Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-09-05, 05:22 PM   #326
Prince Max
Senior Gamer
Max

註冊日期: Jan 2004
我還以為是馬沙反擊後才Z & ZZ

舊 06-09-05, 05:24 PM   #327
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: jingying
咁咪無得坐大肶?
amuro +shido坐大肶?

舊 06-09-05, 05:25 PM   #328
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Prince Max
我最初都以為係,因為照常理,馬沙反擊果時,z同zz班人無理由唔出現
所以我之前以為z同zz係o係馬沙之反擊之後,睇翻個年表先知我係錯

此篇文章於 06-09-05 05:27 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 05:54 PM   #329
oogami
God of Gamer
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: supermanlady
我最初都以為係,因為照常理,馬沙反擊果時,z同zz班人無理由唔出現
所以我之前以為z同zz係o係馬沙之反擊之後,睇翻個年表先知我係錯
加美尤以後都唔打仗, ZZ班人大部份去左木星... 點出現

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 05:59 PM   #330
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Prince Max
many people thinks that...but i don't know why

舊 06-09-05, 08:47 PM   #331
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: jingying
哇, 上晒腦-----機動戦士VS伝説巨神 逆襲 ??????
我都好想看呢個

機動戦士  <----------呢個都有美莉巴

機動戦士 閃光<----------呢個最慘 台版都冇 上 中 下 又剩係在ny 找到發晒黃 ge scan ver "中"
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 08:53 PM   #332
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: StevenLeong
我都好想看呢個

機動戦士  <----------呢個都有美莉巴
有台版

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 08:54 PM   #333
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
呢本有中文版架
阿寶+捷度開雙人用ZZ打依迪安
美莉巴係依迪安既生體CPU...
本野好似有2 個故事
另一個係v gundam外傳
有zz出現
捷度已成阿伯同胡索合作

舊 06-09-05, 09:01 PM   #334
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
有台版
我在信和見唔到

信和而家連馬沙反擊小說都冇
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 09:23 PM   #335
Ginkan

註冊日期: Jun 2004

Turn A真係好正..!!

不過.. 渣古隊長死果段真係好... 傷感... 第1集ova最後...
Ginkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 09:30 PM   #336
Ginkan

註冊日期: Jun 2004
雖然話有好多人都唔like turna內既機設, 不過反而係咁多gundam集數之中我最like~

Ginkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 10:09 PM   #337
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
turn A的機設就係藝術的結晶!!我以前看見它時便被其獨特的外形所吸引!!

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 10:22 PM   #338
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: Ginkan
雖然話有好多人都唔like turna內既機設, 不過反而係咁多gundam集數之中我最like~

引用:
作者: 疾風雷電
turn A的機設就係藝術的結晶!!我以前看見它時便被其獨特的外形所吸引!!
個個飲日本動漫奶水大,
只懂日式框框,所以根本唔識欣賞。

舊 06-09-05, 11:12 PM   #339
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: cancerman
個個飲日本動漫奶水大,
只懂日式框框,所以根本唔識欣賞。
佢地只認定舊式高達頭先係GUNDAM,唔係個個都識欣賞,TURN A 同 TURN X 設計得唔錯丫.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-05, 11:28 PM   #340
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
作者: KENSNAKE
佢地只認定舊式高達頭先係GUNDAM,唔係個個都識欣賞,TURN A 同 TURN X 設計得唔錯丫.
正因如此
今日的種命先翻用一年戰爭的設計
(部destroy仲點都夾硬砌夠GUNDAM六隻字母)

Turn A 將腳同booster合一我覺得最正
地上二足行走,宇宙就飛行用,再唔係裝飾品

Sumo 全身圓滑線條,渾身肌肉感,都好正o架
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 12:37 AM   #341
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
其實Turn X係唔係高達?

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 01:14 AM   #342
零晶
=目= /) 渣古星人

註冊日期: Oct 2003
啊...啊........... ~
原來有咁多人鐘意turn A~~~感動~~
seed 呢d真真真係要摺完卷埋扎起再彈開la~~

個人最鐘意都係turn A 既機設...實在係有佢既特色係到...
turn A 萬歲~

好用指數係6, 仲可以駁埋呢招
lv15.多重翻桌砸人
(╯ ̄皿 ̄)╯︵┴┴┴┴┴┴┴┴┴ ( ̄#)3 ̄ )

我是一條
零晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 01:39 AM   #343
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Daidi
其實Turn X係唔係高達?
唔係,因為Turn X係設定上無gundam個字係後面

而Turn A Gundam 就有

有無人知<月繭>呢首歌既外文版是法文定德文

此篇文章於 06-10-05 01:44 AM 被 simonwongdx 編輯。
simonwongdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 01:52 AM   #344
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
我唔係咁識為,
有個重點好緊要的, D人其實唔係接受唔到個體設
好多時D動畫D體睇都設計得怪怪的. 但仍然接受到, 只有一個原因, 因為大家都認為"應該係咁的".
但係turna, 設計成咁卻掛著個gundam的名 (雖然的確係gundam)
咁大家自然難接受啦
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 02:01 AM   #345
夢遊
Insane Gamer

我想知大小姐係咪同哈利一齊, 不過哈利要返去月球保護女王 , 所以留返大小姐係地球

定係 ending 個女王就係大小姐.@@
夢遊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 02:37 AM   #346
Oruma
Beware...

引用:
作者: 夢遊
我想知大小姐係咪同哈利一齊, 不過哈利要返去月球保護女王 , 所以留返大小姐係地球

定係 ending 個女王就係大小姐.@@
ending個真女王同亞羅蘭( )一齊﹐隱居地球某處
大小姐做左偽女王﹐同哈利仔一齊番月球

話時話﹐去到逆A時﹐除左月球外仲有無其他宇宙民??
即係D殖民衛星...仲有無呢??
好似無講過...

舊 06-10-05, 05:58 AM   #347
數碼石頭
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者: simonwongdx

但其實成套劇會叫Gundam既人只有哥連一個~
其他人唔係叫佢做white doll就係鬍子

我係認為Turn X都係gundam~
但會好似百式呢種咁既存在囉~

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 07:14 AM   #348
Oruma
Beware...

引用:
作者: 數碼石頭

我係認為Turn X都係gundam~
但會好似百式呢種咁既存在囉~
TurnX個駕駛員都知道TurnA係高達黎...

有部高達幫手洗衫真不錯

舊 06-10-05, 08:30 AM   #349
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: simonwongdx

有無人知<月繭>呢首歌既外文版是法文定德文
Turn X的字意係DOUBLE Turn A,
意義上係Turn A的後繼機.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-05, 09:04 AM   #350
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
作者: 數碼石頭
唔止,上到宇宙
狄安娜同個兩個紅隊的人
都有提過turn a係gundam

不過我覺得套片叫turn a gundam
所以部主角機先被灌以高達之名

其實真正見過高達的人
應該只有那些長期受冬眠刑的人先知
因為只有呢類人經歷過地球文明被毀之前N時代
其他人就應該以訛傳訛咁先至知
咁呢班人一見到白色的大型mobile suit,就一廂情願話係gundam
[玩野]turn a可能其實係吉姆 [/玩野]
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版