Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-31-06, 07:45 PM   #76
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
因為他捨不得沒有一點六的世界,他還對五弟難捨難離

>>何來雙輸呢?

舊 07-31-06, 07:53 PM   #77
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: riceking
我完全察覺不到你

我在現場等了個多小時耶

買返副眼鏡未?

Rice
其實我好多時都跟係米王身後(漫節/CW)
不過你睇我唔到

近呢兩年就算早到都無用....舞台下面幾個光頭痴漢怪叔叔實阻住你
激死

眼鏡整返,不過尋日盲左成日夠晒頹......
淨係較400度tv mode 1/160秒快門 2/3曝光補償狂影....連自己影緊邊個都唔知.......
D相頹到自己都唔夠膽睇.......

舊 07-31-06, 07:57 PM   #78
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: AshleyYan
其實我好多時都跟係米王身後(漫節/CW)
不過你睇我唔到
你居然....尾行!?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-06, 09:16 PM   #79
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
尾行3 ....好驚

俾人阻呢....都唔係冇辦法 左閃右避都可以影 ~

Rice

舊 07-31-06, 09:24 PM   #80
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 奸詐餅
他們輸了信譽 <------Canon的損失
我輸了對Canon的信心<------也是Canon的損失
何來雙輸呢?

Canon提出什麼"條件"呢?
換新鏡?
回水?
定係....?
因為我真的覺得Canon系統合我的心意, 但我失掉了我對這個系統的信心.
便是我輸.

Canon的條件....俾過支新的四仔大佬我, 保養期至12月頭

Rice

舊 07-31-06, 09:28 PM   #81
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: riceking
Canon的條件....俾過支新的四仔大佬我, 保養期至12月頭

Rice
GJ~
b

不過你唔接受?
a
舊 07-31-06, 09:37 PM   #82
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
你居然....尾行!?
等到時機成熟我就會
準備定多D道具到時同米王玩/\

我就係左閃右避先比人頂爆眼鏡
跟住連路都睇唔到要人扶
盲影唔係第一次,但今次真係盲左......

舊 07-31-06, 09:40 PM   #83
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: AshleyYan
等到時機成熟我就會
準備定多D道具到時同米王玩/\

我就係左閃右避先比人頂爆眼鏡
跟住連路都睇唔到要人扶
盲影唔係第一次,但今次真係盲左......
什麼!?
用大炮玩那個!?
不敢想像....(汗
"
舊 07-31-06, 10:06 PM   #84
riceking
一人前のダメ人間

引用:
GJ~
b

不過你唔接受?
a
個CS姐姐問我有什麼可以幫倒我, 我就發難: 你問點樣可以幫到我? 我上次千吩咐萬吩咐
整好之後同我Check好, Confirm完全沒有問題先好俾返我, 我唔急的.

好啦咁算係點? 係唔係針對我? 玩我? 一枝Lens出事三次唔夠要我上來四次?

而家我唔玩啦, 俾返支鏡你, 我收返錢算數

之後個CS姐姐就話要傾下, 個零鐘我臨放工就收到電話提出現在的條件.

真係一而再, 再而三. 估唔到我會有三而四

基本上俾過支新過我就問題不大, 我最不滿的是多次打擊我對他們的信任是什麼態度?

Rice

舊 07-31-06, 10:10 PM   #85
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
幾時上去攞新鏡? 要唔要人幫幫眼?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-06, 10:21 PM   #86
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

如果要一打裡面揀一支的話大概要事先同佢講~
不然佢可能響"倉"度拎一支俾你~
而且一支都已經要等幾日~
下面Showroom有貨又話行政上問題唔拎得俾你~
舊 07-31-06, 10:23 PM   #87
KTN
~♡

小餅你要做鏡童,幫手拿鏡

舊 07-31-06, 10:26 PM   #88
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: KKH
幾時上去攞新鏡? 要唔要人幫幫眼?
明天我會回覆, 之後睇佢點安排
如果K大賞面可以一同前往

Rice

舊 07-31-06, 10:30 PM   #89
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

我平日放 6pm... 不過 saturday ok! 鏡童都好眼利! 不妨搵埋佢!
舊 07-31-06, 10:33 PM   #90
KTN
~♡

[搞事]
搞版聚..
齊齊做鏡童..
齊齊上CS遊蕩..
[/搞事]

舊 07-31-06, 10:57 PM   #91
riceking
一人前のダメ人間

K大的10D用上手幾好, 不過Day2用唔慣, 沒了手柄影到手痛 OTL

Day 3影的東東
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=143905

Rice

舊 07-31-06, 11:06 PM   #92
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

鏡童?
沒問題啊~
都好耐冇上過去了~
舊 07-31-06, 11:09 PM   #93
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

米爺, 現在就把我的 10D 拿出來, 想像一下...

想像 #A. 5D 跟 10D 差不多大小, 如果這不是 10D 是 5D, 加多個 grip, 好揸手嗎?

想像 #B. 10D 就不是 5D, default curve 比 1DII 還保守! (沒騙你!) 拍出來 dull dull 的... 如果是 5D + picture styles, 有多讚呢?

想像 #C. 正視問題: 你可以忍受沒有 grip 嗎? 但你不可能替 10D 買個 grip 吧? (我絕對不會多謝你的! /\ )
舊 07-31-06, 11:15 PM   #94
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
引用:
作者: KKH
米爺, 現在就把我的 10D 拿出來, 想像一下......想像 #B. 10D 就不是 5D, default curve 比 1DII 還保守! (沒騙你!) 拍出來 dull dull 的... 如果是 5D + picture styles, 有多讚呢?...
很讚呀~~~~~

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-06, 11:17 PM   #95
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

睇你個讚樣就知.............. \/
舊 07-31-06, 11:17 PM   #96
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

在另一個平行世界裡, 我又跟你說啊...

米爺, 現在就把我的 10D 拿出來, 想像一下...

想像 #1. 那塊 CMOS 有多大呢? 很小吧?

想像 #2. 5D 跟 10D 差不多大小, 所以再想像一下, 如果這不是 10D, 而是 5D, 24x36 的 CMOS 大小看起來 合適 嗎?

想像 #3. 不要受別人挑釁. 再拿 33 出來, 打開機背, 24x36 是什麼大小不用想像也知道吧?
舊 07-31-06, 11:56 PM   #97
riceking
一人前のダメ人間

5D嗎....24x36嗎...沒錢耶

Rice

舊 08-01-06, 12:45 AM   #98
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
恭喜米王有新鏡玩~~
唔好轉system啦!

5D5D5D5D....................
等緊你

舊 08-01-06, 01:57 AM   #99
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
由呢一步
引用:
如果這不是 10D, 而是 5D, 24x36 的 CMOS 大小看起來 合適 嗎?
去呢一步
引用:
再拿 33 出來, 打開機背, 24x36 是什麼大小不用想像也知道吧?

呢一下毒招, 非常有力!!!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-06, 09:58 PM   #100
riceking
一人前のダメ人間

今日見倒大炮賣全版報紙廣告, 什麼完善售後服務, 專業服務認證....
真係笑話

Rice

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GEAR]泥坑新DSLR:【D80】< 頭post 25-9-06更新詳細review> z_plus 照相館 56 09-25-06 08:02 PM
[GEAR] Sony Alpha DSLR-A100 KKH 照相館 72 08-01-06 06:22 PM
直接玩DSLR機定買部Canon Power Shot Pro1玩? majicman 照相館 21 03-18-04 05:54 PM
KONICA MINOLTA DSLR Dynax 7D cancerman 照相館 9 02-13-04 06:03 PM

現在的時間是 05:42 PM

手機版 | APP版