Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-18-13, 11:32 AM   #76
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
申請入crew係唔係填左#2份form就得?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 11:59 AM   #77
nastyblade
Junior Member

註冊日期: Jul 2013
申請左入crew,
PSN: Jerry34u
Rock star id : JCNasty

我想問吓大家會用PS3 傾計, 定會用skype (or teamspeak or .....)
好想同人一路打劫 一路吹水~
nastyblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 12:29 PM   #78
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
我想問玩360版既人, 有無留意一開始michael段Intro片, 某幾幕D建築物係吾係有delya出現既情況?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 01:04 PM   #79
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
申請入crew係唔係填左#2份form就得?
入CREW人人都入得, #2份form係留名方便大家互add, 入Crew你要上rockstar social club個網搞

http://socialclub.rockstargames.com/...nggamersunited

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 01:09 PM   #80
海虎武神
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
Nintendo Switch IDSW-6160-7431-8343
PSN  IDseatigershark
引用:
作者: 斯羅 查看文章
我想問玩360版既人, 有無留意一開始michael段Intro片, 某幾幕D建築物係吾係有delya出現既情況?
我玩ps3版都有呢個情況。

舊 09-18-13, 01:20 PM   #81
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: whassupbun 查看文章
入CREW人人都入得, #2份form係留名方便大家互add, 入Crew你要上rockstar social club個網搞

http://socialclub.rockstargames.com/...nggamersunited
我都加入了你個crew,
id: kevinpang7226
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 01:51 PM   #82
whassupbun

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
我都加入了你個crew,
id: kevinpang7226

唔係我, 係開黎比大家共用, 我只係一個有名無份既leader

就黎full (最多300人), 遲下都要踢人走, 有d join左可能根本唔會玩, 或者重複acc, 或者同時join幾個crew果D, 被於無奈要cut人, 始終GAF會員優先

舊 09-18-13, 02:11 PM   #83
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: 海虎武神 查看文章
我玩ps3版都有呢個情況。
咁即係吾關install吾install事
不過ingame so far玩左一陣都吾覺, 如果剩過場就由佢啦
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 02:22 PM   #84
權愛真

註冊日期: Oct 2010
問兩樣野! 希望有好心人解答。

1. 左下角個三條bar…代表咩?

game入面完全無解釋過好似……

2. 你地多數用 "傳統瞄準" (即係自己瞄) 定 "輔助瞄準" ? (自動…我就無興趣

此篇文章於 09-18-13 02:41 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 03:26 PM   #85
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: 權愛真 查看文章
問兩樣野! 希望有好心人解答。

2. 你地多數用 "傳統瞄準" (即係自己瞄) 定 "輔助瞄準" ? (自動…我就無興趣
左下角條bar 係血量同氣量計
舊 09-18-13, 03:39 PM   #86
whassupbun

引用:

引用:
左下角條bar 係血量同氣量計
yes
綠 = 血
藍= armor (thanks Sar8)
黃= 特殊技
點會冇解釋過 頭一兩個mission已經解釋晒, 請留心畫面左上角不時會彈出黎既提示

此篇文章於 09-18-13 07:02 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 09-18-13, 03:57 PM   #87
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
想問下有冇巴打知道setting入面audio個voice chat是否只係for將來online用,story mode係咪冇用途?
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 05:06 PM   #88
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
個CREW,整極都係LINK去HK PSN
但我用JP PSN黎玩緊

舊 09-18-13, 06:46 PM   #89
whassupbun

入Michael個仔間房逛下, 有得上網, 睇下facebook, 真係有得睇michael d friend既update, 超正

舊 09-18-13, 06:56 PM   #90
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
想問下有冇巴打知道setting入面audio個voice chat是否只係for將來online用,story mode係咪冇用途?
上網睇過好似有用,對人講粗口好似有反應,不過我未用過

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 06:57 PM   #91
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
yes
綠 = 血
藍= 氣
黃= 特殊技
點會冇解釋過 頭一兩個mission已經解釋晒, 請留心畫面左上角不時會彈出黎既提示
藍色好似係甲

舊 09-18-13, 07:36 PM   #92
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
個CREW,整極都係LINK去HK PSN
但我用JP PSN黎玩緊
我試左好多次都link唔到去psn...
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 07:39 PM   #93
whassupbun

引用:
作者: Cpato 查看文章
我試左好多次都link唔到去psn...
哩兩日個social club都神神地, 成日出error, 可能首發太多流量, 隔一排先再試吧
不過10月1開GTA Online應該又再迫爆

舊 09-18-13, 07:46 PM   #94
權愛真

引用:
yes
綠 = 血
藍= armor (thanks Sar8)
黃= 特殊技
藍色我見到有其他人話係 防彈衣 ?

我知。但係過程中…左上角彈既提示…好快就會過…
我又要睇下對白,可能咁樣,搞到錯過了。

PS 我想問埋, 設定個度…… "加強對話" 是甚麼意思??????

此篇文章於 09-18-13 08:05 PM 被 權愛真 編輯。
舊 09-18-13, 07:50 PM   #95
權愛真

同埋唔知你地有無去 "xx俱樂部" 呢?(我知好多人都有興趣的…)

我見好多人都係玩到可以有 "個d女" 既電話…
仲可以帶佢返佢屋企! (但過程係跳過的……屋企畫面都無就跳過半日。)

http://bbs.a9vg.com/thread-3576822-1-1.html

但睇下上面? 我都唔明點解佢可以帶 "個d女" 返自己屋企既?
舊 09-18-13, 08:23 PM   #96
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
藍色我見到有其他人話係 防彈衣 ?

我知。但係過程中…左上角彈既提示…好快就會過…
我又要睇下對白,可能咁樣,搞到錯過了。

PS 我想問埋, 設定個度…… "加強對話" 是甚麼意思??????
d提示可以按start>資訊>通知重溫,但只限未出game時,reload save都冇影響,只係出咗game再load返就會clear哂d通知
舊 09-18-13, 10:56 PM   #97
權愛真

引用:
d提示可以按start>資訊>通知重溫,但只限未出game時,reload save都冇影響,只係出咗game再load返就會clear哂d通知
唔該哂師兄。原來係咁。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我想問埋, 設定個度…… "加強對話" 是甚麼意思?????? <<<

以上呢個,請問師兄你又知唔知? 係咪即係將角色對話既音量加大?

本身個setting係 "0" 的。但加到最大,又唔見有甚麼效果。
舊 09-18-13, 11:21 PM   #98
snafages
Senior Gamer
舊世嘉迷

註冊日期: Mar 2008
3DS Friend Code0430 8249 1731
PSN  IDlonestar
XBox Live Gamertagneolonestar
入crew,
PSN: lonestar
Rstar id: neolonestar
snafages 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:05 AM   #99
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
支線攪到主線去得好慢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-13, 12:53 AM   #100
小樹

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: ~零~ 查看文章
見到消息話注冊左入club有野unlock
http://www.rockstargames.com/V/zh_tw/socialclub
btw 已入crew
送左枝步槍~~~~~
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電 視 遊 戲 《 Grand Theft Auto 》嚇 退 4 賊 倒十架VS火紅眼 電視遊戲討論版 16 06-10-14 07:44 PM
[分享] 《Grand Theft Auto》真人短片 neo2046 電視遊戲討論版 1 11-19-12 07:11 PM
[NDS] Grand Theft Auto Chinatown wars [已售] _張學良_ 手提遊戲機討論版 228 07-04-09 11:27 PM
Grand Theft Auto 4 neo2046 PC電腦遊戲討論版 93 01-27-09 05:51 PM
[GBA]Grand Theft Auto Advance 圖片 neo2046 手提遊戲機討論版 16 09-20-04 11:46 AM

現在的時間是 03:11 AM

手機版 | APP版