Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-02-14, 11:41 AM   #26
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
有樣野想問,
如果去百貨公司買野有得退稅的話,
我要每一件貨連税都過10800yen至有得退,
定係幾件物品,唔同鋪頭買(e.g. 3000yen連稅x 4),幾張單夾埋過咗10800yen都有得退呢?

麻煩各位了

此篇文章於 06-02-14 11:45 AM 被 暉暉816 編輯。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 12:49 PM   #27
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
有樣野想問,
定係幾件物品,唔同鋪頭買(e.g. 3000yen連稅x 4),幾張單夾埋過咗10800yen都有得退呢?

麻煩各位了
如果同一架收銀機收款就得,可以多件貨品計

要整張單過先得
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 01:33 PM   #28
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
有樣野想問,

麻煩各位了

可以同一鋪頭幾件夾又得~~夾幾間鋪又得
不過後者各個百貨公司做法唔同

0101為例~可以在"同一building"之下不同鋪頭夾單~
但新宿0101本館就不可以同新宿0101 men夾單(不同building)~如此類推

有d 百貨公司就真係唔可以同唔同鋪頭夾單

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 02:48 PM   #29
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: emoil 查看文章
如果同一架收銀機收款就得,可以多件貨品計

要整張單過先得
引用:
作者: Hitomi 查看文章
可以同一鋪頭幾件夾又得~~夾幾間鋪又得
不過後者各個百貨公司做法唔同

0101為例~可以在"同一building"之下不同鋪頭夾單~
但新宿0101本館就不可以同新宿0101 men夾單(不同building)~如此類推

有d 百貨公司就真係唔可以同唔同鋪頭夾單
多謝你地解。

仲有條問題,之前問過的JR關東pass,
由新宿去大月呢程,可唔可以搭特急車呢?
(雖然如要一早去河口湖,又未必搭到8:30呢程特急,但都想問下)
謝謝

此篇文章於 06-02-14 02:52 PM 被 暉暉816 編輯。
舊 06-02-14, 03:00 PM   #30
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
多謝你地解。

(雖然如要一早去河口湖,又未必搭到8:30呢程特急,但都想問下)
謝謝
http://www.jreast.co.jp/tc/kantoareapass/index.html

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 06:05 PM   #31
暉暉816
Crazy Gamer

貌似ok...
謝謝。
舊 06-03-14, 07:02 PM   #32
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
貌似ok...
謝謝。
登山電車要補幾百yen
不過聽講唔book的話walk in未必有得坐~可能可以無視

舊 06-03-14, 10:01 PM   #33
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: emoil 查看文章
淨台場都可以行半日至一日啦

入高達館+行街+睇高達+影相
差唔多可以半日
我會坐多幾個站去埋OUTLET個邊

引用:
東京鐵塔如果上埋去都預一個至個半鐘,台場又至少半日(3-5粒鐘)。
Skytree排隊+上埋去又要粒半至兩小時啦,
如果唔係都幾哂張入場卷....仲未計你會唔會行Skytree個商場。
我建議你先去Skytree再去淺草,因為我上年朝早去,9點到Skytree,
只排咗5分鐘就買到入場卷。
天空樹行下等下影埋相都要2,3粒鐘
我去完淺草先去天空樹

引用:
作者: maxwaver 查看文章
台場有咁多野行咩?我諗住去睇下激動戰士only
睇高達即閃?

引用:
作者: 地場衛 查看文章
富士電視台、國際展示會場
呢2個未必人人有興趣

引用:
作者: 小特特 查看文章
台場大江戶溫泉物語,好正
呢個正

舊 06-03-14, 10:17 PM   #34
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
小弟打算第一次東京自由行,想請教下一般邊間航空公司較平,剛查看一下好似香港快運同AIR CHINA較平...

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 10:22 PM   #35
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: Hitomi 查看文章
登山電車要補幾百yen
不過聽講唔book的話walk in未必有得坐~可能可以無視
之前以為河口湖得2種巴士pass,
上網睇人地河口湖一日遊,見到仲有一隻三合一套票,
2000yen包巴士、船同登山纜車,
呢個似乎仲抵。
舊 06-03-14, 10:24 PM   #36
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
小弟打算第一次東京自由行,想請教下一般邊間航空公司較平,剛查看一下好似香港快運同AIR CHINA較平...
平係平,但起飛啲時間...
舊 06-03-14, 10:30 PM   #37
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
平係平,但起飛啲時間...
剛睇清楚AIR CHINA竟然要轉機,由朝飛到晚至到日本...
想問除左快運有冇好介紹?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 10:33 PM   #38
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
引用:
呢個似乎仲抵。
天上山公園& 遊覽船果個套票?

船我冇搭,但纜車冇人搭所以都冇排隊
其實,個公園係非常細小,只不過由呢度望向山下既景色非常不一錯而已

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 10:48 PM   #39
暉暉816
Crazy Gamer

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
剛睇清楚AIR CHINA竟然要轉機,由朝飛到晚至到日本...
想問除左快運有冇好介紹?
我都係去過一次咁大把,上次同月尾呢次都係搭國泰。
你的問題等呢度啲師兄師姐答吧。

引用:
作者: clanyuen1 查看文章

其實,個公園係非常細小,只不過由呢度望向山下既景色非常不一錯而已
應該係呢隻了,
自己一條友去咁多時間,
搭下船、上天上山公園走一轉,又去埋啲館呀,
2000yen都值嘅。
舊 06-03-14, 11:19 PM   #40
BOYBOYBOY

引用:

應該係呢隻了,
自己一條友去咁多時間,
2000yen都值嘅。
我個時都係一個人去,慢慢行

舊 06-04-14, 12:15 AM   #41
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
多謝你地解。

謝謝
引用:
呢個似乎仲抵。
引用:
作者: clanyuen1 查看文章

引用:

應該係呢隻了,
自己一條友去咁多時間,
2000yen都值嘅。
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
我個時都係一個人去,慢慢行
前幾日去完
個湖冇我想像中咁好
河口湖岸邊俾我感覺好大尾篤
D鴨仔船同觀光船好有呢D FEEL
上天上山就為影富士山
附近食cake既鋪頭唔錯
我住船附近既山岸旅館
整體唔錯
係野食(牛肉)差D
忍野八海我覺得會吸引D
富士急幾好玩
D小型飛車 一D都唔小型
仲好激
真係唔可以小看
個哈姆太郎空中飛車 我唔覺得係小童向囉

舊 06-04-14, 01:40 AM   #42
BOYBOYBOY

$大最尾個張

舊 06-04-14, 08:23 AM   #43
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: money 查看文章
前幾日去完
個湖冇我想像中咁好
河口湖岸邊俾我感覺好大尾篤
D鴨仔船同觀光船好有呢D FEEL
上天上山就為影富士山
附近食cake既鋪頭唔錯
我住船附近既山岸旅館
整體唔錯
係野食(牛肉)差D
忍野八海我覺得會吸引D
恭喜遇上好天色
旅館唔揀北岸?
一起身有湖有山方便好多:p
我book左兩晚北岸,希望是但都扑中一日啦
起身影相然後即刻跳番落張床

佢果d天鵝觀光船我直情覺得強國feel

舊 06-04-14, 09:49 AM   #44
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我想問下用近鐵PASS換特急應該點做??

名古屋用唔用到西瓜??

THX

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 10:10 AM   #45
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我想問下用近鐵PASS換特急應該點做??

名古屋用唔用到西瓜??

THX
去近鐵有人counter用特急劵換車飛

舊 06-04-14, 01:44 PM   #46
怪盜小G
しゃろとも

THX/

想知名古屋有無野玩,最好宅向

因為有一日要去名古屋GAMERS

舊 06-04-14, 01:56 PM   #47
emoil

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
THX/

得大須附近有D老店買中古game(得1、2間唔太多),玩具得D大型百貨公司

其實總括泥講冇乜宅野
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 02:04 PM   #48
怪盜小G
しゃろとも

O...

咁去完閃算

舊 06-04-14, 04:00 PM   #49
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
THX/

SKE48 夠唔夠宅?
好似O係榮地鐵站附近?

舊 06-04-14, 05:56 PM   #50
怪盜小G
しゃろとも

我唔好英文數字組合

可能改改上午去伊勢神宮下午先名古屋

不過其實有機舖俾我就夠

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 12:57 PM

手機版 | APP版