Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-04-11, 09:28 PM   #1
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
初音ミクProject DIVA Arcade討論區Vol.10 《09/14~09/26第二回COOL率contest, DIVA.NET答問卷可獲300vp》

現行コンテスト相關
[第二回COOL率チャレンジコンテスト]
期間:2011/09/14(水)~2011/09/26(月)
お題:COOL率の合計
コース:初級/中級/上級
補足:
初級は難易度NORMALの曲の中から4曲
中級は難易度HARDの曲の中から4曲
上級は難易度EXTREMEの曲の中から4曲

現行event相關
沒有

在較大的地圖上查看香港區project diva機台地點(by jki)

想更改自己的資料可以到以下link更改
https://spreadsheets.google.com/ccc?...thkey=COC2-8QO

此篇文章於 09-25-11 09:18 PM 被 weinky 編輯。
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-11, 09:30 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
副題加埋成就獎杯系統更新啦(同ps3友好又點會用"成就".... ) ((雖然官網都叫成就...))

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-11, 09:33 PM   #3
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
承上個topic....

其實我很好奇某神成一萬九VP是怎樣打回來的......
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-11, 09:34 PM   #4
Insane Gamer
鏡音リン好き

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
你要平.....買晒男裝至少平幾千.....隨時幫你開埋奇怪o既開關

樓上開topic
吾想買男既水着==;
吾係歧視、而係買左都吾会用

舊 08-04-11, 09:36 PM   #5
鏡音リン好き

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章

某神不是我吧
雖然而家係有万九VP...

答案得1個吧

就是入$、入$、再入$

舊 08-04-11, 09:38 PM   #6
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
引用:
トライアルチャレンジC/G/P唔係只要肯賭唔理輸贏都得咩....?

>>水著個門檻好似好高

你肯開啟另外的奇怪開關,會平好多
レコード攞左
不過賭輸左

舊 08-04-11, 09:38 PM   #7
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 5061 查看文章
某神不是我吧
雖然而家係有万九VP...

答案得1個吧

就是入$、入$、再入$
唔係賭,再賭,再賭咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-04-11, 09:39 PM   #8
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 5061 查看文章
為左個称号
我今日買埋初音D水着
多謝2000VP
你都算好

我而家手上的VP只夠買兩件泳裝

加埋RIN果兩件都係得四件

即係唔駛諗住

引用:
你要平.....買晒男裝至少平幾千.....隨時幫你開埋奇怪o既開關
唔係講笑

大哥果兩件 就算買左我都唔敢用
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-11, 09:42 PM   #9
weinky
Crazy Gamer

竟然要5件水着...
買咗得番849淨
舊 08-04-11, 09:59 PM   #10
利雲天界

註冊日期: Nov 2009
引用:
唔係賭,再賭,再賭咩
未有新水著之前我個5千幾都係靠入錢同賭C/G解決

舊 08-04-11, 10:09 PM   #11
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: sd03021 查看文章
你都算好

我而家手上的VP只夠買兩件泳裝

加埋RIN果兩件都係得四件

即係唔駛諗住

唔係講笑

大哥果兩件 就算買左我都唔敢用
我今日都買左
而家無曬錢錢啦…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 08:08 AM   #12
tyhnjki
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
我今日享受左兩鋪Lag機JBF難度真係10星
邊間會lag

引用:
作者: J+1 查看文章
果然的未有新歌…
由手機版發出
係lo... 搞到我都中伏... 以為佢更新左放左落去就會立即出...

舊 08-05-11, 08:11 AM   #13
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: tyhnjki 查看文章
邊間會lag

係lo... 搞到我都中伏... 以為佢更新左放左落去就會立即出...
傳說中既APM
引用:

萬九呢d小錢黎
用左既 已經Over左二萬

此篇文章於 08-05-11 08:14 AM 被 黒杉 アサギ 編輯。
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 09:38 AM   #14
weinky
Crazy Gamer

呢排走去新之玩,雖然好貴,但係冇人玩+冇人睇住嘅情況下,輕鬆per咗5,6首歌
舊 08-05-11, 11:48 AM   #15
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

報告!!太子聯合少左部初音機!
舊 08-05-11, 11:51 AM   #16
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

舊 08-05-11, 12:06 PM   #17
三四
Crazy Gamer
掃貓器

引用:
因為日本要加機所以調左過去

p.s.
返學前練習既計劃愈來愈艱難...

舊 08-05-11, 12:13 PM   #18
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
可唔可以唔好將d咁悲哀既畫面搞到咁搞笑啊 (翻桌
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 01:11 PM   #19
三四
Crazy Gamer
掃貓器

引用:
作者: 黒杉 アサギ 查看文章
可唔可以唔好將d咁悲哀既畫面搞到咁搞笑啊 (翻桌
大哥嘛

舊 08-05-11, 01:23 PM   #20
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
零願搬機都唔減價,真係唔知佢地點諗
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 03:16 PM   #21
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

http://www.nicovideo.jp/watch/sm15215277

EX サイハテ Perfect

目前cheese神分數榜排名第10...

10位 Cheese
(Lv 195 マドリガーレ) 526960
(11/08/04)

以下開放cheese神 拜神區

此篇文章於 08-05-11 03:35 PM 被 不死身的出木杉 編輯。
舊 08-05-11, 04:59 PM   #22
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
冇左一部好唔慣._.

睇黎係聯合玩真係會有主場加乘

[日時] 11/08/05 16:53
[場所] PRINCE GAME CENTRE
[曲名]
多重未来のカルテット -Quartet Theme-

[難易度]
EXTREME ★8

[CLEAR RANK]
PERFECT

[達成率]
102.33%

[SCORE]

COOL: 438 / 92.41%
FINE: 36 / 7.59%
SAFE: 0 / 0.0%
SAD: 0 / 0.0%
WORST/WRONG:
0 / 0.0%
COMBO: 474
CHALLENGE TIME:
同時押し/ホールド:

舊 08-05-11, 09:33 PM   #23
Kagami@DIVA
Crazy Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Feb 2011
引用:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm15215277

EX サイハテ Perfect

目前cheese神分數榜排名第10...

10位 Cheese
(Lv 195 マドリガーレ) 526960
(11/08/04)

以下開放cheese神 拜神區

Cheese 其實好多歌都hold唔盡

万年一safe,放棄perfect, 一切隨緣

1/2 safe/sad/worst/紅cool/黑fine 列表

1多重未来 2.金の聖夜霜雪に朽ちて 3.サイハテ 4. どうしてこうなった 5. イヤイヤ星人 6.初音ミクの消失

104 104 92 36 102.65846%
Kagami@DIVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 09:53 PM   #24
mcpy2000

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Darkmind 查看文章
冇左一部好唔慣._.
又多一個場得番一部啦orz
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 10:02 PM   #25
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

HOLY.....仲未拎到777

個位數3個7???

引用:
777はCOOLなどの数の「下1桁」が7、を3つ以上ではないでしょうか。ちなみにCOOL317、FINE107、COMBO117で取れました。 -- (名無しさん) 2011-08-05 20:47:29

↑4 遅レスですがCOOL358FINE127SAFE17SAD7WRONG32です -- (名無しさん) 2011-08-05 21:12:50

↑1,↑2 thx。明日それでやってみます。 -- (名無しさん) 2011-08-05 21:24:00

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-05-11 10:13 PM 被 亍 ◣ 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
初音ミク -Project DIVA- DREAMY THEATER丨10/7 Update Patch 配信開始 Designer 電視遊戲討論版 160 12-25-10 09:40 PM
(大美督10公里賽2010)10年10月10日跑10KM IamO 體育版 250 10-10-10 02:15 PM
[NDS] タシテン たして10にする物語 (10月10日發售) W!LL 手提遊戲機討論版 7 09-29-07 02:24 PM

現在的時間是 06:00 AM

手機版 | APP版