Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-09, 11:33 AM   #326
須滕京一
Game Master

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: chicken_ho 查看文章
http://www.nicovideo.jp/watch/sm6107037

日本仔大戰火神 睇完勁爆想買

想問有冇人知佢個武器防具系統係點?係好似diablo,定係monsterhunter,定係其他???
唔係話死左要從頭打過咩...
我見佢死左咁多次都o係大佬房門再出返黎
須滕京一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 12:36 PM   #327
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
估應該係由Check Point重從頭打過
引用:
作者: 須滕京一 查看文章
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 01:55 PM   #328
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
Demon's Soul HD高質日本字幕教玩影片
http://www.4gamer.net/games/080/G008001/20090204023/

最初のボス「拡散の尖兵」擊敗方法
http://www.4gamer.net/games/080/G008001/20090209021/

此篇文章於 02-11-09 02:02 PM 被 Designer 編輯。
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 02:14 PM   #329
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
引用:
作者: Designer 查看文章
估應該係由Check Point重從頭打過
應該就係
不過你見其實d checkpoint真係好少
一個map都係得兩三個
所以有時你行到好入死左都可能要有排搞先去得番果度
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 02:23 PM   #330
NieAChunG

引用:
作者: romrom2004 查看文章
Live Broadcast - Demon’s Souls
http://ja.justin.tv/esegk
呢位人兄已經轉左去玩sf 4了
舊 02-11-09, 02:26 PM   #331
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: NieAChunG 查看文章
呢位人兄已經轉左去玩sf 4了
INSTALL HDD 中都照直播
Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 04:29 PM   #332
TOKOA
Junior Member
菜鳥

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 須滕京一 查看文章
應該只係CUT走左
睇過網上直播果位人兄, 佢死左係會返城鎮 + 右下角數字變0, 要再行一大段路先返到去打隻王 + 撿返個靈魂, 再死又要返城 > 返黎再打王 打到打贏為止 唔係o既話會冇左堆魂
TOKOA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 04:41 PM   #333
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
執魂呢樣好似diablo

舊 02-11-09, 04:44 PM   #334
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
出面仲未見到有...............睇嚟要到二十五號先見街

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-09, 05:06 PM   #335
~零~
鑽石級潛水員

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDRaM0810
隻野個online system未明....
又人又魂...?死左先join得?

後悔只會令自己更軟弱
~零~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 03:09 AM   #336
ho03140621

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDho03140621
引用:
我諗住遲d有機會出去會去試下問行貨有冇得訂同埋幾$

p.s. 我都係大埔人呀大大
我尋日幫個fd問水貨幾時會番..佢地話呢個星期尾到..
我係mk hotline到問...如果真係等唔到既話又有多餘錢就買水貨la
我諗4百尾五百頭
ho03140621 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 03:53 AM   #337
NieAChunG

引用:
作者: ho03140621 查看文章
我尋日幫個fd問水貨幾時會番..佢地話呢個星期尾到..
我係mk hotline到問...如果真係等唔到既話又有多餘錢就買水貨la
我諗4百尾五百頭
早買早享受, 遲買享折扣

都係個幾星期既事啫
等!

不過講開, 大埔黎講我成日覺得達群返貨比hotline快好多
舊 02-12-09, 12:31 PM   #338
ho03140621

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDho03140621
引用:
早買早享受, 遲買享折扣

都係個幾星期既事啫
等!

不過講開, 大埔黎講我成日覺得達群返貨比hotline快好多
係咩 ..我唔知ar...因為我訂game都係去hotline
ho03140621 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 12:43 PM   #339
nofire

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDnofire91
引用:
PlayStation®3專用遊戲『Demon’s Souls』中英文合版『Killzone™ 2』中英文合版決定皆於2009年 2月26日震撼上市!!日期 : 2009-02-11

Sony Computer Entertainment Taiwan Limited(以下簡稱SCET)今天正式宣佈PlayStation®3(以下簡稱PS3™)專用遊戲『Demon’s Souls(惡魔靈魂)』、『Killzone 2(殺戮地帶2)』兩款遊戲之中英文合版,確定都將於2009年 2月26日展開銷售。

此兩款作品儘管遊戲風格、類型,特徵等皆大相逕庭,卻都在發表後即廣受多方玩家注目,希望中文化的呼聲更是出奇偏高。即將於亞洲地區發售的中英文合版均收錄完整的繁體中文、英文字幕,且皆適宜擴充網路服務。玩者能即時與歐美日等地的玩者全球同步連線,選擇互相協力或爭奪對抗,令原本即是緊張萬份的遊戲內容更添刺激爽快。

其次,自明天( 2月12日)起在台北舉辦的「2009 台北國際電玩展」中亦將首度展出這兩款遊戲的試玩版,讓已迫不及待的台灣玩家們能搶先體驗其中的精采樂趣。

SCET今後仍將與SCE Asia共同繼續爭取更多開發廠商的支援,推出更多優質的中文化遊戲,朝更加擴大PS3™平台規模、遊戲市場的更加蓬勃發展,和廣泛娛樂市場的創造,這幾項目標的達成而繼續努力。
這篇是台灣發的, 香港應該是同步
nofire 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 02:28 PM   #340
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
好像已經有人試到
可以3vs2

自己+召喚幫助2人+pk 2人

可以期待pkk了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-09, 02:40 PM   #341
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
引用:
作者: pet3 查看文章
好像已經有人試到
可以3vs2

可以期待pkk了
都係唔明, 咁即係pk 果2人如果唔pk, 係咪可以 5個人打 boss?

舊 02-12-09, 02:49 PM   #342
pet3
The One

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
都係唔明, 咁即係pk 果2人如果唔pk, 係咪可以 5個人打 boss?
pk好像是任何人都可以攻擊

幫助召喚
不能攻擊自己人

但就算打完大佬

都係要同pk 分勝負.....

敵人的敵人是朋友嗎?

但boss消失的時候
小心身後~? ??

我也不是好明白

等中文版~

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 02-13-09, 10:00 AM   #343
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
好像已經有人試到
可以3vs2

可以期待pkk了
pk死左會唔會噴野?
唔會噴特別 item 的話,
就無咩特別理由專搵d pk黎打,
加上ppk都要等pk上門先有得打,
pk唔上門真係唔知邊度搵.
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-09, 10:08 AM   #344
pet3
The One

引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
pk死左會唔會噴野?
唔會噴特別 item 的話,
就無咩特別理由專搵d pk黎打,
加上ppk都要等pk上門先有得打,
pk唔上門真係唔知邊度搵.
例如 abc人一組

d人入侵acb

e人入侵d

咁e就pkk

好像有經驗和道具(唔知係搶對手定多一個)

FGO 目標預算
舊 02-13-09, 11:30 AM   #345
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

【ニコニコ動画】Demon's Souls - Coopしてみた@侵入者、黒ファントム戦

隻 game o係日本出左幾日,
走去做pk既, 對自己既技術應該有相當自信,
要殺pk絕不容易.
舊 02-13-09, 02:00 PM   #346
NieAChunG

引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
【ニコニコ動画】Demon's Souls - Coopしてみた@侵入者、黒ファントム戦

隻 game o係日本出左幾日,
走去做pk既, 對自己既技術應該有相當自信,
要殺pk絕不容易.
估唔到最後係咁樣死
舊 02-13-09, 06:20 PM   #347
~零~
鑽石級潛水員

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDRaM0810
同日本連到線.咁出中文版果時,我地咪比日本仔PK

後悔只會令自己更軟弱
~零~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-09, 06:36 PM   #348
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: ~零~ 查看文章
入侵應該會考慮到玩家的等級?
不過睇Fami,好似有分online同offline mode的
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-09, 06:47 PM   #349
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
作者: ~零~ 查看文章
通常入侵別的玩家, 即係搵人pk,
要搵比自己強既玩家先比較易入侵,
所以新手應該無咁易畀勁人pk.

當然唔排除勁人開新人物搵人pk
舊 02-13-09, 06:48 PM   #350
NieAChunG

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
入侵應該會考慮到玩家的等級?
不過睇Fami,好似有分online同offline mode的
但係offline就會冇左血痕同埋留言......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
Folks Souls 失われた伝承 [日版已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 248 05-22-08 10:04 AM

現在的時間是 10:30 AM

手機版 | APP版