Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-17, 07:48 PM   #526
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
其他人D特別武器都唔轉得係二ノ招武器轉得俾其他綠書....一見到我就FEEL到不妙.....

另外佢LEE個做法都得罪曬D突左角的課長....好明顯俾招技人好過加果2點能力LA~~

估唔到任記會俾LEE個得罪所有玩家的設計過.....

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>

此篇文章於 03-16-17 08:00 PM 被 樹靈DRYAD 編輯。
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:11 PM   #527
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
新搞冇經驗係咁上下

望過下D技最屈都係待伏,特效冇效,近/遠距攻,不過問題係抽唔抽到隻角黎食,鬥完技再鬥埋能力,始終都係課長玩晒,呢隻GAME其實真係最好HEA打下活動主線果D算,鬥雞果度好難整到好平衡

風神弓食左勇者弓之後好低攻,得33,雖然2連但會唔會扣得少過裝番風神弓打1下﹖XD 食埋待伏3冇晒POINT了,而家覺得唔夠POINT用 XD

原來每隻最多可以食3招,蝕左添

此篇文章於 03-16-17 09:32 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 09:45 PM   #528
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
新搞冇經驗係咁上下

望過下D技最屈都係待伏,特效冇效,近/遠距攻,不過問題係抽唔抽到隻角黎食,鬥完技再鬥埋能力,始終都係課長玩晒,呢隻GAME其實真係最好HEA打下活動主線果D算,鬥雞果度好難整到好平衡

風神弓食左勇者弓之後好低攻,得33,雖然2連但會唔會扣得少過裝番風神弓打1下﹖XD 食埋待伏3冇晒POINT了,而家覺得唔夠POINT用 XD

原來每隻最多可以食3招,蝕左添
勇者系列最恐怖係技能回轉率
如果高速到可以打4HIT, 再加絕對追擊之類
差唔多等於一次攻擊就送人一個奧義再有突
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 10:07 PM   #529
ShinDou

但普通0凸好難好高速,而家打親果D都係30幾速,大家都追擊唔到大家,反而勇者武自己打人有機會因為減左5速無啦啦變俾人追擊到
舊 03-17-17, 08:35 AM   #530
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
但普通0凸好難好高速,而家打親果D都係30幾速,大家都追擊唔到大家,反而勇者武自己打人有機會因為減左5速無啦啦變俾人追擊到
以家d人勇者系列係再搭死線3用
將勇者系列低攻-5速既弱點轉嫁去雙防
再配待伏(防御隊)/ 即時追擊 (手控)
反正都要壓血去出呢兩個技
本身雙方追擊唔到既情況下,
你少5防比人打一下易壓血,你唔死就等於一直先制2連擊
好兇狠下
不過風神弓a技要近距離反擊
所以唔岩用

此篇文章於 03-17-17 08:51 AM 被 HakiK 編輯。
舊 03-19-17, 07:43 AM   #531
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
技能繼承攪到我好亂,我都決定棄Game了⋯⋯

舊 03-20-17, 04:18 PM   #532
ShinDou

而家叫做刷到下修練塔十,不過都係睇下咩場咩陣,有d真係1開波已經降參得,見過d電腦唔知點解可以50幾hp30幾物魔防,我4個圍佢都殺唔到,扣果少少

如果唔係有石派都唔打,仲打緊步行炒perfect十次
舊 03-20-17, 09:19 PM   #533
ShinDou

唔記得打今日個大英雄戰添,原來岩岩完左,不過我都未必打到
舊 03-20-17, 10:10 PM   #534
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
上次的神人,今次都係用全免費三星角過關
可以參考升定等24號再開
https://www.youtube.com/watch?v=zQ4eQHtdW44
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 10:19 PM   #535
ShinDou

深綠蒼海咁勁既好似﹖明明人地成50幾攻都可以俾佢秒,又打佢唔痛

今日英雄戰有舞女1星同2星拎,其實係咪可以將1星升做2星再變凸1﹖咁上3星果陣係咪都保留凸1﹖

此篇文章於 03-20-17 10:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-20-17, 10:47 PM   #536

引用:
深綠蒼海咁勁既好似﹖明明人地成50幾攻都可以俾佢秒,又打佢唔痛
打返正確色真係勁,打剋屬1.4倍/被打0.6倍
引用:
今日英雄戰有舞女1星同2星拎,其實係咪可以將1星升做2星再變凸1﹖咁上3星果陣係咪都保留凸1﹖
進化 (3星升上4星),唔會保留突破數,3星突1會變成4星突0
舊 03-20-17, 10:54 PM   #537
ShinDou

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
打返正確色真係勁,打剋屬1.4倍/被打0.6倍

進化 (3星升上4星),唔會保留突破數,3星突1會變成4星突0
咁真係要升深綠蒼海黎用先得喎 XD

仲有郁日之劍
舊 03-20-17, 11:08 PM   #538

引用:
咁真係要升深綠蒼海黎用先得喎 XD

仲有郁日之劍
但係要小心,被剋屬打會死得更快啵 LOL
舊 03-20-17, 11:28 PM   #539
ShinDou

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
但係要小心,被剋屬打會死得更快啵 LOL
平時D版可以睇定會有咩色敵人,應該OK,如果唔係去左D死位既地形小心D行應該OK,鬥雞可能都可以陰得下人,可能人地咁岩冇色打到 XD
舊 03-21-17, 09:17 AM   #540
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
先行姐
不過我都miss左
如果正式可以再拎一次就蝕,不過應該無咁著數…
----
深綠蒼海武+?殺+騎兵可以陰死人
水屬有隻騎就係專殺劍
4星已經超好用,仲有拉隊友技
繼埋鬼神一擊效果更佳
----
鬥技場開始湧現繼承左技能既防守隊
救援道路既再動角真係恐怖到喊
然後閒閒地速度都35,36
再有唔同buff debuff + 全距離反擊
好難炒perfect
今次好彩係繼技前已經打滿分企實1萬名內
下次睇黎都無咁簡單

心目中都有幾套繼承技組合
但係無課真係難齊角色,有d仲要用5星計
最怕係4月改鬥技場計分制,繼得愈多技愈低分

此篇文章於 03-22-17 09:05 AM 被 HakiK 編輯。
舊 03-22-17, 04:54 PM   #541
HakiK
Crazy Gamer
秋月

一如所料,
成個鬥技場已經變哂待伏風神弓,救援再動
再加埋佢個x街ai
真係打條鐵
由手機版發出
舊 03-23-17, 08:55 PM   #542
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
依家D繼承技搞到咁
真係唔識玩同無能力再玩落去喇…

舊 03-24-17, 10:28 PM   #543
ShinDou

抄唔到條片個陣打大英雄LUNATIC,冇勁紅法師,跳舞岩岩拎又未升,有晒D相性激化都冇用,俾隻飛斧秒,隻飛斧又有特效冇效,弓都打唔入,又唔知點解超高防又多血
舊 03-24-17, 10:43 PM   #544
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
抄唔到條片個陣打大英雄LUNATIC,冇勁紅法師,跳舞岩岩拎又未升,有晒D相性激化都冇用,俾隻飛斧秒,隻飛斧又有特效冇效,弓都打唔入,又唔知點解超高防又多血
無紅法基本唔駛諗
引左佢落黎之後就要一擊殺佢
得紅法2連擊先做到
舊 03-24-17, 11:45 PM   #545

引用:
你隻跳舞起碼要有dance

有相性激化擋飛斧,即係你用palla?
擋唔到係太低lv吧

無紅法咁有無其它練好的綠法?
我自己係用4星lv40 nino,配dance

不過如果你堆野太低LV,打唔到4星,起碼都去打隻3星返嚟
因為佢就好似你咁講「隻飛斧又有特效冇效,弓都打唔入,又唔知點解超高防又多血」,OK有用
舊 03-24-17, 11:46 PM   #546
ShinDou

有紅法不過唔勁,係主線派果隻2星,我抽到隻3星版覺左上去,但好細力下,應該就算幫佢跳舞打2下都秒唔到飛斧 XD

隻3星我拎左了,出晒D相性激化就得

我有隻5星綠法30幾LV,不過應該都唔太夠力
舊 03-25-17, 02:43 PM   #547
ShinDou

原來我隻4星紅法都差唔多夠力,爭2就殺到佢,而家33LV,應該升多1力就夠秒 XD
舊 03-25-17, 05:22 PM   #548
ShinDou

第1次過到LUNATIC大英雄 XD
舊 03-26-17, 09:00 PM   #549
ShinDou

唔識打9-5既LUNATIC,隻隻全能力都超高,係咪凸爆既數值黎架﹖XD

殺剩皇女同隻騎

LUNATIC派石任爭9-2同9-5唔得,9-2都係死剩1隻岩岩好過到,仲要迫你出隻杖即係打少個完全唔知可以點樣唔死過到 XD

此篇文章於 03-26-17 09:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-26-17, 11:22 PM   #550

引用:
第1次過到LUNATIC大英雄 XD
恭喜
引用:
唔識打9-5既LUNATIC,隻隻全能力都超高,係咪凸爆既數值黎架﹖XD

殺剩皇女同隻騎

LUNATIC派石任爭9-2同9-5唔得,9-2都係死剩1隻岩岩好過到,仲要迫你出隻杖即係打少個完全唔知可以點樣唔死過到 XD
我都剩係打左9-1,9-2
9-2我試左三四款陣,最後係用4星effie 擋上路重甲,Lyn 擋下路,後面就lisa回滿一隻血,dance再回滿另一隻
三龍將自己撞去lyn度被殺,剩兩隻重甲要控到同一turn內夠力殺晒兩隻先進攻
磨住守左5~6turn先贏到

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 04:37 PM

手機版 | APP版