Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-17, 07:10 PM   #3126
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
諗諗下都係射,而家開始出全體BUFF技,遲D疊多幾個可能好屈

射左2萬3石先中到ALICE

STEP1 白果

STEP2 闇縛弓

STEP3 灼弓,特效杖

STEP4 靈弓,妖豔,特效大劍

STEP5 特效大劍,ALICE,7塊,裁劍,凍杖

而家特效大劍用飛可以換到技3,係咪應該射埋佢搏技5﹖而家有3萬2石,可以射多6個STEP,射多5STEP有飛換多把特效大劍

STEP6 癒弓,7塊,7塊,王杖

7塊我之前已經中左1把,仲爭1把技5可以上LE @@

STEP7 凍弓,特效大劍,雷霆劍

STEP8 ALICE,無形劍

STEP9 裁劍,冥府業劍,晶劍,特效大劍

STEP10 特效大劍,ALICE,癒杖

STEP11 凍杖,特效大劍

頭先打漏左STEP9,數數下點解好似少左個STEP咁先知 XD

此篇文章於 08-14-17 08:37 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 07:47 PM   #3127
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
出咁多其他武既,真係pickup左
不過你都好彩過我好多
唔計6星確定,你step3後都仲次次有中6星

5張券換特效係STEP1,STEP2換ALICE就10張
好似要完左STEP2先可以去返STEP1

もうひとつの可能性
退治 /15AP/EXP10 /Boss 金4・銀?+金1、銀1
家族1/15AP/EXP30 /Boss 金?・銀3+金2、銀2
家族2/15AP/EXP60 /Boss 金?・銀4+金3、銀3
家族3/20AP/EXP100/Boss 金44・銀?+金4、銀4
家族4/20AP/EXP110/Boss 金??・銀25+金5、銀5
家族5/25AP/EXP120/Boss 金??・銀45+金6、銀6
裏初 /クリア:25AP・踏破:65AP/EXP140/Boss 金110・銀??+金7、銀7 ※ 右下弱冰、左下弱聖
裏中 /クリア:30AP・踏破:78AP/EXP180/Boss 金???・銀80+金8、銀8 ※ 左下弱聖
裏上 /クリア:30AP・踏破:78AP/EXP220/Boss 金180・銀90+金9、銀9 ※ 右下弱聖、右上弱冰、左上弱闇、左下弱火
特別 /クリア:35AP・踏破:91AP/EXP???/Boss 金???・銀??+金?、銀?
最終 /??AP/EXP???/Boss ???

※ Boss金似係銀既2倍
※ 第二塊Board唔使放決技
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 07:51 PM   #3128
ShinDou

ALLIN晒5萬石,竟然中到5把特效大劍,3個ALICE,1個特效杖,仲送左3把7塊,我原本有1把所以技4左,等AF POOL再ALLIN銀紙抽7塊先

防衛淨係打左十萬分得1千1金,主角位又要換個渣大劍

此篇文章於 08-14-17 07:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-14-17, 07:57 PM   #3129
minazuki

同人唔同命
你唔計6星確定,6星都有16把

回顧下

最古Valkyrie Pool
STEP1
0把6星
2把5星
STEP2
0把6星
1把5星
STEP3
2把6星 護霆劍 垃圾甲劍
2把5星
STEP4
1把6星 冚雹霰
2把5星
STEP5
0把6星
1把5星

6星3把

白麗第二次復刻POOL
STEP1
0把6星
2把5星 1把係特效杖
STEP2
2把6星 暗縛弓 垃圾榮劍
4把5星 2把係特效杖
STEP3
1把6星 漆塊
1把5星
STEP4
2把5星 1把係特效杖
STEP5
2把5星 1把係特效杖
STEP6
3把6星 2把特效劍 1把垃圾火罩
3把5星 2把係特效杖
STEP7
1把6星 特效劍
1把5星
STEP8
1把6星 特效劍
1把5星
STEP9
1把6星 白麗ORB!!!
2把5星 2把特效杖
STEP10
0把6星
2把5星 2把特效杖

6星9把

SLIMERIA POOL
STEP1
垃圾
STEP2
垃圾
STEP3
1把6星 Silmeria
STEP4
2把6星 灼弓 buff神劍
STEP5
垃圾
STEP6
垃圾
STEP7
1把6星 帝劍
STEP8
1把6星 炎劍

6星5把

Total 23*11抽
得17把6星
舊 08-14-17, 08:29 PM   #3130
ShinDou

而家D POOL易中左6星,因為刪晒所有3星武,果堆垃圾都好影響機率架,基數細左,6星又多過以前咁多,5星又冇咩新武麻,所以易中左,同埋我中左好多非PICKUP,好彩7塊技4咋 @@

有把特效劍食左升左技2,諗諗下好似食錯左,應該刷完個活動先升技先岩 @@ 裝落去打會拎多好多野,而家要打D書升果2隻人 @@

原來個飛POOL STEP1 5張 STEP 2 十張,我淨係得11張飛 @@ STEP 1 好彩係中特效杖 @@

其實如果自己其中有條友放左SUPPORT位,佢身上D特效武計唔計數﹖

此篇文章於 08-14-17 08:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-14-17, 08:59 PM   #3131
minazuki

STEP 1 5%
STEP 2 10%
STEP 3 15%
無論佢有冇3星,機率都係一樣
如果唔一樣,我用金紙中左好多6星武啦

第三塊board好似有mission要用岩屬性打紅怪

特別編
右上:T-33.炎 真上:D-69.聖 左上:F-18.氷 左:H-01.闇
舊 08-14-17, 09:00 PM   #3132
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實如果自己其中有條友放左SUPPORT位,佢身上D特效武計唔計數﹖
舊 08-14-17, 09:02 PM   #3133
ShinDou

THANKS 我有2條友身上3把特效LV1 唔諗住升LV,放去SUPPORT位算 XD

其實咁多把特效係咪唔1定刷最難先跌最多﹖

此篇文章於 08-14-17 09:17 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-15-17, 09:39 AM   #3134
ShinDou

我應該刷家族2最好?
舊 08-15-17, 05:35 PM   #3135
minazuki

もうひとつの可能性
退治 /15AP/EXP10 /Boss 金4・銀2+金1、銀1
家族1/15AP/EXP30 /Boss 金6・銀3+金2、銀2
家族2/15AP/EXP60 /Boss 金8・銀4+金3、銀3
家族3/20AP/EXP100/Boss 金44・銀22+金4、銀4
家族4/20AP/EXP110/Boss 金50・銀25+金5、銀5
家族5/25AP/EXP120/Boss 金90・銀45+金6、銀6
裏初 /クリア:25AP・踏破:65AP/EXP140/Boss 金110・銀55+金7、銀7 ※ 右下弱冰、左下弱聖
裏中 /クリア:30AP・踏破:78AP/EXP180/Boss 金160・銀80+金8、銀8 ※ 左下弱聖
裏上 /クリア:30AP・踏破:78AP/EXP220/Boss 金180・銀90+金9、銀9 ※ 右下弱聖、右上弱冰、左上弱闇、左下弱火
特別 /クリア:35AP・踏破:91AP/EXP280/Boss 金240・銀120+金10、銀10 ※ 右上:T-33.炎 真上:D-69.聖 左上:F-18.氷 左:H-01.闇
最終 /22AP/EXP340/Boss 金90

※ 第二、三塊Board都唔使放決技
※ 第三塊Board要用岩屬性打死特別編紅怪
※ 第三塊Board要淨用杖(神位唔使)打死最終編Boss (雷法每Turn上盲,帶命杖同聖屬杖,Party Skill用冷徹唔難過)
舊 08-17-17, 07:56 AM   #3136
ShinDou

原來石抽人同玉都好緊要, alice特效杖技2勁過ahly特效大劍技5, 兩隻都係50lv,5千攻
舊 08-17-17, 11:27 AM   #3137
ShinDou

唔用雷法淨係特效大劍,杖,帝劍,王杖秒唔到,轉雷法試下先

用左雷法5turn都上唔到盲,裝左2把sub盲, 技開到3,冇勁。orb

特效普攻打打下隻野由黑字變白字再變紅字,用左癒杖同癒弓,不過人同武都未升

此篇文章於 08-17-17 11:44 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-17, 05:06 PM   #3138
minazuki

Alice係特效人
緊係勁過

石抽人同ORB當然重要
玩開既本身就已經有個底
所以佢再出乜都好,都係武器重要過人
除非你本身已有幾把技5做底
但一般人黎講想要1把都難啦 (我就是成功的例子)

雷法上盲要S/L既
我技5+威神力有時都要load N次

最終果隻係聖力弱化,唔關特效武事
所以我先話帶聖杖

等佢聖力弱化變紅字後,再過1turn聖屬係扣得最多
到時用特效應該夠秒啦

最終編 被験体24号 (デバフ耐性) 魔術師 耐性炎氷雷聖闇 (-0.80) [毒・凍結・呪い・暗闇]
 《 A+B → C+A → B+D+A → A×4 》 追加行動 +E,F (聖カウンター/初回E,以降F) ※凍結でも変化なし?
  A 多段闇 / B アタックダウンスペル 全体デバフ攻 / C ダーティクロウ 毒・暗闇 / D クロー
  E 聖の力で弱体化! 耐性聖(-0.40) / F 聖の力でさらに弱体化! 1回目 耐性聖 削除, 2回目 弱点聖(+0.20) 追加, 3回目 (+0.40)
舊 08-17-17, 05:11 PM   #3139
minazuki

同埋你冇buff武好難打持久戰

我就白麗buff劍+2把派既技5聖杖+命杖
舊 08-17-17, 05:35 PM   #3140
ShinDou

我紅字果turn開技打剩6分1,捱唔到多turn唔夠血,太低lv得50幾,我連d武有2條友都係lv1,應該升下lv同武就夠打,而家打其他任執石再射step先

同埋好似毒易上d,毒都扣好多,其他異常就未見過

此篇文章於 08-17-17 05:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-17, 11:42 PM   #3141
ShinDou

原來之前狂出魔絕大果招會太高打少左HIT,再打多次SL埋中毒/盲/咒爭1滴奶先殺到,升下LV先再打算
舊 08-18-17, 01:00 AM   #3142
minazuki

夠銀升爆技5冰弓
今次睇黎真係真技5特大3下

用Rufus打特別編Boss
lv40破邪弓 VS lv30鍛10冰弓,攻擊力差約1000,加用buff劍

破邪弓大約打24-25萬

冰弓分3hits,每hit大約8萬至10萬,當27萬
特效加傷50%,即係18萬

倍率可能同正常技5低少少,但今次全體,仲要係物理弓
舊 08-18-17, 07:16 AM   #3143
ShinDou

但特大技5應該都唔係勁過超絕大技1好多﹖
舊 08-18-17, 08:17 AM   #3144
ShinDou

終於過到最終,而家好似開始多大佬上到狀態,雷法都有用左,升下先
舊 08-18-17, 05:13 PM   #3145
minazuki

睇見個FFX能力盤就頭痛
http://dengekionline.com/elem/000/001/577/1577418/
仲有幾個攻擊回數+1
唔知要幾多破片先夠

auto終於可以auto埋result

此篇文章於 08-18-17 05:15 PM 被 minazuki 編輯。
舊 08-18-17, 06:12 PM   #3146
ShinDou

正喎抄sphere board,除左加能力會唔會加技先?最好加多d全體buff技
舊 08-19-17, 04:16 PM   #3147
ShinDou

原來已經AUTO過到深層了,冇開過技 @@ 以前明明難好多架,改易左﹖

PREMIUM 3倍速好正,但玩得3日,D版原來又淨係每日打得1次1版,仲以為可以執千幾石 @@

塔過到65既3色蝴蝶,不過66果隻龍過唔到了,我D勁武得聖屬黑字,用埋王杖變紅字都秒唔到,不過D武未升爆淨係升左少少,人又得LV60

此篇文章於 08-19-17 08:26 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-20-17, 09:20 AM   #3148
ShinDou

STEP 12 特效大劍,戒劍

STEP 13 炎杖,特效大劍,凍杖,大帝之劍

STEP 14 特效大劍,凍杖,帝劍,帝劍

係咁俾特效大劍我,第2把已經去到技4,但特效杖仲係技2 @@ 我又得隻ALICE

帝劍無啦啦技3左好用左 XD 凍杖都無啦啦抽到技4了,同7塊1樣爭1把,但係咪要40粒金剛石先上到LE﹖1個活動好似派得1粒,好似唔係個個活動都派,就算當1個月搞4個活動都派,都要十個月喎,唔明點解之前1出已經成街LE @@

終於踏破埋常夏裡5,好彩有天真翼技5FD XD
舊 08-20-17, 05:27 PM   #3149
minazuki

唔使抽武仲直接派
SG減半加魔晶石up,可以爆晒的水佢喇 (9xx支細水,過百支中水)
舊 08-20-17, 05:58 PM   #3150
ShinDou

咁得意既唔開POOL俾人抽,唔通月尾開果個成長盤要抽武刷料升﹖

不過佢派既特效武應該會好廢,應該低攻又得特大

GATE半減正,而家清緊GATE執石

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 08:18 PM

手機版 | APP版