Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-16, 10:35 PM   #326
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
又要响鬥雞場度磨好一陣子了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 11:42 PM   #327
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
夜晚先入得個迷宮點先去boss個層

舊 12-03-16, 10:08 AM   #328
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
拎咗既寶箱會不會再生?
因為琴日成晚拎晒CH1-3地圖的寶箱,但今朝CH1的就顯示有顏色……確認了是使用琴晚個SAVE(因為只手動SAVE一格)
另外係陸行鳥果個森林,發現有個山洞好似係山上,但又搵唔到路入

今集有小小不爽(快)的地方時,好多場合都要主角企定定先可以進行,例如SHOPPING

舊 12-03-16, 11:18 AM   #329
野良猫
肥倫

水神戰頹到呢…
好想玩未更新嘅水神戰
舊 12-03-16, 12:19 PM   #330
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 野良猫 查看文章
水神戰頹到呢…
好想玩未更新嘅水神戰
終於有人玩到呢到,期待睇你後面感想

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 01:52 PM   #331
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
個主線會唔會短得太離譜

一開始玩都覺得隻game真心唔錯,心諗FF終於生性啦

點知一過完水都個劇情......咦?我終於明白製作人話隻game「頭半段係open world,後半段係linear」點解
同埋無諗過水都個戲份少到咁,好浪費

仲有大部份角色(唔計主角四人同整車女)既劇情少到......每個人十句對白都唔知有無,分份鐘俾任務你既NPC對白仲多過佢地

絕對懷疑個劇本被人大幅度刪減過
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 02:39 PM   #332
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: lodar 查看文章
個主線會唔會短得太離譜

點知一過完水都個劇情......咦?我終於明白製作人話隻game「頭半段係open world,後半段係linear」點解

仲有大部份角色(唔計主角四人同整車女)既劇情少到......每個人十句對白都唔知有無,分份鐘俾任務你既NPC對白仲多過佢地

引用我公司某個FF專員感想:「主線係個殼」
即係支線先係重點

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 03:46 PM   #333
野良猫
肥倫

引用:
個主線會唔會短得太離譜

劇透
我只係去到最終決戰前未爆機
但水都同帝國總部真係睇到我呆哂

女主咁隨便就死咗
火山隻巨人無啦啦走出嚟,好似同水神對戰但又唔係…打一拳後就意味不明咁完咗
中村又係不明不白就死咗仲屍骸化,佢個角色到底有乜用…
佢手上又會有王之力

真係睇到一頭霧水

P.S
巨乳龍騎士唔係帝國嘅人就俾錢叫佢入隊啦
舊 12-03-16, 04:03 PM   #334
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
個主線會唔會短得太離譜

只玩到CH3,遇到Gladiolus Amicitia個妹Iris Amicitia果個位,
唔知大約玩咗主線幾多%呢?

不過,我一直係玩支線多,主線慢慢推進,
因為過住打RPG GAME沖完爆機就無動力玩支線,所以都係慢慢打算,
唔知今次易唔易白金呢?

另外,究竟日清比咗幾多錢Square Enix先可以賣咁多杯麵廣告呢?

我見GAME入面仲有好多廣告牌係空的,
仲有好多位可以落廣告,商機無限呀…

我唔介意佢隻GAME同廣告商合作,
不過都整D道具、汽車拉花圖案比玩家用吖,
唔係就係一個廣告牌插係度咁礙眼,
大佬…我比錢係想投入一個幻想國度,
宜家好似玩玩下鬼屋突然有人出嚟SELL保險咁,怪怪地…

舊 12-03-16, 05:42 PM   #335
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
個主線會唔會短得太離譜

之前講過,主線係圍繞王子同其他人點睇佢,即係話王子睇唔到既就唔會提
亦即係話請等一堆side story dlc

舊 12-03-16, 05:54 PM   #336
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
個主線會唔會短得太離譜

所以水都後可以返去打任搵錢

舊 12-03-16, 06:05 PM   #337
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我見GAME入面仲有好多廣告牌係空的,
仲有好多位可以落廣告,商機無限呀…

我唔介意佢隻GAME同廣告商合作,
不過都整D道具、汽車拉花圖案比玩家用吖,
唔係就係一個廣告牌插係度咁礙眼,
大佬…我比錢係想投入一個幻想國度,
宜家好似玩玩下鬼屋突然有人出嚟SELL保險咁,怪怪地…

以日清O既知名度,SE賺佐添啦,駛咩俾錢?即係好似WD2用講毒咁吸引TARGET GROUP買GAME咁同一道理。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 06:23 PM   #338
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
我想問少少野
玩左唔係好耐但我未到點樣賺錢。。。
入油同住旅行車就返洗哂一開始個1000蚊。。
請問有咩方法賺錢
thanks

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 06:35 PM   #339
野良猫
肥倫

引用:
作者: zero0417hk 查看文章
我想問少少野
玩左唔係好耐但我未到點樣賺錢。。。
入油同住旅行車就返洗哂一開始個1000蚊。。
請問有咩方法賺錢
thanks
接任、打怪、賣素材
舊 12-03-16, 07:32 PM   #340
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
個主線會唔會短得太離譜

我仲停留喺chapter2
返返去chapter1區行D無hints俾過嘅地方
有好多random side quest會接到
加上chapter1區有把物攻有131嘅兩手劍攞(youtube片有講)

其實開放世界外國果D都係主線好短
而俾你自主搵野玩(其實15嘅guide都已經太多)

反而我幾欣賞行地圖有得聽MP3
可以懷緬舊game BGM同時又make senses..

此篇文章於 12-03-16 07:44 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 08:04 PM   #341
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
引用:
接任、打怪、賣素材
係唔係素材個說明寫住"賣掉可以換到錢"個D都賣得?

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 08:22 PM   #342
野良猫
肥倫

引用:
作者: zero0417hk 查看文章
係唔係素材個說明寫住"賣掉可以換到錢"個D都賣得?

不過素材仲可以合成魔法,部份貴價素材可以用嚟強化武器

賣幾多自己決定
舊 12-03-16, 08:36 PM   #343
野良猫
肥倫

開咗個支線任打隻怪貌似係隱藏BOSS,初見真係嚇一跳,人打架…

此篇文章於 12-03-16 08:40 PM 被 野良猫 編輯。
舊 12-03-16, 08:37 PM   #344
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
想問CHAPTER幾開始入主線LINER?想係之前四圍HEA下先
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 12:09 AM   #345
lodar

引用:
劇透
我只係去到最終決戰前未爆機
但水都同帝國總部真係睇到我呆哂

女主咁隨便就死咗
火山隻巨人無啦啦走出嚟,好似同水神對戰但又唔係…打一拳後就意味不明咁完咗
中村又係不明不白就死咗仲屍骸化,佢個角色到底有乜用…
佢手上又會有王之力

真係睇到一頭霧水

P.S
巨乳龍騎士唔係帝國嘅人就俾錢叫佢入隊啦
劇透
我同你感覺一樣
中村呢個角色真係R晒頭,謎一樣既角色,謎一樣咁退場(仲要連event都無係街邊聽人講先知佢死左),係電影度我都仲知佢做乜,隻game入面真係講唔夠三句野就
舊 12-04-16, 12:20 AM   #346
lodar

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
只玩到CH3,遇到Gladiolus Amicitia個妹Iris Amicitia果個位,
唔知大約玩咗主線幾多%呢?

不過,我一直係玩支線多,主線慢慢推進,
因為過住打RPG GAME沖完爆機就無動力玩支線,所以都係慢慢打算,
唔知今次易唔易白金呢?
你可以準備爆機(講笑)
認真,大約20%左右?

此篇文章於 12-04-16 12:49 AM 被 lodar 編輯。
舊 12-04-16, 12:30 AM   #347
lodar

引用:
作者: aquarius 查看文章
我仲停留喺chapter2
返返去chapter1區行D無hints俾過嘅地方
有好多random side quest會接到
加上chapter1區有把物攻有131嘅兩手劍攞(youtube片有講)

其實開放世界外國果D都係主線好短
而俾你自主搵野玩(其實15嘅guide都已經太多)

反而我幾欣賞行地圖有得聽MP3
可以懷緬舊game BGM同時又make senses..
當你玩到去水都個event你就會明我講乜

佢條主線唔係短咁簡單,係非常短
如果純衝主線唔計升LV時間真係分分鐘短過動作game(可能我誇張左)

其實都有open world遊戲主線係長,例如GTA同RDR,仲會充份利用條主線令玩家行晒大部份地圖
舊 12-04-16, 12:34 AM   #348
lodar

引用:
作者: Akira 明 查看文章
想問CHAPTER幾開始入主線LINER?想係之前四圍HEA下先
Chapter 9開始入主線Linear
但有咩chapter 8好做左先
舊 12-04-16, 12:48 AM   #349
lodar

引用:
作者: wuxu 查看文章
引用我公司某個FF專員感想:「主線係個殼」
即係支線先係重點
弊在d支線都唔係特別有趣(可能我做得未夠多未體會到

如果佢將整茄蛋飯同三文治既人力物力放落條主線度會好d
舊 12-04-16, 01:18 AM   #350
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
弊在d支線都唔係特別有趣(可能我做得未夠多未體會到

如果佢將整茄蛋飯同三文治既人力物力放落條主線度會好d
講真其實佢支線係取代左打怪儲exp呢部份,同埋係用黎準備以後FF都轉做開放式世界

其實佢d支線好多野都好重複,例如捉青娃同搵14個地圖碎片呢部份我已經想X晒鬼

不過呢隻Game對於有收集強迫症既人來講就會幾好玩(掛) <---呢個人嘗試清晒所有狩獵任同支線

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版