Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-05-11, 04:30 PM   #26
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
咁咪去搵個腐女lor

自己唔鍾意人地呢樣果樣,但又要人地認同你點樣點樣
說到尾,不是跟自己口中的港女一樣嗎?

舊 04-05-11, 04:33 PM   #27
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
腐女唔愛宅

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 05:40 PM   #28
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 真!DC 查看文章
腐女唔愛宅
哈哈!! 世事都給你看透了

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 05:51 PM   #29
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實何之為宅? 毒又在那兒?
例如我每個月洗2,3千在動漫/game , 放工就回家,沒車,供緊樓,與家人1起住, 宅嗎?毒唔毒?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 06:14 PM   #30
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
1屋動漫tv game, 同 1個1屋衫,袋的•••••有乜唔同.
多衫 d 果個應該比較識包裝自己
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 06:28 PM   #31
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
多衫 d 果個應該比較識包裝自己
用毒男TASTE買衫, 買左=冇買
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 07:04 PM   #32
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
例如我每個月洗2,3千在動漫/game , 放工就回家,沒車,供緊樓,與家人1起住, 宅嗎?毒唔毒?
你覺得呢?
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 07:52 PM   #33
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 安已不 查看文章
你覺得呢?
當然........no la

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 04-05-11, 08:47 PM   #34
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
例如我每個月洗2,3千在動漫/game 、放工就回家,沒車,供緊樓,與家人1起住、宅嗎?毒唔毒?
毒唔毒唔係睇你自己平時做開咩既..係由其他人決定

人地覺得你毒就係毒
人地覺得你唔毒就係唔毒

講到尾,女人覺得男人外表毒就唔識欣賞人
咪又同男人睇女人一樣.見對方唔係靚女就唔會多花時間了解人地內在
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 08:53 PM   #35
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
不論是宅男毒男,有車有樓的就是好男

黃毅力 力筆從心 「才俊」的飯後邀約(上)

我有位女性朋友,年約三十,樣子可人,學歷高,收入也高,是新一代的成功職業女性;這位朋友已結了婚,但一年前卻離婚收場。最近她對我說,剛剛認識了一位男士,是位單身才俊,任職保險公司駐港總部的高層 ,年薪二百萬,擁有新款法拉利,更家住半山千二呎豪宅,她認為這實屬「絕世筍盤」— 世間難求的好男人!
首次與他認識,吃過晚飯,兩人酒意漸濃之際,「才俊」就要求剛相識的女士到他家中繼續喝紅酒,而我的朋友便作出了拒絕。
第二次,朋友與「才俊」約會於蘭桂坊,飲飲食食後,「才俊」又再提出邀請,希望我的朋友晚上到他家中「過夜」,她亦再一次的以藉口推卻了。如是者兩星期內,不論是普通約會或晚飯,他都提出相同的建議。
我這位朋友,身邊有一批所謂「好姊妹」,她們認為這位「才俊」那麼「好客」地邀請她過夜,孤男寡女,意圖已再明顯不過了,於是這批自以為是智囊團的「好姊妹」就提出了一個方案:如果這位朋友再繼續請「才俊」吃檸檬,事過五次,此男士必定放棄,所以就勸喻她,若今天晚上「才俊」再提出同樣的問題,就要答應吧!
一如所料,第五晚的約會,好客「才俊」同樣作出了第五次相同的要求,但讓我意料不到的是,我這位朋友,其實內心早就蠢蠢欲動,希望答應赴會了……。
朋友做足準備,似要隆重地、嚴陣以待地應約,事前更準備定了一套全新的性感內衣,也於前一天做過了Facial (美容療程),希望用完美的姿態去贏得美男心,更相信男士都是「先性後愛」的動物。
就這樣,他們發生了一夜情,就如一些電影橋段般,那位所謂「才俊」吸着煙,坐在牀邊靜思;而女子則進了洗手間,整理自己的儀容。朋友望着化妝鏡箱,一時好奇下,就嘗試打開鏡箱的門,此際,卻發現化妝鏡內竟放有女性用的卸妝水、輕便旅行包裝的洗面用品與護膚品等,也有五支不同顏色的牙刷掛在鏡箱內格,連牙膏,竟然亦有三種不同的味道呢!以她所知,「才俊」明明是獨居的,何以會有五支不同的牙刷,以及那些女性才會用到的卸妝水與護膚品呢?
各位讀者朋友,如果你是她,你會怎樣認為呢?你會有何反應?又會如何應對?還有就是,你,認同她嗎?故事的發展,就留待下回分解。
每日金句: 成功非僥倖,還需靠努力。
黃毅力

舊 04-05-11, 11:14 PM   #36
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
明買明賣, 道德也...

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 11:29 PM   #37
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
樓上黃生篇文個女友人...
個男既擺明為左要個訓... 佢唔係覺得個男既會同佢過人世嘛?!

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 11:36 PM   #38
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
救命, 唔係真係覺得黃偽力係香江 NO.2 才子丫嘛 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 12:05 AM   #39
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
毒唔毒唔係睇你自己平時做開咩既..係由其他人決定

人地覺得你毒就係毒
人地覺得你唔毒就係唔毒

講到尾,女人覺得男人外表毒就唔識欣賞人
咪又同男人睇女人一樣.見對方唔係靚女就唔會多花時間了解人地內在
哈哈...其實我仔都有兩個....
番工放工番屋企,少出街都 係為屋企,
叫毒又得唔毒又得....
稱呼...沒乜所謂wo... kkkk

舊 04-06-11, 12:21 AM   #40
才子
量地總監

引用:
作者: irismong 查看文章
樓上黃生篇文個女友人...
個男既擺明為左要個訓... 佢唔係覺得個男既會同佢過人世嘛?!
個女人刀仔鋸大樹姐諗住...
用一晚時間換一筆財富, 抵搏架wor
不過佢諗多左

呢D故事我見過真人版, 真係好天真的

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 12:22 AM   #41
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 才子 查看文章
個女人刀仔鋸大樹姐諗住...
用一晚時間換一筆財富, 抵搏架wor
不過佢諗多左

呢D故事我見過真人版, 真係好天真的
痴線...
做妓女咩

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 04-06-11, 12:29 AM   #42
才子
量地總監

引用:
作者: irismong 查看文章
痴線...
做妓女咩
唔同...
妓女唔洗見5次, 只係收有限的肉金

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 12:48 AM   #43
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 才子 查看文章
唔同...
妓女唔洗見5次, 只係收有限的肉金
所以咪話呢d女痴線囉 = ="
訓下就做人世 = =

舊 04-06-11, 12:50 AM   #44
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
宅男其實很好喜歡動漫軍事足球的確不是罪

不過宅男最好也先改變一下自己~特別在溝通方面...

話說n年前因為打機關係認識了一堆男仔~
然後有兩位男仔對我示好~都是喜歡打機/動畫/上forum傾計...etc
佢地外型正正常常~但似乎唔知係咪太少同異性面對面交談~
在網路上佢地講野非常正常~~出到黎俾我個感覺超內向=__=
(我非常努力去開展各種話題)
然後回到網路上再問仲咩出到唔多出聲~佢地先至變番"正常人"咁"傾計"~
話唔識得面對面交談...Orz
如是者見面幾次後仍然絲毫不改....我放棄!! 我棄權!!

老公以前也很宅很毒~
他說以前在學校都很怕跟女同學說話~因為佢自卑(睇番佢d學生相個樣真係幾恐怖...)
第一次跟他見面時他也很怕醜不太敢望我~~第二次見面改變了~敢面對面地望住我

所以請宅男先不要自我封閉...

說起足球~我其實不懂~不過經老公的訓練~現在很樂意聽他說波經~偶爾也可以搭咀

讓我認識波經的樂趣

此篇文章於 04-06-11 12:52 AM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 12:59 AM   #45
才子
量地總監

敢問... 我鍾意錢,車, 女人, 模型, 近期開始打返機
經常唔返工哩係屋企, 叫宅男嗎?

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 09:47 AM   #46
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
不快樂往往是源於不知足,
或是不知道自己其實想要甚麼 : p
我覺得他對香港女性有一種過了火位的偏執
而且他的文章導向性頗強
「女性應該要咁樣、咁樣同咁樣......就perfect 啦! 大家相信我吧! 香港女性是要這樣才像樣的」
如果有其他"聲音"
那麼他的反應大多數是「你不相信我嗎? 那一定是你不了解我的觀點了
你再用心理解一下吧」
我這樣改篇已是"河蟹"了他的語氣
這些評語在他的blog中不時發生

好坦白說
我欣賞他時時刻刻都要進步的精神
也佩服他的毅力
不過對於他某些觀點、某些待人(主要是網友,我不認識他本人)的態度,恕我不敢苟同

所以,看他的文章,你要懂得分析一下背後有沒有導向性

結果.....我的肩膀多了一個牙印

此篇文章於 04-06-11 02:12 PM 被 Be With You 編輯。 原因: 錯別字
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:54 AM   #47
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: Be With You 查看文章
我覺得他有一種對女性的偏執
而且文章中的導向性頗強
「女性應該要咁、咁同咁......就perfect 啦! 大家相信我吧! 」
「你不相信我嗎? 那一定是你不了解我的觀點了
這些評語在他的blog中不時發生

好坦白說
我也欣賞他時時刻刻都要進步的那份毅力
不過某些觀點、某些做人的態度,不敢苟同
所以,看他的文章,你要懂得分析一下背後有沒有導向性
其實可能係自我推銷文

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:56 AM   #48
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
我連係網路上講野都唔正常,睇怕我連宅男都不如
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 01:30 PM   #49
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: keijoey 查看文章
其實可能係自我推銷文
有睇開佢同類型文章都知佢係乜人乜想法啦!!
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 02:47 PM   #50
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
1屋動漫tv game, 同 1個1屋衫,袋的•••••有乜唔同.
我都係咁諗, 但女人唔話女人, 就識話男人浪費錢, 真唔公平

論壇跳轉

現在的時間是 12:09 PM

手機版 | APP版