Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-09, 01:32 AM   #601
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: KTN 查看文章
買Plasma的確係一個正確的選項
第一日返來已經想用VGA駁DC開封
DC VGA個OUTPUT質數真係好過好多480P的色差等
色水,還原能力,銳利度,貼圖都好過好多GAME
除了背景個Resolution不夠會現形之外...

最近都想再開始玩返,正正是駁返出廳的原因
莎木怎玩都覺得不厭
DC一駁VGA,簡直兩回事,不駁VGA不如丟了部DC
是的,現在再看當年莎木 I 及 II 的畫面,
真的一點也不失禮。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 01:47 AM   #602
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
原裝DC VGA BOX到手了,竟然俾我喺YAHOO JP BID到全新的,實在太感動~~
玩咗兩日,同以前用三色線玩真係完全兩回事,用嚟玩莎木真係正到爆燈~~
玩2D格鬥就好似爭少少,可能因為我用LCD TV玩啦,畫面拉大咗又清咗勁多,
D狗牙反而明顯咗,用CRT MON玩唔知會唔會仲靚D呢~~
問個白痴問題: 經VGA BOX再駁三色線出會唔會比用普通三色線出靚?
咁正?不會太貴罷?

另,理論上係會差左,
因為再過多一個 step,會 Lost 左。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 02:23 PM   #603
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

PSN  IDartificialRock
http://blog.livedoor.jp/htmk73/archives/382450.html
日本有神人儲齊DC全遊戲

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-09, 07:40 PM   #604
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
勁正~好強.......
cv主機都有!!

我係佢就好喇!!

舊 10-13-09, 08:03 AM   #605
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
嘻嘻...... CV 棗紅色特別版我都有, 早年入手算唔貴(逃)~~~
反而想知佢會唔會有深藍色的特別抽獎版本(迷)???

引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
勁正~好強.......
cv主機都有!!

我係佢就好喇!!

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 09:48 AM   #606
nick

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 劉公子 查看文章
嘻嘻...... CV 棗紅色特別版我都有, 早年入手算唔貴(逃)~~~
反而想知佢會唔會有深藍色的特別抽獎版本(迷)???

左下?

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 01:20 PM   #607
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
不是, 那個是卡啦 OK 的配件而己(笑)~~~

引用:
作者: nick 查看文章
左下?

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 07:54 PM   #608
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: nick 查看文章

左下?
其實呢個係貨倉撮影 (誤)

但真係好鬼倉庫…個數量…好羨慕

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-09, 07:40 PM   #609
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
http://www.youtube.com/watch?v=-BgIWy0qjgM

唔該,LEE隻係咪即是Ray Storm既2D版?

去到3:11真係用到SS既五層卷軸,其實真係幾震撼…(因為我一直以為,邊可能有2D遊戲,用到五層卷軸…)

舊 10-23-09, 07:57 PM   #610
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
http://www.youtube.com/watch?v=-BgIWy0qjgM

唔該,LEE隻係咪即是Ray Storm既2D版?

去到3:11真係用到SS既五層卷軸,其實真係幾震撼…(因為我一直以為,邊可能有2D遊戲,用到五層卷軸…)
Layer Section第一集
即Ray Storm/Layer Section2既前身
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-09, 12:57 AM   #611
clie

註冊日期: Dec 2001
覺得ss最好玩既縱向射擊係蒼穹紅蓮隊,layer section II操控有點遲緩,怒首領蜂就覺得好廢
橫向最爽就係thunder force V

有冇人玩過hundred sword? 好似係online game,如果而家買仲玩唔玩到?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-09, 01:49 AM   #612
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
作者: clie 查看文章
覺得ss最好玩既縱向射擊係蒼穹紅蓮隊,layer section II操控有點遲緩,怒首領蜂就覺得好廢
橫向最爽就係thunder force V

有冇人玩過hundred sword? 好似係online game,如果而家買仲玩唔玩到?
SS縱向射擊仲有經典既radiant silvergun
橫向既話cotton系列同sol divide都唔錯

hundred swords現在應該玩不到online mode
連pc版既BBS都冇左好耐
就算server未死都找不到人對戰吧
當然單機模式是沒有問題可以玩到的
舊 10-24-09, 10:54 PM   #613
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Rez 查看文章
當然單機模式是沒有問題可以玩到的
單機模式好唔好玩架
因為鍾意玩dragon force,對呢隻有d興趣,如果唔online都好玩既會考慮入手
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 04:21 AM   #614
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
唔經唔覺,莎木已經10週年嘞~~
到底仲有冇可能玩到呢隻經典作品嘅續作...

舊 12-29-09, 04:43 AM   #615
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
應該冇la
就算肯出我唔認為現在既sega做到以前既高水準
舊 12-29-09, 09:03 AM   #616
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
今時今日仲識欣賞o既人已經唔多, 比人當係老翻龍如就更無謂 (巔倒是非大把例子啦...)

所以game就無謂啦
出小說最好, 映畫次之...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 12-29-09 09:05 AM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 10:27 AM   #617
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
如果而家,ps3藍光碟,可能放晒成隻遊戲!!

(可能成為ps3史上,第一隻真正用晒容量既遊戲…唔洗放垃圾資料…)

舊 12-29-09, 10:32 AM   #618
now_loading
VanHelsing

PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
次世代 MK版莎木(龍如) 戰鬥果part 好似還不及上世代的 莎木 ...

1 vs 70 真是津津樂道..

引用:
如果而家,ps3藍光碟,可能放晒成隻遊戲!!

(可能成為ps3史上,第一隻真正用晒容量既遊戲…唔洗放垃圾資料…)

DVD 8.5G 已經可以

此篇文章於 12-29-09 10:40 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 10:34 AM   #619
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: diabloex 查看文章
DVD 8.5G 已經可以
唔係,莎木成隻遊戲係十六集架!

如果莎木一二,當然dvd夠喇,但如果全十六集全傳的話,藍光碟先夠囉…

舊 12-29-09, 10:45 AM   #620
now_loading
VanHelsing

PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:

如果莎木一二,當然dvd夠喇,但如果全十六集全傳的話,藍光碟先夠囉…

哦.
你重咁大貪可以出16集...
出多一集補完ending 我都覺得三生有幸
以一個粵語殘片故事, 16集都好似太耐了..

其實我都希望sega 可以出隻 莎木 Spikeout,
今時今日呢個樣形應該都可以保本

此篇文章於 12-29-09 10:48 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 11:55 AM   #621
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:

係16章...唔係16集...
而1集可以有幾章, 例如莎木2已經講左第3-6章 (第2章據wiki講已被cut左...)

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82%...83%A0%E3%83%BC

老老實實, 由莎木2 last o個度玲莎花玩超能力起...我覺得隻game已經變左質...
我應該亦都講過幾次, 我對莎木2有桂林其實幾反感的, 全隻2如果香港開始香港結束, 感覺應該會一致得多...
但客觀因素下, 2仲唔出女主角, 會唔會有好多人反枱!?...haha

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 12-29-09 12:08 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 11:04 PM   #622
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
真係十年了!!
一隻99年的遊戲到2009年我都重有玩的除了sf3...
就是莎木!!

莎木永遠永遠都會係我最喜歡的遊戲!!

舊 01-26-10, 07:46 PM   #623
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
大前天執房找到~很多ss時的用品~
但我部ss已經壞了~(出唔到畫面)~唔知我張ss專用的vector vcd卡還work唔work呢?

知唔知vo個制如果改去360度用要幾多錢?有無好地方介紹?d制準唔準?有無delay?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 08:07 PM   #624
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
小弟己經有兩個vga box,但我唔知原來可以出咁靚畫面,
所以我想買新mon,因為想玩斑鳩,border down,zero gunner呢d game
可唔可以介紹下邊隻mon可以180度旋轉,
買幾吋mon可以fit vga畫面即係唔會mon太大而爆格?

舊 02-09-11, 01:27 AM   #625
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

今日女朋友終於買番...
希望有X 的精彩LIVE睇啦~
星期六先試....唔知點玩GE呢XD

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 05:11 PM

手機版 | APP版