Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-17-07, 02:29 AM   #101
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
依我觀察有7成影片係轉貼自nike既珍藏
(有d人自己dl左又壓細d,又改做自己論壇,又改做自己名,其實應該都係nike所有)

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線  
舊 07-17-07, 11:52 AM   #102
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
無nike哥 我晚晚會好down...
閣下咁快就有障礙問題
去睇醫生la
stonechi 目前離線  
舊 07-17-07, 12:07 PM   #103
PlayStation
Insane Gamer
wii

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDWii_HK
XBox Live Gamertagsupremehk
恩公~~~~!!!

舊 07-17-07, 02:06 PM   #104
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
無nike哥 我晚晚會好down...
如果世界沒有nike,我相信不久我會重回起床「一柱鯨天」的感覺

舊 07-17-07, 02:20 PM   #105
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: 袓哥 查看文章
唔識nike大唔係好男人bor...
nike大唔好死.......
我日日睇 都唔識佢係邊個

舊 07-17-07, 02:46 PM   #106
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: PeterRabbit 查看文章
其實大家有冇諗過o的細路就係睇左佢o的出品所以有樣學樣?

不過…好快會有人話問題係o係班細路度,不過如果o的細路識得分辨是非o既話,咁就唔使教了~

如果你話告nike侵權,咁我就覺得唔o岩,但如果告佢大量散發不雅及淫褻物品,如果佢o係香港咁就兇多吉少……
呢d 都要入佢數..............
唔係家教問題??
有人教炸彈原理、講解剖 咁係咪又要學............

咁同明光社果套反智論調有乜分別??

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線  
舊 07-17-07, 04:26 PM   #107
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
其實大家有冇諗過o的細路就係睇左佢o的出品所以有樣學樣?

不過…好快會有人話問題係o係班細路度,不過如果o的細路識得分辨是非o既話,咁就唔使教了~

如果你話告nike侵權,咁我就覺得唔o岩,但如果告佢大量散發不雅及淫褻物品,如果佢o係香港咁就兇多吉少……
3仔4仔呢d野都唔係有nike哥先有人睇
如果有呢d片就有呢d事發生,咁一早就有啦
唔駛等到今日

我只有一個問題係
點解以前d細路唔會宜家d會?
以前o個d細路唔識硬 o架咩?

舊 07-17-07, 06:14 PM   #108
PeterRabbit
Junior Member
Pete

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: cccc 查看文章
呢d 都要入佢數..............
唔係家教問題??
有人教炸彈原理、講解剖 咁係咪又要學............

咁同明光社果套反智論調有乜分別??
其實唔可以話入晒佢數o既,如果真係要追究就真係要追到全部網上發放資訊o既人…

又例如整炸彈呢類知識其實有冇必要放上網真係見人見智,不過如果遇著有o的腦殘想炸邊度邊度咁就會有個危機o係度…

明光社套反智論調係咩,邊度有得睇? a

引用:
作者: 忍者 查看文章
3仔4仔呢d野都唔係有nike哥先有人睇
如果有呢d片就有呢d事發生,咁一早就有啦
唔駛等到今日

我只有一個問題係
點解以前d細路唔會宜家d會?
以前o個d細路唔識硬 o架咩?
你又o岩,所以上面答左你,其實我想講話宜家出左咁多單兒童/少年案,政府又會可能收緊返,到時如果查到nike係香港人用香港isp分發片咁佢就兇多吉少咯~

我又咁覺得,細路係好奇得來又未識分好壞,當佢地越多機會接觸到 o野自然就會有個想試o既諗法o係度(尤其係o的手法),而如果冇適當o既教育(甚至輔導)可能就搞到要搵學校o的女同學做實驗,再之後就可能見報~
不過講真,如果計返個方便程度,宜家上去o的search engine打幾個字就會搵度呢樣o野,所以係冇可能禁得晒o既,就算死左個nike之後都會有successor,所以都係算把啦……

舊 07-17-07, 07:09 PM   #109
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
>所以都係算把啦

我覺得如果個大嘅識得教佢地
應該會少好多呢啲事情發生
所以我個人覺得要從改變啲大人嘅心態上著手
不過...好像OFF TOPIC了吧

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 07-17-07, 07:17 PM   #110
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
照此邏輯
想必將來有年青人見義勇為與歹徒博鬥反被殺害
也定必是他天殺的看太多天威勇士所造成
所以我們該打擊日本動漫以防他們毒害我們的年青新一代呀!(大誤)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 07-17-07, 07:19 PM   #111
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
其實唔可以話入晒佢數o既,如果真係要追究就真係要追到全部網上發放資訊o既人…

又例如整炸彈呢類知識其實有冇必要放上網真係見人見智,不過如果遇著有o的腦殘想炸邊度邊度咁就會有個危機o係度…

明光社套反智論調係咩,邊度有得睇? a

你又o岩,所以上面答左你,其實我想講話宜家出左咁多單兒童/少年案,政府又會可能收緊返,到時如果查到nike係香港人用香港isp分發片咁佢就兇多吉少咯~

我又咁覺得,細路係好奇得來又未識分好壞,當佢地越多機會接觸到 o野自然就會有個想試o既諗法o係度(尤其係o的手法),而如果冇適當o既教育(甚至輔導)可能就搞到要搵學校o的女同學做實驗,再之後就可能見報~
不過講真,如果計返個方便程度,宜家上去o的search engine打幾個字就會搵度呢樣o野,所以係冇可能禁得晒o既,就算死左個nike之後都會有successor,所以都係算把啦……
係你咁長篇大論定前
唔該你介定左點為止「細路」,點為止「年青人」
同埋唔該你作左幾多假設都講一講

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 07-17-07, 07:24 PM   #112
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有人食花生會有敏感反應,
難道要指責賣花生ge人?
重點應該係如何防止對花生有敏感ge人誤食花生

真!DC 目前離線  
舊 07-17-07, 07:27 PM   #113
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
如果nike哥出事
遊行抗議人數一定多過7.1

引用:
我起第2度睇過話nike係某間賣日本甜片既員工~所以先有咁多片~
應該唔係香港isp掛

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容

此篇文章於 07-17-07 07:29 PM 被 mihimaru GT 編輯。
mihimaru GT 目前離線  
舊 07-17-07, 07:59 PM   #114
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
拉左nike哥對建設和諧社會冇好處
睇呢d無飛都係想發洩下姐(特別係冇女果d,例如我),無謂趕盡殺絕丫
HeHa 目前離線  
舊 07-17-07, 09:12 PM   #115
PeterRabbit
Junior Member
Pete

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Razgriz 查看文章
>所以都係算把啦

我覺得如果個大嘅識得教佢地
應該會少好多呢啲事情發生
所以我個人覺得要從改變啲大人嘅心態上著手
不過...好像OFF TOPIC了吧
其實暗地裏我就係想帶出唔知點解香港近年唔識教仔女o既父母比例好似上升左... (雖然宜家明左)
唔知咁諗o岩唔o岩,好似有$ o既顧住$搵$,又或者睇住盤生意,有時連屋企都唔返,搞到冇時間睇住o的仔女;冇$或者單親o個o的就為左養頭家打幾份工就返工返到冇時間,返到屋企食完飯就訓,又係冇時間教仔女……

我都係就住細路/青少年之前o的o野而討論下姐,唔好咁勞嘈~

舊 07-17-07, 09:13 PM   #116
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
話唔定NIKE哥係一個慈善團體
小童群益會?

舊 07-17-07, 10:33 PM   #117
nick

註冊日期: Sep 2002
冇上來一排,一上就驚見topic:

神秘人一號上載鹹片極速擴散 4年來發布4600套電影 難打擊

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線  
舊 07-17-07, 11:16 PM   #118
袓哥

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
我起第2度睇過話nike係某間賣日本甜片既員工~所以先有咁多片~
應該唔係香港isp掛
為左我地呢d素未謀面的男人倒自己公司米
唔係掛~

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
我日日睇 都唔識佢係邊個
咁記住恩人就係nike大

其實有好多 網,d細路隨時都上到啦
最簡單去yahxx! search都得啦,捉nike大都無補於事
最有效(長遠黎講..)教育都係最有用

此篇文章於 07-17-07 11:36 PM 被 袓哥 編輯。
袓哥 目前離線  
舊 07-18-07, 12:33 AM   #119
Montella
Crazy Gamer

引用:
作者: nick 查看文章
冇上來一排,一上就驚見topic:

神秘人一號上載鹹片極速擴散 4年來發布4600套電影 難打擊

原來真係佢黎~!! (講笑)

舊 07-18-07, 12:39 AM   #120
Montella
Crazy Gamer

Nike大神通廣大嘅地方在於佢D片往往重快過日本正式發行. b

舊 07-18-07, 01:00 AM   #121
dick-yeung
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
今日明報副刊居然有人挑nike 機, 真係唔識死
內文
明報副刊:JUST DO IT

文章日期:2007年7月17日

【明報專訊】NIKE先生:

你好!

一直不認識閣下,稱閣下做「先生」,其實也是靠估。

自從傳媒將閣下不斷在網上發放高質素三級四級鹹片事報道後,網上討論區反應異常激烈:nike有咩事……我同佢搏命;如果拉nike,真係有機會兩岸三地都暴動……是的,這兒「同佢搏命」的「佢」,就是每月出糧給本人的《明報》。網民不只要跟報紙「搏命」,還聲言若閣下自此停止發片,會向《明報》「追究責任」。閣下果然深受愛戴。失敬失敬。

本人孤陋寡聞,對三仔四仔所知有限,看到網上風起雲湧,即時做做功課,發現原來「香港網路大典」早有閣下介紹:「香港人,以BT做種子分享鹹片聞名,經常於網上發放最新AV,由於質素高,數量多,款夠新,因此被網民封為『AV之神』,即使是日本BT用戶也久仰nike之大名。」原來,每個亞洲電車男心裏都有一條NIKE link。

食色性也,香港沒有免費午餐,卻有免費鹹片,免卻一眾老中青男士定期走到商場暗角,在人來人往摩肩擦背之間挑選三四仔的窘境,閣下功德,被封「AV之神」、「全球華人之光」,的確實至名歸。

有傳言你其實是「受僱於海關,透過免費分享AV打擊非法售賣AV店舖,以堵截黑幫收入來源」,敢問這是否屬實?但我想你「無私奉獻」的背後,任務應該更任重道遠——培育AV男優新血。你看那個戀鞋癖,你看那大玩「四王一后」的初中學生,甚至那個逼同學口交的小四生,都紛紛放棄扮鹹蛋超人,扮演軍曹,爭做AV男主角了。想做就做,後生當然可「畏」。

希望報道沒有為你帶來太大不便,等待你的回覆。

周瑮

舊 07-18-07, 01:39 AM   #122
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: dick-yeung 查看文章
今日明報副刊居然有人挑nike 機, 真係唔識死
內文
明報副刊:JUST DO IT

文章日期:2007年7月17日

【明報專訊】NIKE先生:

你好!

一直不認識閣下,稱閣下做「先生」,其實也是靠估。

自從傳媒將閣下不斷在網上發放高質素三級四級鹹片事報道後,網上討論區反應異常激烈:nike有咩事……我同佢搏命;如果拉nike,真係有機會兩岸三地都暴動……是的,這兒「同佢搏命」的「佢」,就是每月出糧給本人的《明報》。網民不只要跟報紙「搏命」,還聲言若閣下自此停止發片,會向《明報》「追究責任」。閣下果然深受愛戴。失敬失敬。

本人孤陋寡聞,對三仔四仔所知有限,看到網上風起雲湧,即時做做功課,發現原來「香港網路大典」早有閣下介紹:「香港人,以BT做種子分享鹹片聞名,經常於網上發放最新AV,由於質素高,數量多,款夠新,因此被網民封為『AV之神』,即使是日本BT用戶也久仰nike之大名。」原來,每個亞洲電車男心裏都有一條NIKE link。

食色性也,香港沒有免費午餐,卻有免費鹹片,免卻一眾老中青男士定期走到商場暗角,在人來人往摩肩擦背之間挑選三四仔的窘境,閣下功德,被封「AV之神」、「全球華人之光」,的確實至名歸。

有傳言你其實是「受僱於海關,透過免費分享AV打擊非法售賣AV店舖,以堵截黑幫收入來源」,敢問這是否屬實?但我想你「無私奉獻」的背後,任務應該更任重道遠——培育AV男優新血。你看那個戀鞋癖,你看那大玩「四王一后」的初中學生,甚至那個逼同學口交的小四生,都紛紛放棄扮鹹蛋超人,扮演軍曹,爭做AV男主角了。想做就做,後生當然可「畏」。

希望報道沒有為你帶來太大不便,等待你的回覆。

周瑮
即係你倒人米就得,人倒你米就o係度賴皮

舊 07-18-07, 02:05 AM   #123
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
不過篇文章0既文筆同資料搜集都唔係好得

sugihara 目前離線  
舊 07-18-07, 11:09 AM   #124
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
寫呢篇野嗰條友好似比人起緊底
佢完全低估左網絡嘅力量了b

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 07-18-07, 11:16 AM   #125
Eking

註冊日期: Feb 2006
我寧願d人放bt, 都唔想見d人賣老翻, 都係個句 "係套野係得自然會有人買正版收藏, 係唔得就算冇bt冇老翻都係會唔買"

論壇跳轉

現在的時間是 10:29 AM

手機版 | APP版