Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-15, 01:30 PM   #1726
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你要分開睇
王之財寶 戰鬥上既功能同UBW打五五波
EA同天之鎖分開,基本上士郎對呢兩樣野都無辦法
紅茶都可能仲可以搞掂天之鎖 因為對人只係硬淨少少既鎖鏈
但係EA基本上無人可以對付到 所有同金閃閃既對決其實都係取決於金閃閃幾時肯囉把EA出黎
ccc就係同你講 就算金閃閃幾慢心 佢鐘意個master肯聽個master講囉把劍出黎既基本上無人會夠佢打
UBW無master(慎二算把啦)=EA拎完收番埋,然後發現老馬左後想再拎就比人斬左隻手
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-15, 01:35 PM   #1727
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: shooter 查看文章
阿茶 用箭射 墳場時的 Berserker,初時以為那支箭 是投影 EA 黎添,原來 EA 係投影不能,咁支箭係投影乜野 武器 咁勁?
カラドボルグII
Caladbolg II
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-15, 01:36 PM   #1728
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
所以我幾時都覺得 CCC既金閃閃雖然能力值理論上低左 但果個係最強既金閃閃

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-15, 02:57 PM   #1729
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
所以我幾時都覺得 CCC既金閃閃雖然能力值理論上低左 但果個係最強既金閃閃
HA那個勁D?....那版本連慢心都冇埋
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-15, 03:21 AM   #1730
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ouki 查看文章
HA那個勁D?....那版本連慢心都冇埋
作為從者

你睇下D對白,佢對撒比子幾好
撒比子講句叫佢出EA佢就出

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-13-15, 06:16 PM   #1731
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-13-15, 11:28 PM   #1732
newb
Crazy Gamer

今集改左劇本,本身只係拎出黎求期打一打士郎既EA用左黎打慎杯d 觸手

仲小次郎打Saber(兩人最後既打戲)無兩下就完左,雖然原作都無兩下

下集一個鐘完結,定仲有兩集?

此篇文章於 06-13-15 11:52 PM 被 newb 編輯。
舊 06-13-15, 11:52 PM   #1733
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 06-13-15 11:55 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-15, 04:44 AM   #1734
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: sohippy 查看文章
今集改左劇本,本身只係拎出黎求期打一打士郎既EA用左黎打慎杯d 觸手

仲小次郎打Saber(兩人最後既打戲)無兩下就完左,雖然原作都無兩下

下集一個鐘完結,定仲有兩集?
其實game入面點解會拎出o黎我都覺得幾出奇
動話講聖杯搵核心代替品其實都唔係太合理(渣二同遠坂近咁多)
另外.原作好似無金閃閃o既偉論
(聖杯=人頪惡意呢點都爆得出o黎,點解係唔肯講聖杯個名呢)

同埋我都認為Saber點避開燕返,動畫其實表現得唔係太清楚?

舊 06-15-15, 08:55 AM   #1735
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: the fool 查看文章

同埋我都認為Saber點避開燕返,動畫其實表現得唔係太清楚?
電影版打得好啲

舊 06-15-15, 11:26 AM   #1736
money
◆.西野司命.◆

Fate/stay night [UBW]BDBOXⅡ―早期予約特典の武内崇描きおろしA3タペストリーのイラストが公開。ufotableでご予約の皆様全員にお付け致します。さらに特典あり⇒
http://t.co/48qExZWwTJ

舊 06-15-15, 11:43 AM   #1737
newb
Crazy Gamer

引用:

本身唔知點解既人應該直頭睇唔出佢表達左點解避到
舊 06-15-15, 12:14 PM   #1738
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
引用:
excalibur其實佢真係投影到架 唔可以射map炮之嘛
囉黎斬係得的
初心愚問/問過答過望見原諒

咁王財入面係唔係有 excalibur?
如果有又係唔係可以無限射 map 炮?

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-15, 12:19 PM   #1739
zero22
Senior Gamer

引用:
作者: ヴィタさんさんKS☀ 查看文章
初心愚問/問過答過望見原諒

咁王財入面係唔係有 excalibur?
如果有又係唔係可以無限射 map 炮?
王財入果把係樹中劍 excalibur既原型
基本上王財都係寶具既原型
英雄王 除左EA 王財既寶具係唔可以"解放真名"(出大技既意思)
所以果把樹中劍唔可以射MAP炮
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-15, 12:31 PM   #1740
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

講左第日做HA果時咪無爆點

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-15-15, 01:37 PM   #1741
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
引用:
作者: zero22 查看文章
王財入果把係樹中劍 excalibur既原型
基本上王財都係寶具既原型
英雄王 除左EA 王財既寶具係唔可以"解放真名"(出大技既意思)
所以果把樹中劍唔可以射MAP炮
明白,原來係咁

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-15, 04:31 PM   #1742
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
印象中後期資料補充,Excalibur 應該不存在於王財入面
樹中劍係Caliburn嘅原型,唔係excalibur
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-15, 11:06 PM   #1743
money
◆.西野司命.◆

舊 06-20-15, 11:24 PM   #1744
money
◆.西野司命.◆

舊 06-20-15, 11:26 PM   #1745
money
◆.西野司命.◆

舊 06-20-15, 11:28 PM   #1746
newb
Crazy Gamer

改左(部份)ubw內打閃閃既打法

但今集已經打完晒全部野,下集得番結局o個幾段點頂一集?…
舊 06-20-15, 11:32 PM   #1747
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

金閃閃還原度好高
下集成集做學校?
播第一季前曾希望「黃昏教室甜到漏坐枱凜」放最後
似乎可以成真
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 12:11 AM   #1748
money
◆.西野司命.◆

Fate/stay night[UBW] #25 ―聖杯戦争は、幕を降ろした。―そして紡がれるエピローグ。 来週も宜しくお願いいたします。

舊 06-21-15, 02:01 AM   #1749
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

次回 日後談
UBW大滿足
士郎版UBW果然都係用番日文咒文先有Feel

順帶一提 開UBW前既ローアイアス 係Archer放既
原本係UBW入面單挑果時無用到ローアイアス 呢度新加既
不過亦都無咩問題 因為Fate/HA入面本來就有士郎版ローアイアス
呢度我諗解釋成佢見到阿茶開比佢佢就已經識出個弱化版既

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-21-15, 02:04 AM   #1750
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
畫面靚過電影版, 但打鬥仲 hea 過電影版

同埋 TV 版 紅A D 劍空襲個壓迫感真係好差, 同金閃閃個D完全差左皮

每次睇電影版硬係覺得部 00 會飛出黎wwww

此篇文章於 06-21-15 02:07 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 02:27 PM

手機版 | APP版