Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[iOS/AN] Pokemon Go | 寶可夢黑/白 不日登場
大覺屋師真 07:28 PM 08-02-16
搭火車經過大埔,見好似係廣福村,個道場lv9
一堆啟暴龍同卡比獸.

作者: 鳳熾魂:
其實左右下果nearby更新左係唔係都係廢
淨係顯示附近有咩lor,無距離無指示靠撞
鳳熾魂 07:49 PM 08-02-16
作者: 大覺屋師真:
搭火車經過大埔,見好似係廣福村,個道場lv9
一堆啟暴龍同卡比獸.

淨係顯示附近有咩lor,無距離無指示靠撞
果堆野
岩岩大元同李福林有水箭龜同化石飛龍
GreenTea 08:52 PM 08-02-16
今日收工落車 就見到附近有出現啟暴龍
不過心諗無pokevision 靠撞方向真係好難 無揾照行返屋企途中比我撞到
只係十幾人捉緊 如果有pokevision 重work 應該會有近過百人衝過黎

有pokevision 反而令d精靈無咁罕有
JMi 09:14 PM 08-02-16
作者: GreenTea:
今日收工落車 就見到附近有出現啟暴龍
不過心諗無pokevision 靠撞方向真係好難 無揾照行返屋企途中比我撞到
只係十幾人捉緊 如果有pokevision 重work 應該會有近過百人衝過黎

有pokevision 反而令d精靈無咁罕有
香港太細 D點一收到風仆到去都仲得
外國咁分散 唔POKEVISION真係難搵的
朔望~ 09:17 PM 08-02-16
更新完真係難捉左好多
D怪既距離同判定都好奇怪
qhxu 09:23 PM 08-02-16
而家時不時捉唔到兩三次就走人,餵生果都留唔住,玩野咩...
qwe 09:26 PM 08-02-16
貼片都理解到
唔明上巴哈講香港邊度有乜捉, STOP名有幾奇做乜...
另外上巴哈用口語, 同大陸落黎打簡體普通話有咩分別...
JMi 09:31 PM 08-02-16
作者: qwe:
貼片都理解到
唔明上巴哈講香港邊度有乜捉, STOP名有幾奇做乜...
另外上巴哈用口語, 同大陸落黎打簡體普通話有咩分別...
其實好似gaf咁一條thread集中晒所有關於香港pkgo既話題咪算囉
成日開topic我都明點解台仔覺得煩 已經自己無得玩都仲要日日睇人post埋d無謂野
邊度有乜捉呢D即時資訊同STOP名分享呢D無聊吹水
搵班有玩既港人開個LINE GROUP仲好啦 上去人地度挑機咁做乜鬼...
Squall-Lucifer 09:36 PM 08-02-16
<口語mode>香港班人用Facebook和Whatsapp就有,佢地鬼會用LINE咩
就算開左account,一日唔到就話沒friend一齊玩所以都係唔用
像我(不敢說是我們)主力用LINE+Twitter的才是少數中的少數

另外在屯門醫院對面剛剛捉到一隻過千CP的水伊貝
psidef 09:46 PM 08-02-16
作者: JMi:
其實好似gaf咁一條thread集中晒所有關於香港pkgo既話題咪算囉
成日開topic我都明點解台仔覺得煩 已經自己無得玩都仲要日日睇人post埋d無謂野
邊度有乜捉呢D即時資訊同STOP名分享呢D無聊吹水
搵班有玩既港人開個LINE GROUP仲好啦 上去人地度挑機咁做乜鬼...
我覺得咁不如去第二度傾仲好過, 做乜寧願縮埋一角都一定要喺巴哈? 香港依家又唔係冇forum.

人地又未有得玩, 自己又要踩人場唔跟規距.

明明自細學校老師教中文都一直係書面語, 一上網就俾返哂老師......
Squall-Lucifer 09:55 PM 08-02-16
我見HKEPC有Pokemon GO的討論串,不過是縮在Android apps子板中,我沒去,但我不信高登、香討等地方會沒相關板、串給人討論了,去巴哈這還未開放PKMGO的台灣地方,我認為是討打多點
yorkyork 10:01 PM 08-02-16
其實我都唔係好明點解要上巴哈講香港邊度有得捉,
唔通想叫巴哈仔飛人過黎?
雖然唔排除有香港人只係會上巴哈,
但係我覺得好少囉
鳳熾魂 10:16 PM 08-02-16
作者: Squall-Lucifer:
<口語mode>香港班人用Facebook和Whatsapp就有,佢地鬼會用LINE咩
就算開左account,一日唔到就話沒friend一齊玩所以都係唔用
像我(不敢說是我們)主力用LINE+Twitter的才是少數中的少數

另外在屯門醫院對面剛剛捉到一隻過千CP的水伊貝
我都用Line
風音 11:19 PM 08-02-16
岩岩屯門出左卡比
雷火武 11:25 PM 08-02-16
腳印要整好佢
同埋唔該ban 左d外掛
對正常玩既人極不公平
如果第時出埋交易系統實比外掛搞死
Squall-Lucifer 11:34 PM 08-02-16
今晚屯門最少見到兩隻水伊貝
大破人間 11:58 PM 08-02-16
腳印要整好佢+1

另外好似以前預想咁用AR mode會指示方向就Very good了
最好加堆隻怪會移動, 但出現時間耐些少
咁先好玩

當無POKEVISION同外掛之類先, 正常玩得右下角知道附近有咩, 方圓成公里, 除非好好彩, 否則要係10分鐘左右搵佢出來無咩可能.
blackpighk 09:06 AM 08-03-16
我覺得係課金鋪路...
用item 先出反腳印 / 加大探測範圍
blackpighk 09:08 AM 08-03-16
作者: 風音:
岩岩屯門出左卡比
請問幾點同乜野位... 市中心碼頭冇乜好野出過
Reishin 09:11 AM 08-03-16
更新完D寵都活躍咗,成日出拳彈走個精靈球

加大範圍其實無用,你無方向都係唔知去邊度捉(仲要限時)
Kaiser 10:20 AM 08-03-16
啟啟一早已經被量產
行過道場 總有道場坐著條啟暴龍
Dangerous-boy 04:09 PM 08-03-16
終於明白點解尐人咁鍾意去大型公園捉!

我今日行維園一個半鐘,雖然沿途都沒有人放道具,但收穫已是我平常兩日的總和了!
Squall-Lucifer 04:13 PM 08-03-16
我只餘噴火龍就game clear了
鳳熾魂 10:15 PM 08-03-16
作者: Squall-Lucifer:
我只餘噴火龍就game clear了
3隻雀同兩隻國外限定呢
Squall-Lucifer 10:17 PM 08-03-16
作者: 鳳熾魂:
3隻雀同兩隻國外限定呢
我說的不清楚,應該說我想要的pokemon只餘下老噴
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後

返回主題版面