Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-10-14, 12:20 AM   #326
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
痴線.....
原來仲有隻UM pro 50....
http://www.cool3c.com/article/74670

Justine 目前離線  
舊 02-20-14, 02:40 AM   #327
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
小弟隻舊耳機終於壞咗,想問下用手機 (HTC One2 (M8))聽Pop嘅話,budget1K多D,有冇選擇推介?

P.S. Shure 系列好唔好?

Thanks a lot!!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 02-23-14, 02:52 PM   #328
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

終於訂左VE Stage2

舊 02-24-14, 02:27 PM   #329
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: Justine 查看文章
終於訂左VE Stage2
最近成日聽人講佢
幾錢
石原夏織 目前離線  
舊 02-24-14, 03:18 PM   #330
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: 石原夏織 查看文章
最近成日聽人講佢
幾錢
$7800包耳印
如果係比現金就$7550包耳印
平過CP唔少
其實我試左好耐都決定唔倒stage2定ES5
直到佢比我用自已條線來試,就有決定了

舊 03-31-14, 11:31 PM   #331
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

終於到

此篇文章於 03-31-14 11:35 PM 被 Justine 編輯。
舊 04-01-14, 01:37 AM   #332
石原夏織

真多人用尼條線
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 02:31 AM   #333
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
真多人用尼條線
因為依條插乜都得
不過聽落stage2好似夾twag多過hybird
遲下可能放左條hybird再訂過條twag

舊 04-01-14, 10:45 AM   #334
石原夏織

引用:
因為依條插乜都得
不過聽落stage2好似夾twag多過hybird
遲下可能放左條hybird再訂過條twag
上網訂線其實煩唔煩
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 11:41 AM   #335
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
上網訂線其實煩唔煩
唔煩,係要等
但一定要上網訂
因為香港代理食水好深,大約貴自己訂25%左右
由於whiplash audio出晒名出貨慢(1-2個月)
所以代理標高25%依然係有人買行貨
而且whiplash audio你訂得越多越平
所以通常會夾一班人團購,一來平,二來share運費
自已訂多一兩條,平港代理幾百放出去
食埋差價我依條用左$2000左右
而港行係賣緊$5000

舊 04-01-14, 01:18 PM   #336
石原夏織

引用:
唔煩,係要等
但一定要上網訂
因為香港代理食水好深,大約貴自己訂25%左右
由於whiplash audio出晒名出貨慢(1-2個月)
所以代理標高25%依然係有人買行貨
而且whiplash audio你訂得越多越平
所以通常會夾一班人團購,一來平,二來share運費
自已訂多一兩條,平港代理幾百放出去
食埋差價我依條用左$2000左右
而港行係賣緊$5000

但無得試就買 我都淆淆地
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 01:21 PM   #337
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
但無得試就買 我都淆淆地
我係去代理試完再自已訂
而且依間廠d線堅得
我買之前試左好多線
ALO d高端線都唔夠佢來
果d國內或自已diy果d直頭要行埋一邊
因為我試左仿造既whiplash twcu V3,線芯一樣,但都同原廠果條相佢甚遠

此篇文章於 04-01-14 01:28 PM 被 Justine 編輯。
舊 04-01-14, 02:07 PM   #338
石原夏織

引用:
我係去代理試完再自已訂
而且依間廠d線堅得
我買之前試左好多線
ALO d高端線都唔夠佢來
果d國內或自已diy果d直頭要行埋一邊
因為我試左仿造既whiplash twcu V3,線芯一樣,但都同原廠果條相佢甚遠
邊頭來…我依家846唔鍾意條線 用原裝個feel仲好
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 05:43 PM   #339
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
邊頭來…我依家846唔鍾意條線 用原裝個feel仲好
check pm
846你可以試下Twag V3 4絞 / Twcu Twag V3 hybird
我就冇聽過
但我見好多846用家夾依兩條

此篇文章於 04-01-14 05:45 PM 被 Justine 編輯。
舊 04-01-14, 09:40 PM   #340
石原夏織

引用:
check pm
846你可以試下Twag V3 4絞 / Twcu Twag V3 hybird
我就冇聽過
但我見好多846用家夾依兩條
係 好多人都講尼二條…
Dma熊仔果d都好似有得試…
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 09:56 PM   #341
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
係 好多人都講尼二條…
Dma熊仔果d都好似有得試…
DMA冇whiplash
熊仔唔知,淨係知佢有隻再誇張d既線
http://www.crystalcable.com/
有幾好我唔知
但我唔會用可以造一對stage3既錢去買一條線

舊 04-01-14, 10:28 PM   #342
石原夏織

引用:
DMA冇whiplash
熊仔唔知,淨係知佢有隻再誇張d既線
http://www.crystalcable.com/
有幾好我唔知
但我唔會用可以造一對stage3既錢去買一條線
死 咁dma果條係
石原夏織 目前離線  
舊 04-01-14, 11:46 PM   #343
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
死 咁dma果條係
DMA有代理好多品牌既線材
好難估
淨係記得佢冇whiplash

舊 04-02-14, 12:43 AM   #344
石原夏織

引用:
DMA有代理好多品牌既線材
好難估
淨係記得佢冇whiplash
我應問你講果二條 另一條有冇…先岩

此篇文章於 04-02-14 12:49 AM 被 石原夏織 編輯。
石原夏織 目前離線  
舊 04-02-14, 01:01 AM   #345
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
我應問你講果二條 另一條有冇…先岩
我講果兩條都係whiplash audio既
得我比你個地方有得試

舊 04-02-14, 01:36 AM   #346
石原夏織

引用:
我講果兩條都係whiplash audio既
得我比你個地方有得試
好 岩岩出糧
石原夏織 目前離線  
舊 04-04-14, 10:03 PM   #347
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900

我3月31日在旺角Sony store 買了對有換缐,成$2880的Sony XBA -h3耳機
昨天發現一邊無聲,發現是綫的接口位壞了!
上去CS話貨品如有操作問題,請同據七天更換。是不包括人為損壞!
我問保養包括甚麼?CS話詳細上網查看(http://www.sony.com.hk/mysony/about/index.jsp)。一看發現好像甚麼也不包!
1. Sony Corporation of Hong Kong Limited同意在有效保用期內提供上述機件之維修服務。
2. 不包括 PlayStation®, Sony Ericsson 及 Sony Xperia™ Smartphone所有產品。
3. 本公司負責在有效保用期內,如該機之各部份機件遇損壞而需要更換或修理時,不收任何費用,唯該機之連接線 / 隨機附件及機身外殼除外。
4. 用戶在以下情況需負擔修理費用 :
(a) 由於水,火,意外,疏忽,使用不當或濫用,輸入不合適電壓,正常之日久使用損耗,及任何擅自修理或改裝所造成之損壞。
5. LCD 螢幕採用最精密技術製造且99.99% 以上的畫素有效,但還是可能會出現黑點或LCD 螢幕上可能會經常出現亮點(紅、藍或綠色)。這是LCD 螢幕的結構特性,並不是故障或損壞。
本公司僅接受由購買日期起計7天內提出之更換申請, 有關申請必須符合上述LCD螢幕出現死點及/或光點合共多於 3 點(須經由本公司核實)。如有任何爭議,本公司保留最終之決定權。
6. 用戶若更改新地址或電話,請儘速以書面通知本公司

真是不知道買行貨來做甚麼?
雖然cs話最後收走對耳機返廠驗查。不一定可以修理。
可能是我之前用開apple,有保養一有問題就換機or加錢升級or免費修理!
大陸還有3包,香港甚麼也沒有:noway:

而且h3國行官網$1299人民幣.我HK$2880買無得免費修,甚至無得修.真$%#*$*^%
請問有哪牌子的耳機保養最好?

此篇文章於 04-05-14 01:28 AM 被 cmk105 編輯。
cmk105 目前離線  
舊 04-05-14, 01:16 AM   #348
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: cmk105 查看文章
而且h3國行官網$1299人民幣.我HK$2880買無得免費修.真$%#*$*^%
請問有哪牌子的耳機保養最好?
Weatone,UE
保養都好好
我fd唔覺意踩爆左隻UM1都可以一換一
UE就我有另一個fd,在保tf 10 pro壞左,而當時tf 10已停產
於是代理換左隻UE900比佢

舊 04-05-14, 02:22 PM   #349
lazy0913
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
Weatone,UE
保養都好好
我fd唔覺意踩爆左隻UM1都可以一換一
UE就我有另一個fd,在保tf 10 pro壞左,而當時tf 10已停產
於是代理換左隻UE900比佢
印像中Shure裂管爆殼都有得保
lazy0913 目前離線  
舊 04-09-14, 02:02 AM   #350
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
SONY 打電話來,可以換線!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 05:16 PM

手機版 | APP版