Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-06, 10:28 PM   #451
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
吓!?
咁奇怪!
點解地球會攪成咁?

其實個主角係男定女?
>點解地球會攪成咁?
汲及劇透

主角係男, 不過扮女裝時, 我覺得靚過其他女角

p.s. 應該係19, 20(前半)世紀 似d, 有老爺車 有螺旋槳飛機
頭先打錯

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 10:28 PM   #452
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Razgriz 查看文章
\

不過有渣古

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 10:29 PM   #453
Oaf
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: cloud 查看文章
首Century Colour幾激~~
真係唔錯
Oaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 10:29 PM   #454
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 真!DC 查看文章
>點解地球會攪成咁?
汲及劇透

主角係男, 不過扮女裝時, 我覺得靚過其他女角

p.s. 應該係19, 20(前半)世紀 似d, 有老爺車 有螺旋槳飛機
頭先打錯
絕對同意bbbbb

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 10:32 PM   #455
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: blindman102 查看文章
菅野洋子喎
century color 唔關佢事,
月の繭就係

舊 12-10-06, 10:33 PM   #456
Einhander
能登かわいいよ能登

兩首op我冇咩意見
但係月の繭真係極品bbbbbb

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-10-06, 10:37 PM   #457
blindman102
Crazy Gamer

引用:
century color 唔關佢事,
月の繭就係
唔好意思搞錯 ,

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
舊 12-10-06, 10:39 PM   #458
真!DC
Banned User
奉行我道

century color 最後句"turn" 我個人唔識欣賞,
寧願佢" na na na" na 到尾好過...

月の繭真係正
最後果集播住尼交代後事好好feel~

舊 12-10-06, 10:44 PM   #459
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
www.youtube.com,淨係搵到dd片段睇!
turn-A Gundam d攻擊都幾奇怪~!用流星鎚....

http://www.youtube.com/watch?v=Tc-OBmpKSSQ

http://www.youtube.com/watch?v=6w89V1_C4uQ

http://www.youtube.com/watch?v=UYZNZOqqg94

舊 12-10-06, 10:46 PM   #460
blindman102
Crazy Gamer

引用:
century color 最後句"turn" 我個人唔識欣賞,

月の繭真係正

兩個版本月の繭一樣正

舊 12-10-06, 10:48 PM   #461
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
不過有渣古
人地金老大係老虎黨嘛

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 12-10-06, 10:49 PM   #462
blindman102
Crazy Gamer

引用:
turn-A Gundam d攻擊都幾奇怪~!用流星鎚....

RX-78都有用過流星鎚

舊 12-10-06, 10:49 PM   #463
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:

流星鎚先係TURN A 最正既招.熱血到爆!!!!
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 10:52 PM   #464
blindman102
Crazy Gamer

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
個陣Turn A連武器都唔多件好搞嘢

舊 12-10-06, 11:57 PM   #465
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
0係心口拎支飛彈出黎掉先係最熱血

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 12:15 AM   #466
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:

月の繭真係正
同意,個段真係超正。另外 ED2 又係用上月之繭,不同係短版但係都係勁正

PS: 月之繭既其中一個版本.....有無人知係咩文?? 查過唔係法文意大利德文俄文...d 管野 fans 話係 Gabriela Robin 自己有既文字...Gablish

睇晒之後都係希望多加一集公開一下之後 d 角色既生活事好似比較好 ~_~
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 01:22 AM   #467
LPSLPSLPS
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
其實真正turn a的武器只有月光蝶,光束槍,光束劍,其他武器都係掘出黎的
流星鎚>>>再一次向rx-78致敬

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 01:25 AM   #468
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
呢個時候,我又要第N次大叫——

最終回 Sochie 河邊扔金魚仰天長嚎鏡頭拉高真係悲到震﹗﹗
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 02:27 AM   #469
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
雙Hammers真係好正~~!!

另外一次海上迴旋斬都令我印象深刻~~
架艦好似豆腐咁~~

邊個話Turn-A唔型架~~
剩係哩兩幕已經型過seed~~
下下都爆種子跟住砲門全開~~
睇到悶晒~~
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 02:32 AM   #470
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
見到你地講得咁高興~ 又挑起我去揾返套dvd出來睇~

oh!! 另外唔知有冇人有呢~謝謝~嘻~
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=450
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 09:38 AM   #471
jerrychf

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
呢個時候,我又要第N次大叫——

最終回 Sochie 河邊扔金魚仰天長嚎鏡頭拉高真係悲到震﹗﹗
我就覺得 sochie 著住婚莎個段先係最心 up
舊 12-11-06, 12:50 PM   #472
blindman102
Crazy Gamer

唔係好明結局??
以下劇透:

迪亞娜同羅倫最後叫點啫....
住埋一齊又分開房住,
有啲怪

舊 12-11-06, 12:56 PM   #473
jerrychf

引用:
唔係好明結局??
以下劇透:

迪亞娜同羅倫最後叫點啫....
住埋一齊又分開房住,
有啲怪
可以睇睇以下連結,呢度有一個分析幾好,個作者真係識得超多野...

http://www.format-acg.org/gundam/Turn-A/TurnA_end.html
舊 12-11-06, 12:57 PM   #474
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: LPSLPSLPS 查看文章
其實真正turn a的武器只有月光蝶,光束槍,光束劍,其他武器都係掘出黎的
流星鎚>>>再一次向rx-78致敬
have 月光蝶 is enough lah..."wut gay" ge.....
beam rifle=power of colony laser....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 02:49 PM   #475
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
啱啱先發現原來屋企D陳年GUNDAM ACE係有連載TURN A的外傳漫畫"月之風"的,
漫畫的風格有少少似ONE PIECE,
不過整體上似美式科幻漫畫多過係日式漫畫!

故事係TURN A的前傳,講主角未降落地球前在月球的生活及訓練等等

外傳漫畫由2004年9月開始係GUNDAM ACE連載,
唔知宜家完咗未...(我只買到2005年3月號,而且原本唔係買比自己睇(汗)!)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 248 03-29-24 08:41 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 10:56 AM

手機版 | APP版