇貨我真係好難信...
而且呢D gimmick野都係炒不出三次出貨

舊 10-08-16, 02:58 PM   #879
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 忍者 查看文章
所以話冇貨我真係好難信...
而且呢D gimmick野都係炒不出三次出貨
首批貨係少既...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 04:21 PM   #880
hkradio
Junior Member

註冊日期: Nov 2013
還有幾天,期待,雖然訂左,都希望當天有大貨,等大家有得玩,唔使食炒價。
hkradio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 04:49 PM   #881
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
唔使食炒價就難啦,但唔心急肯定有大把貨。
買左咁多年game,哩d基本原則唔到你唔認。

舊 10-08-16, 06:33 PM   #882
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
有冇貨都好, 等埋你地D review,

同出埋pro先都唔遅,

最大機會係bio7出先買.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 09:03 PM   #883
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
本來無諗住買,但而家朋友留左一套比我唯有要左佢
請問首發有邊幾隻game?

舊 10-08-16, 09:12 PM   #884
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
睇左行貨開箱片,點解好似唔多覺眼有DEMO碟

我見外國開箱片包埋係盒入面,香港係咪要到時問店員攞?
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 11:31 PM   #885
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: lkw2005 查看文章
睇左行貨開箱片,點解好似唔多覺眼有DEMO碟

我見外國開箱片包埋係盒入面,香港係咪要到時問店員攞?
到時會分開比你的

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 01:42 AM   #886
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
https://asia.playstation.com/hk/cht/newsdetail?id=4602
香港首發list
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 03:23 AM   #887
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
去日服PSN 就見到

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 09:43 AM   #888
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
去日服PSN 就見到
Thanks!

舊 10-09-16, 06:55 PM   #889
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Strider 查看文章
啱啱收到Sony Email
Move賣$298
用咗+賞優惠269埋單
已訂
Link如下
https://www.sony.com.hk/product/apps...455485&lang=zh
想問訂左係咪13號可以拎埋?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-16, 03:56 PM   #890
hkradio
Junior Member

註冊日期: Nov 2013
有兩個問題想問問大家意見:
1. Move大家會買嗎?
2. 首賣日,大家會買什麼game? 只限一隻。
hkradio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-16, 05:11 PM   #891
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: hkradio 查看文章
有兩個問題想問問大家意見:
1. Move大家會買嗎?
2. 首賣日,大家會買什麼game? 只限一隻。
會 因為會買VR WORLD(睇過隻旱地雪橇好似好正)
但發現1手制2move邊度搵位叉電...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-16, 05:41 PM   #892
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: qwe 查看文章
會 因為會買VR WORLD(睇過隻旱地雪橇好似好正)
但發現1手制2move邊度搵位叉電...
https://www.amazon.com/Charging-Stat...s=move+charger
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 08:35 AM   #893
ayane123

註冊日期: Sep 2003
http://technews.tw/2016/10/10/sony-r...lk-about-psvr/

Move 的追蹤系統不僅做了調整,現在用在 PS4 上,擁有更強的運算能力。重要的是,新的鏡頭是一個解析度更高的立體鏡頭,可以更好地進行三維立體掃面。而 PS3 使用的鏡頭是單個鏡頭,必須得知空間的面積大小,進行深度掃描,但並不準確。另外,在 VR 中,你無法看到自己的雙手或是真實的 Move,你便沒有參照物去比較,所以即便會有一些延遲,你也不會注意到。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 11:54 AM   #894
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
他不支援電腦

我要玩i社的就只能玩htc吧
但htc 又要超貴電腦先開得著
這樣3次元的女人不會給我買

結果 對貧窮的我來說 2次元老婆還是只能活在腦中

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 11:57 AM   #895
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: pet3 查看文章
他不支援電腦

SONY之前唔係講過話會考慮令PSVR支援電腦咩
正路都係寫個driver之嘛,雖然SONY既軟驅編程能力不嬲都只有被人嘲的份
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 11:58 AM   #896
pet3
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
SONY之前唔係講過話會考慮令PSVR支援電腦咩
正路都係寫個driver之嘛,雖然SONY既軟驅編程能力不嬲都只有被人嘲的份
最新版本的文章回覆 是不考濾

htc的問題真是要貴電腦先行到這問題(好像要泰坦4路先開得動)

我家已經沒用pc 好多年
一直在用mac

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 10-11-16, 12:00 PM   #897
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
我可唔可以解讀為: 今代趕唔切,留返黎做下一代賣點
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 12:17 PM   #898
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
他不支援電腦

玩ero vr game應該唔使太勁既pc吧
i社d game有幾多特效 有幾多物件?!

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 01:19 PM   #899
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:

htc的問題真是要貴電腦先行到這問題(好像要泰坦4路先開得動)

我家已經沒用pc 好多年
一直在用mac
引用:
作者: tung999 查看文章
玩ero vr game應該唔使太勁既pc吧
i社d game有幾多特效 有幾多物件?!
紳士ゲー用970夠有凸

舊 10-11-16, 01:50 PM   #900
pet3
The One

引用:
紳士ゲー用970夠有凸
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴

FGO 目標預算

此篇文章於 10-11-16 01:57 PM 被 pet3 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 06:18 PM

手機版 | APP版