Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 04-09-04, 01:10 PM   #51
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: kingtin1
我反而覺得齊G段有好多都係整個故事既關鍵位,我覺得作者係專登係果段將個故事焗大d,等多d分支同伏筆出黎.但如你所言.佢後來去得太急,搞到有虎頭蛇尾之嫌!
齊國個段已經唔記得講乜
早幾日先開始重睇, 仲係第一期, 等去到個 part 留意下先

此篇文章於 04-09-04 01:17 PM 被 Zaku 編輯。
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 01:11 PM   #52
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:
作者: vov430
寇仲軍事才能太強
再寫就跟唔到史實
至於陵少
他淡泊明利,隱居去了,平靜咁生活
所以我咪覺得陵少既成就再大D...就變左吳係淡泊明利,嚮往出世既生活!!
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 01:46 PM   #53
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Zaku
o下!!
成日都暗示講佢兩個最後點成為大宗師
但最後就唔覺得係點大宗師法喎

同埋有好多伏筆係冇講到的, 但因為未番睇第二次, 唔記得有邊點, 但肯定有唔少
連黃易自己都講過冇諗到會寫咁長, 所以臨尾收得好快
畢玄都俾寇仲 ko 左喎~都差唔多啦~

話晒都同宋缺,寧道奇加埋傅采林打過仲有命丫~

徐子陵就...唔知點咁~

睇到中段講佢地兩個有d分歧果陣以為佢地最尾會打番一場,結果都冇打~

舊 04-09-04, 01:56 PM   #54
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 大粒星
睇到中段講佢地兩個有d分歧果陣以為佢地最尾會打番一場,結果都冇打~
個時我都係咁諗
有 d 失望
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 02:36 PM   #55
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Zaku
個時我都係咁諗
有 d 失望
深有同感!

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 06:00 PM   #56
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
畢玄都俾寇仲 ko 左喎~都差唔多啦~

話晒都同宋缺,寧道奇加埋傅采林打過仲有命丫~

徐子陵就...唔知點咁~

徐子陵最少同寇仲同級,邪王絕對唔屎過三大宗師....
而且之前小說村亦有板友指出徐子陵比寇仲更早入到『入微』既境界....

反而係風濕寒真係唔知點,一出場仲以為佢好勁,後來就無乜點講佢出手,淪為配角囉....

講開又講,黃易某幾部書真係超 ,E.g.淫蟲記,覆雨翻雲...連個名都 過人既

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 06:04 PM   #57
GUSTAV
The One
poor

覆雨翻雲頭幾本就可以接受,自從柏哥一出,就轉左做本咸書,好似乜女都想比佢上咁,攪到我睇到第10連秦仙子都要比佢攪就冇落去

舊 04-09-04, 06:15 PM   #58
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
作者: GUSTAV
覆雨翻雲頭幾本就可以接受,自從柏哥一出,就轉左做本咸書,好似乜女都想比佢上咁,攪到我睇到第10連秦仙子都要比佢攪就冇落去
仲話柏哥越越勁,真係無嗲

不過都唔夠大劍師勁~

舊 04-09-04, 06:17 PM   #59
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
作者: 孤影
反而係風濕寒真係唔知點,一出場仲以為佢好勁,後來就無乜點講佢出手,淪為配角囉....
開頭侯希白都好似好好揪,後尾成隻龜咁~

舊 04-09-04, 06:22 PM   #60
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
開頭侯希白都好似好好揪,後尾成隻龜咁~

唔好咁講....係雙龍太神o者....一般人邊可能幾年間去到大宗師境界.....冇廿幾三十年都未必參透得通明啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 06:23 PM   #61
Wtak
永遠的西軍™

引用:
作者: javaj
唔好咁講....係雙龍太神o者....一般人邊可能幾年間去到大宗師境界.....冇廿幾三十年都未必參透得通明啦
鬼叫兩個都係天才咩....

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
舊 04-09-04, 07:03 PM   #62
GUSTAV
The One
poor

引用:
仲話柏哥越越勁,真係無嗲

不過都唔夠大劍師勁~
咪係lor.... 越 越勁呢個世界邊有咁正既野=.=
大劍師我冇睇過,不過成日聽人講,都知佢有返咁上下

舊 04-09-04, 07:10 PM   #63
Wtak
永遠的西軍™

引用:
魔種的確係強勁

舊 04-09-04, 07:17 PM   #64
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 孤影
魔種的確係強勁

連劍心通明都要屈服係佢 威之下

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-09-04, 07:20 PM   #65
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
鬼作都好好揪嫁/ \
行事手法都好有型

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-04, 07:26 PM   #66
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: javaj
連劍心通明都要屈服係佢 威之下
赤尊信(唔知有冇記錯),快比我魔種,我要我要我要我要

舊 04-09-04, 07:28 PM   #67
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: XENOS=翔
鬼作都好好揪嫁/ \
行事手法都好有型
但鬼作唔會係 完之後變得更勁嘛

舊 04-09-04, 07:33 PM   #68
細路翔
The One

引用:
我又想要

英國說大家抱團死
舊 04-09-04, 07:38 PM   #69
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
淨係睇最後一期主角點打贏大佬你就知本野有幾

引用:
引用:
我又想要
你地一齊去坐牢就有機會見到佢喇~

舊 04-09-04, 07:43 PM   #70
GUSTAV
The One
poor

唔通連大佬都係比人 死!_!

舊 04-09-04, 07:45 PM   #71
GUSTAV
The One
poor

引用:
我又想要
我地幾時約埋一齊去姦淫擄掠,坐監尋魔種

舊 04-09-04, 08:15 PM   #72
細路翔
The One

必入手之物
哪兒有賣 ?

英國說大家抱團死
舊 04-09-04, 08:21 PM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

好似傳得一個....咁多人要點分.....

另...
唔好再講 啦....講故事啦

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-09-04, 08:50 PM   #74
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

引用:
唔通連大佬都係比人 死!_!
bingo左一半~ /