Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-19-14, 09:21 AM   #426
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
成部機只係換左個盒同有顔色既VR 制

仲要 "数量限定受注"...........可以睇住order 做

AK100 日本43,000 円

AK10 日本24,000 円

以LOVELIVER 宅為目標推手提DAC+ 耳擴一定易推過高級手提player
可以睇住order做呢點我同意,之但係響日本19,000円應該買唔到部iPhone掛?
部AK10冇iPhone的話真係只係擺設,我意思只係覺得佢出AK10的話咁用ANDROID班LOVELIVER咪冇得用?
teealpha 目前離線  
舊 07-19-14, 09:47 AM   #427
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
AK10 別注版都成4萬羊,等天龍DA10好過喇
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...18_658503.html

此篇文章於 07-19-14 09:50 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線  
舊 07-19-14, 10:01 AM   #428
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: teealpha 查看文章
可以睇住order做呢點我同意,之但係響日本19,000円應該買唔到部iPhone掛?
部AK10冇iPhone的話真係只係擺設,我意思只係覺得佢出AK10的話咁用ANDROID班LOVELIVER咪冇得用?
19,000円差價的確買唔到iPhone

但iPhone 個市場佔有率幾大你自己知

而且ANDROID 自4.2 之後己經可以經OTG 行外置USB DAC

噤你覺得推班用緊smartphone 既宅 "買部PC / 電話兩用既USB DAC 升級現有電話音質" 容易

定推班宅 "買多部手提player" 容易?

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-19-14 10:11 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
舊 07-19-14, 12:52 PM   #429
teealpha

引用:
19,000円差價的確買唔到iPhone

但iPhone 個市場佔有率幾大你自己知

而且ANDROID 自4.2 之後己經可以經OTG 行外置USB DAC

噤你覺得推班用緊smartphone 既宅 "買部PC / 電話兩用既USB DAC 升級現有電話音質" 容易

定推班宅 "買多部手提player" 容易?
iPhone市佔大少要睇地區性,日本的話應係Android機比較多,但如果係討論"單一廠商產品"的話咁就另一回事

你問我的話我就覺得買PLAYER易,電話嘛~打緊LOVELIVE好忙,駁多件野唔就手
不過正路D人會係乜都唔買,拎舊錢課多幾PACK石好過
出面仲係一大班求鬼其聽緊MP3既人佔大多數,響佢地角度討論好音質不如慳返啖氣,如終你知我知呢D都只係噱頭野黎
舊 07-19-14, 04:45 PM   #430
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
1抽野 咁dac....咁高級,我玩唔起...
都係踏實D iPod 貼銅片算.... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 07-19-14 04:48 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線  
舊 07-20-14, 01:03 AM   #431
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
iPhone市佔大少要睇地區性,日本的話應係Android機比較多,但如果係討論"單一廠商產品"的話咁就另一回事

你問我的話我就覺得買PLAYER易,電話嘛~打緊LOVELIVE好忙,駁多件野唔就手
出面仲係一大班求鬼其聽緊MP3既人佔大多數,響佢地角度討論好音質不如慳返啖氣,如終你知我知呢D都只係噱頭野黎
就係比你打LOVELIVE用

Justine 目前離線  
舊 07-20-14, 09:40 AM   #432
isaacma
Senior Gamer
gb.fantasy

註冊日期: Dec 2005
引用:

?
iOSの日本スマートフォン市場でのシェアは68.7%──Kantar調べ
http://www.itmedia.co.jp/mobile/arti...8/news061.html

其實用自己常識套o係人地身上無乜用啦. 尤其是只識潮既潮童
身邊大把人用住iPod touch(佢地自己多數叫itouch), 用d app play網上stream既歌, 再出價值3k幾既earphone話好好聲架啦
佢地點會去同你用player, 自己錄歌入歌
反而出件野呃下d乜都儲既宅宅入坑好過啦
isaacma 目前離線  
舊 07-20-14, 12:10 PM   #433
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
我見過在街上有人用iphone 4S直推HD800
潮流既野,我地唔識架啦

舊 07-20-14, 03:09 PM   #434
teealpha

引用:
作者: isaacma 查看文章
?
iOSの日本スマートフォン市場でのシェアは68.7%──Kantar調べ
http://www.itmedia.co.jp/mobile/arti...8/news061.html

其實用自己常識套o係人地身上無乜用啦. 尤其是只識潮既潮童
身邊大把人用住iPod touch(佢地自己多數叫itouch), 用d app play網上stream既歌, 再出價值3k幾既earphone話好好聲架啦
佢地點會去同你用player, 自己錄歌入歌
反而出件野呃下d乜都儲既宅宅入坑好過啦
所以我一開始就話間廠係咪想之後再出PLAYER黎賺多次囉…
你知啦,既有錢又有愛的LOVELIVER真係唔志在果些少錢
舊 07-20-14, 05:06 PM   #435
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
會唔會見到好有愛ge love liver買呢個ak10插原裝耳塞b

anyone 目前離線  
舊 07-20-14, 09:47 PM   #436
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
有無朋友試過買日本Mora 果d Hi-Res 歌 ?

舊 07-20-14, 09:56 PM   #437
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
...............Mora 唔清楚

但JP amazon 歌曲DL 販賣有地區限制

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-20-14, 10:02 PM   #438
HAKAIDER
neet 人生~~~

試左Mora 個Android apps............有地區限制裝唔到

你可以用電腦掛VPN 試吓............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-20-14, 10:17 PM   #439
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
Thanks 先

舊 07-20-14, 11:19 PM   #440
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
早幾個月用電腦經 Mora 買過嘢, 唔洗vpn ,係DL慢同有機會斷file,好在佢可以比你有十次DL
C.Ryo 目前離線  
舊 07-20-14, 11:52 PM   #441
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: teamkiller 查看文章
我見過在街上有人用iphone 4S直推HD800
潮流既野,我地唔識架啦
HD800拎出街

Justine 目前離線  
舊 07-21-14, 12:05 AM   #442
teealpha

引用:
作者: Justine 查看文章
HD800拎出街
戴對AKG Q710響旺角機舖打MIKU都見過啦,少見多怪(我講我)
舊 07-21-14, 01:21 AM   #443
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
有愛無敵
當年對K701唔係賣到斷晒貨咩?
ビスケット 目前離線  
舊 07-21-14, 06:40 AM   #444
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Justine 查看文章
HD800拎出街
Sony SA5000 都見過啦...............

...................依原來SA5000 停左産, 噤Sony 依家咪無曬高楷耳筒?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-21-14 06:48 AM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-21-14, 11:20 AM   #445
teealpha

引用:
作者: ビスケット 查看文章
有愛無敵
當年對K701唔係賣到斷晒貨咩?
你講K-ON果時對白色K701?
好似冇斷貨,不過炒貴左1.5倍之嘛
舊 07-21-14, 11:41 AM   #446
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
mora以前食國際visa/master, 而家只食jcb or 日本木土visa/master, ae冇試過, 冇jcb可用webmoney.

另外mora買hi res要注意, 佢唔會話你聽係upsampling定係hi res mastering的

舊 07-21-14, 02:00 PM   #447
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: DigIKo 查看文章
mora以前食國際visa/master, 而家只食jcb or 日本木土visa/master, ae冇試過, 冇jcb可用webmoney.

另外mora買hi res要注意, 佢唔會話你聽係upsampling定係hi res mastering的
好的, thanks

舊 07-22-14, 07:21 AM   #448
HAKAIDER
neet 人生~~~

邊個OEM 比邊個先..........

http://teac.jp/product/ha-p50/

http://www.jp.onkyo.com/audiovisual/headphone/dacha200/

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-22-14, 08:39 AM   #449
C.Ryo
Game Master

引用:
佢地上年已經開始alliance/合併
http://www.hk.onkyo.com/en/explore/n...%20with%20TEAC
C.Ryo 目前離線  
舊 07-22-14, 11:52 AM   #450
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

唔好用香港地呢D爛鬼CP值+潮玩文化諗日本仔
日本仔癲起上黎真係可以好癲
所以呢D貴到突破天際O既玩具都係主打日本市場

AK系列黎講AK10已經係最平O既product
你問點解唔賣PLAYER...最平O個部AK100正價講緊5K HKD
就算出左AK100 MK2, AK100二手平極都要2-3K(視乎新淨)

兼且舊底AK100/AK120個OS難用到爆廠,所以岩岩先新出行AN撞O既AK100-2/AK120-2(又變返長條大大部)

所以無論價錢,使用方便度黎講,AK10無疑係最user friendly O既AK產品
插電話就用得,帶個DAC可以音質升級,點都好過拎多部AK100-2
當然,而收藏品黎講點都係一件product好過一件accessory

而且你重要考慮下人家日本itunes store呀
分分鐘佢地D歌都係係itunes買...點放入player呀??

此篇文章於 07-22-14 11:56 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 10:38 AM

手機版 | APP版