Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-16, 04:09 PM   #22001
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
一年前第一隻送的C龍娘和第二隻送的釘宮信長, 我今個活動都仲成日拎出黎用
唔同關卡有唔同需求, 就算係6星萬能孔明今次都唔係最佳選擇, 暫時FGO唔同角色都有唔同定位, 好少直接打臉,

而且FGO送的活動角寶5剩係計寶具傷害係仲勁過5星寶1, 係可見的很長一段時間內, 應該都無弓職(以寶1計)可以打倒小黑臉
今次唔換到寶5一定有排後悔
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 04:12 PM   #22002
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: casio 查看文章
冇咁多石

番主線打完又唔夠時間番轉頭衝
呢個時間唔好理主線住
最多都係打下種火升角色

今次小黑唔衝寶5
後悔既只有自己

舊 09-16-16, 04:23 PM   #22003
蛋撻王子
功德完滿

引用:
最後如果各位師兄有位嘅,希望收留一下俾我抱一抱大腿,ID:271,312,625
刪左個人 加左你
有咩需要我隨時轉人比你~

舊 09-16-16, 04:32 PM   #22004
廢‧人一個
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2016
引用:
冇咁多石

番主線打完又唔夠時間番轉頭衝
換料事小寶五事大
入1pack石都要打到寶五

此篇文章於 09-16-16 11:10 PM 被 廢‧人一個 編輯。
廢‧人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 04:36 PM   #22005
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
既然咁多位都強烈建議,咁我都盡力試下衝寶5

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 05:35 PM   #22006
gingq7

引用:
作者: 大破人間 查看文章
我農具唔算多
所以暫時覺得刷星原EX感覺良好

打算刷星原EX到任一交換素材夠數(目測應該會係DVD最快)

然後去大海原EX刷布丁獅子,任一夠數後就去刷糖果EX或死國EX

換哂後應該會留係死國EX繼續刷頁同心臟
雖然唔多,但獅子換錢當贈品
剛剛大致試左一陣,
我應該會帶全隊布丁禮裝狂打星原EX到尾算,
毛掉落率十分高
(有d後悔已打左唔少場雪華EX)

死國EX牌面ok, 但實際上心臟超難趺, 在美遊極難抽中的情況下QP又超少
舊 09-16-16, 05:50 PM   #22007
gingq7

我覺得星原EX最好的陣容:
奶光(紅色活動禮裝)+雙孔明(禮裝隨意)

雙孔明直接保送100 NP
一張紅卡爆撃KO黑獸(11萬), 再一發寶具將特斯拉埋單
舊 09-16-16, 06:00 PM   #22008
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得星原EX最好的陣容:
奶光(紅色活動禮裝)+雙孔明(禮裝隨意)

雙孔明直接保送100 NP
一張紅卡爆撃KO黑獸(11萬), 再一發寶具將特斯拉埋單
好想要奶光

舊 09-16-16, 06:02 PM   #22009
gingq7

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
好想要奶光
用大腿的奶光吧..
孔明+海倫娜+Master禮裝, 一樣可以保送100NP
舊 09-16-16, 06:27 PM   #22010
gingq7

打黑獸開埋神秘殺, 一刀唔爆撃8萬 (反正特斯拉係星, 唔食天/地特攻)
舊 09-16-16, 06:38 PM   #22011
Athrun ^^
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
我up左ios 10就玩唔到

舊 09-16-16, 06:43 PM   #22012
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Athrun ^^ 查看文章
我up左ios 10就玩唔到
FGO官方公告過而家IOS10未支援,叫人唔好UP住
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 09:31 PM   #22013
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
機未到,到左又無得用(ios10)
活動未打完~ 一整個不爽
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 12:03 AM   #22014
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
剩90石, 恐怕要all in打錢

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 12:09 AM   #22015
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
剩90石, 恐怕要all in打錢
90石打錢

另一個蒼穹大的誕生嗎

舊 09-17-16, 12:12 AM   #22016
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
90石打錢

另一個蒼穹大的誕生嗎

我有成村人技能冇郁過, 酒吞仲係1/1/1
如果唔打錢, 轉頭身痕可能就1分鐘fing晒d石架啦

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 10:50 AM   #22017
gingq7

毛真係好趺到唔正常, 打左25-30場左右, 平均每場一條 (唔趺和趺2條體感機率差唔多), 仲要只係30 AP
我懷疑和上次贗作(?)三隻惡魔9個箱一樣係設定得太寬鬆, 今次唔刷, 下次唔知幾時先可以出得咁爽
舊 09-17-16, 04:26 PM   #22018
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 04:32 PM   #22019
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: T.K. 查看文章
梅芙
已被萌殺 流血不止

舊 09-17-16, 04:35 PM   #22020
蛋撻王子
功德完滿

頭先試左入活動Last boss關
由於孔明太op
無人死傷完左

屈到有d罪惡感

引用:
作者: gingq7 查看文章
用大腿的奶光吧..
孔明+海倫娜+Master禮裝, 一樣可以保送100NP
研究緊自己有既TEAM去刷
目前4turn左右完到
升多少少技應該就可以更加穩3turn到

舊 09-17-16, 07:12 PM   #22021
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
頭先試左入活動Last boss關
由於孔明太op
無人死傷完左

屈到有d罪惡感

研究緊自己有既TEAM去刷
目前4turn左右完到
升多少少技應該就可以更加穩3turn到
我冇執過隊人就咁入見到對面咁ge陣營,俾令咒佢算

唯一感想係...死紅A,學埋機戰d野做敵人就惡咁多

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 11:23 PM   #22022
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
感謝各位師兄俾我抱大腿,已經將小黑寶5,消費10石
基本上都係俾大型打翻出嚟,因為好奇怪我連一隻1星劍職都冇,弓都係得小黑,一打槍劍就俾對面剋到死,B叔打落完全感覺係高手向,根本冇d人推薦咁好用
最後再次好多謝各位師兄俾我抱大腿

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 11:27 PM   #22023
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我冇執過隊人就咁入見到對面咁ge陣營,俾令咒佢算

唯一感想係...死紅A,學埋機戰d野做敵人就惡咁多
無限既心眼

其實今次個event都幾肝下
岩岩拾左一下個Support list

如果有較新手既師兄唔太夠打
可以試下用我騎職位個船長~~~
裝左buster澟禮裝
應該打好多關都岩用

奴果夠打就揀番D加跌活動素材既人就OK了~~

舊 09-17-16, 11:29 PM   #22024
蛋撻王子
功德完滿

引用:
基本上都係俾大型打翻出嚟,因為好奇怪我連一隻1星劍職都冇,弓都係得小黑,一打槍劍就俾對面剋到死,B叔打落完全感覺係高手向,根本冇d人推薦咁好用
恭喜晒師兄
本來諗住掛隻大姐就係幫你衝小黑寶5
咁睇黎可以慳番了

過兩日如果無乜人揀我就換番打錢禮裝算

舊 09-18-16, 12:01 AM   #22025
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
B叔比較佳的用法係搭寶石翁放尾門

另外劍職比較難擁有是因為劍職只有三星或以上

三星劍印象中只有四隻,其中一隻還是六章後故事池限定

但四,五星劍職非常多…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:11 AM

手機版 | APP版