Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-16, 12:17 PM   #18101
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
一周年紀念回顧 後篇

http://www.nicovideo.jp/watch/sm29307221

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 12:51 PM   #18102
gingq7

註冊日期: May 2008
基本上其他廠我可以無視, 但Alter和Max Factory.....

Alter的黑貞/師匠/黑吾王雖然中晒, 但Alter有可能面相會崩, 應該不至於3隻中晒,
而極少失手的MF出的係酒吞, 我唔中
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 01:49 PM   #18103
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: gingq7 查看文章
基本上其他廠我可以無視, 但Alter和Max Factory.....

Alter的黑貞/師匠/黑吾王雖然中晒, 但Alter有可能面相會崩, 應該不至於3隻中晒,
而極少失手的MF出的係酒吞, 我唔中
我完全持相反意見

ALTER好難會面崩,會面崩都出到就真係更加要入,ALTER奇芭系數
要擔心都擔心ALTER佢幾時出到貨好過啦,LATER唔係叫假既

至於MF…不嬲都係不過不失,細節唔太得,出酒吞咁多細節位既角色真係有所保留

一切都等有白模睇先算啦,得張圖真係吹到識飛都冇用
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 02:04 PM   #18104
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
原來活動就完

是我太懶了嗎
仲有好多野未換

舊 07-24-16, 02:17 PM   #18105
gingq7

引用:
作者: teealpha 查看文章
我完全持相反意見

ALTER好難會面崩,會面崩都出到就真係更加要入,ALTER奇芭系數
要擔心都擔心ALTER佢幾時出到貨好過啦,LATER唔係叫假既

至於MF…不嬲都係不過不失,細節唔太得,出酒吞咁多細節位既角色真係有所保留

一切都等有白模睇先算啦,得張圖真係吹到識飛都冇用
其實我都好耐無買無跟, 可能已經out左

不過alter好多隻都崩喎, 例如隻X:
http://www.alter-web.jp/figure/15/12_2/index.html
但實際成品造工alter係十分好既, 我覺得只要alter臉唔崩就係神作品
舊 07-24-16, 02:46 PM   #18106
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
其實我都好耐無買無跟, 可能已經out左

不過alter好多隻都崩喎, 例如隻X:
http://www.alter-web.jp/figure/15/12_2/index.html
但實際成品造工alter係十分好既, 我覺得只要alter臉唔崩就係神作品
咁我又覺得隻X唔算崩既
但本身個造型同站姿極唔吸引

太普通

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
原來活動就完

是我太懶了嗎
仲有好多野未換
應該係
我無農具都剛好換哂棋豆以外既野,但你成身農具
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 02:53 PM   #18107
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
原來活動就完

是我太懶了嗎
仲有好多野未換
我都好多野未換
不過唔緊要,抽唔到人唔太缺料

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 03:03 PM   #18108
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章

應該係
我無農具都剛好換哂棋豆以外既野,但你成身農具

但唔知係我部機開始老定係點
呢D素材關我打得好LAG
而且部機火燒咁熱

好影響效率

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我都好多野未換
不過唔緊要,抽唔到人唔太缺料
一箭穿心
可否不要咁一語中的

舊 07-24-16, 03:10 PM   #18109
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
會崩既係gsc

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 03:12 PM   #18110
gingq7

昨日連打40幾場紅鬼3 BP一次過燒晒d飯團畢業了,
本來係唔想打,等最後飯團換QP算,但佢紅黃騎技石差唔多場場都趺,剛好騎金時又要技石,再加上間唔中又趺毛,打下打下就打左40幾場..
其實我都幾肯定我唔會有法老金,所以可以放心地將騎金時升技10

今日去番清1-3星果堆技3任務....
舊 07-24-16, 04:34 PM   #18111
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
又唔駛抽農具 法老金呢D第日會路過既野梗係唔抽著

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 07:07 PM   #18112
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 07:39 PM   #18113
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:

但唔知係我部機開始老定係點
呢D素材關我打得好LAG
而且部機火燒咁熱

好影響效率
自從活動開始前後「優化」過之後,我部ip5s就經常
賴光寶具會彈game
勝利畫面會彈game
主頁會彈game
刷種火都會彈game

另加中埋やけど

引用:
作者: T.K. 查看文章
好胸狠

舊 07-24-16, 07:49 PM   #18114
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
好明顯留錢課figure好過
反正暫時唔抽新人都夠戰力
係等睇佢1周年會否有保底/改機率

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 07:52 PM   #18115
蛋撻王子
功德完滿

引用:
昨日連打40幾場紅鬼3 BP一次過燒晒d飯團畢業了,
本來係唔想打,等最後飯團換QP算,但佢紅黃騎技石差唔多場場都趺,剛好騎金時又要技石,再加上間唔中又趺毛,打下打下就打左40幾場..
其實我都幾肯定我唔會有法老金,所以可以放心地將騎金時升技10

今日去番清1-3星果堆技3任務....
師兄
頭先上堂係到諗
你咩team打bp3打得咁快?
我傑克要打大概7turns到 有d麻煩

仲要爭一張溫泉就可以塞滿d cost
但遲遲唔肯跌…

試下殺式先
忘記左之前自己第一round都係用殺式打

舊 07-24-16, 07:53 PM   #18116
鐵之侍

再提一提明天維修1 時至6時(hk 時間), 派5 粒石

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 07-24-16, 07:57 PM   #18117
gingq7

引用:
師兄
頭先上堂係到諗
你咩team打bp3打得咁快?
我傑克要打大概7turns到 有d麻煩

仲要爭一張溫泉就可以塞滿d cost
但遲遲唔肯跌…

試下殺式先
忘記左之前自己第一round都係用殺式打
我用自殺隊, 一邊上網一邊無腦亂噤...
殺得倒隻弁慶就ok
舊 07-24-16, 08:04 PM   #18118
蛋撻王子
功德完滿

引用:
我用自殺隊, 一邊上網一邊無腦亂噤...
殺得倒隻弁慶就ok
自殺隊係?

用殺式第一場6 turns到
其實打落都差唔多

我都禁得幾多得幾多先 反正d饅頭唔食都係o徙

舊 07-24-16, 08:17 PM   #18119
蛋撻王子
功德完滿

【カルデア広報局より】
7月25日(月)14:00よりメインクエスト第六章追加のための臨時メンテナンスを実施いたします。ご利用の皆様にはご迷惑をおかけいたしますことをお詫び申し上げます。詳しくは→https://t.co/jfF054rv0c #FateGO

4.フレンドポイント召喚の更新

8.一部サーヴァントの幕間の物語を追加
 ※対象のクエストは以下になります。
 ・アーラシュ 第1節
 ・源頼光 第1節

10.一部サーヴァントの一部デザインを更新
  ※対象のサーヴァントは以下になります。
  ・エイリーク・ブラッドアクス

6.★4(SR)以上のサーヴァントおよび概念礼装を入手した際、デフォルトでロック状態になるように仕様を変更

【対応内容】
・聖晶石5個

此篇文章於 07-24-16 08:21 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 08:42 PM   #18120
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

奶光自爆弓幕間追加
血斧整容
引用:
自殺隊係?

用殺式第一場6 turns到
其實打落都差唔多

我都禁得幾多得幾多先 反正d饅頭唔食都係o徙
我仲清緊,仲有12個+8...
殺式(相撲突爆)+友(最好係術裝盾子禮)+孔明(溫泉突爆)
2/2 開場殺式A or Q連寶EX必殺弁慶
跟住亂㩒...

舊 07-24-16, 09:11 PM   #18121
gingq7

沖田(殺弁慶用)+大腿狂戰(清姬最好,可幫紅鬼加攻)+孔明(上buff俾沖田出寶具,而且caster被rider剋)
後排其實無乜所謂, 可以塞多隻清姬幫紅鬼再加攻, 跟住求其塞d caster落去, 或者可以塞d想升絆的入去

一開波用沖田寶具殺完隻弁慶後就可以亂㩒
再趕時間d的話, 可以打完第一關三隻小鬼見無毛無石就可以即quit

此篇文章於 07-24-16 09:13 PM 被 gingq7 編輯。
舊 07-24-16, 11:27 PM   #18122
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
有師匠, 又可以實體課金了
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-16, 12:02 AM   #18123
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
意思徵求

EVENT又完了 支援位又係時間回復正常

趁機問問各位
ALL位放乜好?

A.黑貞+絆禮裝
B. 賴光+突滿寶石

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-16, 08:20 AM   #18124
鐵之侍

引用:
作者: GN00508771 查看文章
意思徵求

EVENT又完了 支援位又係時間回復正常

趁機問問各位
ALL位放乜好?

A.黑貞+絆禮裝
B. 賴光+突滿寶石
B 吧,大部份人平常還是用光炮,絆禮裝給偉伯更好

但賴光比較煩是有部份人的機(像我和noi 大) 出寶具會load 很久甚至彈機。。。。。。

看今天維修能否改善吧。。。。。。

舊 07-25-16, 08:55 AM   #18125
蛋撻王子
功德完滿

引用:
沖田(殺弁慶用)+大腿狂戰(清姬最好,可幫紅鬼加攻)+孔明(上buff俾沖田出寶具,而且caster被rider剋)
後排其實無乜所謂, 可以塞多隻清姬幫紅鬼再加攻, 跟住求其塞d caster落去, 或者可以塞d想升絆的入去

一開波用沖田寶具殺完隻弁慶後就可以亂㩒
再趕時間d的話, 可以打完第一關三隻小鬼見無毛無石就可以即quit
師兄呢個建議其實幾好

奈何我尋晚試左一兩場之後
不敵睡意訓著左

最大既敵人就係懶惰

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:50 AM

手機版 | APP版