Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>如何是好?? 俾d意見~thx
mimikey 06:01 PM 01-30-12
前幾日跟男朋友第一次出街,非常之緊張
雖然大家都順其自然,有講有笑
但唔知點解,整個約會,我不停咁諗
好想快d結束,想快d完晒今日要做既野,唔好再有下一次
我甚至大部分時間都將手插係褸袋,唔希望佢拖到我手...

對尼個男朋友的感覺只係一半一半,自己都唔係好搞得清楚,因為好耐冇見
同佢一齊之前都有同佢講過,而佢都接受左,話唔介意
因為今次是第一次拍拖,所以我就打算試下

我想像中的鐘意,至少是我希望一直留係佢身邊,期待下一次約會
但冇諗過第一次出街就有咁既感覺
咁是否代表我唔鐘意佢????
定只係我唔習慣拍拖????
我仲應唔應該同佢繼續落去????
HI_Ricky 06:27 PM 01-30-12
我估你係太緊張,先想快D結束.....
你想見佢自然會有下次
ahleung 06:54 PM 01-30-12
咁你應該諗清楚, 你係因咩事緊張, 因咩事想快D走人.

係唔慣公眾地方咁親密? 覺得尷尬? 怕做錯野影響佢對你既印像?
有時太喜歡太在意對方先反而緊張喎.

定真係唔鐘意佢掂到你? 唔鐘意佢講既話題? 唔鐘意佢安排既行程? 覺得佢好悶? 好醜樣唔開胃 ?
咁好明顯佢唔o岩你啦.

點都好, 試多幾次先啦.
連你自己都唔清楚點解, 咁快放手係咪浪費左D呢?
下次放膽D, 迫自己做D上次唔敢做既事. 拖下佢手, 挨下佢膊頭, 飲同一杯野. 試下自己個感覺囉.
二伍 07:41 PM 01-30-12
係時候情人節換畫
才子 07:50 PM 01-30-12
年齡希望......
Fean 08:46 PM 01-30-12
我覺得你有少少內疚,認為自己唔係咁值得佢鍾意。簡單啲講就係你覺得佢心目中嘅你應該係好完美,所以佢先會咁愛你;但係你自己就覺得唔係真係咁完美,所以你怕會做左啲野,破壞佢對你嘅印象或者會令佢失望,好似你好怕同佢一齊?

佢係唔係好肯為你付出,而你就唔係好愛佢?
JMi 09:02 PM 01-30-12
無應唔應該繼續
只有你自己想唔想繼續
唔想咪同人講清楚囉 想咪努力D慢慢一步一步來囉
碧克 11:04 PM 01-30-12
年少多好...
mimikey 11:58 PM 01-30-12
作者: 二伍:
係時候情人節換畫
HAHA~如果咁快換到畫,就唔會咁大個人先黎拍拖囉~
mimikey 12:01 AM 01-31-12
作者: ahleung:
咁你應該諗清楚, 你係因咩事緊張, 因咩事想快D走人.

係唔慣公眾地方咁親密? 覺得尷尬? 怕做錯野影響佢對你既印像?
有時太喜歡太在意對方先反而緊張喎.

定真係唔鐘意佢掂到你? 唔鐘意佢講既話題? 唔鐘意佢安排既行程? 覺得佢好悶? 好醜樣唔開胃 ?
咁好明顯佢唔o岩你啦.

點都好, 試多幾次先啦.
連你自己都唔清楚點解, 咁快放手係咪浪費左D呢?
下次放膽D, 迫自己做D上次唔敢做既事. 拖下佢手, 挨下佢膊頭, 飲同一杯野. 試下自己個感覺囉.

多謝你意見-3-
我估係佢個人有D悶,同埋安排的行程不太好
大部分全程都係我搵話題講多,,,
波子 12:06 AM 01-31-12
無FEEL
mimikey 12:11 AM 01-31-12
作者: Fean:
我覺得你有少少內疚,認為自己唔係咁值得佢鍾意。簡單啲講就係你覺得佢心目中嘅你應該係好完美,所以佢先會咁愛你;但係你自己就覺得唔係真係咁完美,所以你怕會做左啲野,破壞佢對你嘅印象或者會令佢失望,好似你好怕同佢一齊?

佢係唔係好肯為你付出,而你就唔係好愛佢?
其實都係出左一次街,好難知佢係唔係好為我付出,但我都頗了解佢的性格,應該都係D咁既人
不過我就好知道自己唔係好鐘意佢。。。
覺得你好似講中左D野咁,我真係覺得自己冇咩咁值得佢鐘意我
但又唔會話怕破壞我係佢心目中的印象。。

我而家就連可能要跟佢講清楚都有點內疚
有尼種諗法覺得自己好自私=.=
明明成件事佢先係受傷害者,但我都仲有咁既諗法=口=
mimikey 12:13 AM 01-31-12
作者: JMi:
無應唔應該繼續
只有你自己想唔想繼續
唔想咪同人講清楚囉 想咪努力D慢慢一步一步來囉
講真。。。個人覺得真係唔係好想繼續
但又怕自己做錯決定
好難得的第一次拍拖=.=
mimikey 12:15 AM 01-31-12
作者: 碧克:
年少多好...
一D都唔年少了~
我都不知幾想返番中學時代青春下~
LR猫 12:29 AM 01-31-12
作者: mimikey:
一D都唔年少了~
我都不知幾想返番中學時代青春下~
死喇
我已經係想返番大學時代嘅青春了
Norm 12:43 AM 01-31-12
作者: 才子:
年齡希望......
唔洗年齡啦...唔好浪費大家時...第一次約會應該係最開心既MOMENT,你講到想快啲結束我真係想知你接受之前有幾了解對方
基路亞 12:52 AM 01-31-12
作者: 碧克:
年少多好...
如果~~~ 命運動選擇~~~ XD

我覺得成件事係... 樓主因為驚而抗拒~
如果隔左一排都無想見的感覺, 咁可以game over 的了
Rotagen 12:58 AM 01-31-12
十成係當初但求人有我有,埋左身先發覺唔太岩嘴型,
救世劍,唉
安已不 01:01 AM 01-31-12
作者: mimikey:
講真。。。個人覺得真係唔係好想繼續
但又怕自己做錯決定
好難得的第一次拍拖=.=
你收手啦....無謂害人啦..........
mimikey 01:29 AM 01-31-12
作者: Rotagen:
十成係當初但求人有我有,埋左身先發覺唔太岩嘴型,
救世劍,唉
或者真係。。。
至憎就係自己咁矛盾的性格
多謝點醒
Noyeah 01:35 AM 01-31-12
自己想清楚,
可以離開時請及早離開,
拖拉不是一個好方法,

或者再冷靜下自己,
睇下自己係咪真係想同佢一齊啦,
其實放手唔係自私,
只係自己要清楚自己想要什麼吧了。
( ゚ω゚)? 02:37 AM 01-31-12
友達以上、恋人未満(ともだちいじょうこいびとみまん)
maxlina 02:43 AM 01-31-12
可能第一次約會太緊張,而且妳未能投入呢段情,
此終覺得兩人一起係要點時間培養
嘗試再約會多幾次, 睇下感覺如何
如果仍然係咁就無謂拖, 乾脆放手大家開心, 好快就情人節 =.=
陸奧 貴志 06:12 AM 01-31-12
....一齊後先第一次出街咁神奇既...?
irismong 09:56 AM 01-31-12
唔好話我知你地玩網上拍拖之後先出街WOR = ="
樓主幾歲呀... "返番中學時代青春下"? 唔通係岩岩升大學?
SOSAD
1 2 

返回主題版面