Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-22-11, 12:36 AM   #101
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
怒火既囧囧vs花家姐既阿佘, 咁囧囧又贏返喎

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 12:37 AM   #102
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: W!LL 查看文章
怒火既囧囧vs花家姐既阿佘, 咁囧囧又贏返喎
呢對打和姐

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 12:42 AM   #103
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
呢對打和姐
點都唔會打和掛, 花家姐真係睇都廢事

大乱闘X
舊 11-22-11, 12:48 AM   #104
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
......咁比永遠冇結論啦......

係比就一人一部劣作黎比......
例如...阿佘@花家姐vs囧@太極......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 12:49 AM   #105
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: money 查看文章
冇錯
對比8點半睇胡囧囧
兩個世界
"天"與"地"
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 01:31 AM   #106
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今日第一集好睇wor,完全無以前 D格局,又夠陰暗

聽日戲玉~~那些年,他們一起吃的男孩

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 02:01 AM   #107
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
第一集都幾好睇
而家無記的劇集好難令我有意欲追集集追落去, 希望呢套會係例外

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 03:26 AM   #108
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
故事交代得好
感覺上同tvb其他產品唔同級數
d flashback 唔錯wo
唔明ge唔至係c9
ex. 上次同朋友睇inception佢一路睇一路問, 最後依然唔明

引用:
作者: enishi 查看文章
所以呢個卡士都做唔到台慶劇,情願俾囧囧做
就係因為開會時有人話唔想某演員攞獎...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 11-22-11 03:33 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 03:55 AM   #109
dust11

引用:
作者: BistonC 查看文章
就係因為開會時有人話唔想某演員攞獎...
好似話因為演員續約問題先將佢放係台慶後?
舊 11-22-11, 06:01 AM   #110
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
其實會唔會係關五大事多d? 入面咁多BEYOND d歌, 主題曲仲係呀PAUL唱...
*環球同華納有BEYOND大部份歌曲版權, 呀PAUL本身係環球歌手...
cctvb同五大達成協議, 套劇咁蹺就即刻出街...

此篇文章於 11-22-11 06:09 AM 被 劍路 編輯。
劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 10:04 AM   #111
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
第一集唔錯呀 d回憶我覺得咁表達唔錯
唔似無記一向果d
下集黎啦
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 10:34 AM   #112
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
作者: dust11 查看文章
好似話因為演員續約問題先將佢放係台慶後?
其實頒獎禮根本就係一個廣告
個獎係用嚟話你聽佢出年捧邊個
阿佘同bowie呢d非親生類別攞獎對公司發展無幫助,尤其以今年嘅形勢
橫掂佢一早諗住捧胡囧同法拉, 佢總要個c9接受嘅理由頒獎

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 11-22-11, 03:03 PM   #113
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: enishi 查看文章
其實有提示,勾電話線本身已經係以前既事物,而家都行哂光纖

不過我都係到女皇頭一蚊先發覺

所以唔留心好易唔明
電話都係光纖o架我仲以為係電線tim

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 03:57 PM   #114
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
岩岩先睇番第一集, 黃德斌個feel好似"扮緊"張家輝咁.......

舊 11-22-11, 04:42 PM   #115
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 搖搖 查看文章
岩岩先睇番第一集, 黃德斌個feel好似"扮緊"張家輝咁.......
我覺得林保怡/陳豪個角色~似張家輝多d~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 05:04 PM   #116
dust11

雖然唔知黃德斌唱功點
但我覺得張家輝唱歌好難聽

就咁搵佢做戲冇問題
但要搵佢做band友....
舊 11-22-11, 06:46 PM   #117
N0T51B
Game Master
非中國藉

其實張家輝嗰個版本嘅概念只係俾巡禮用
同而家個版本嘅概念係完全唔同
所以個劇本應該無預張家輝
就好似嚟緊金枝.異唔會預黎姿一樣

舊 11-22-11, 07:51 PM   #118
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 搖搖 查看文章
其實唔係話黃德斌唔好
不過一知就原本角色係張家輝
感覺真係差好遠

當然而家係仲係第一集,期望佢記番山上d記憶後既表演
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 08:38 PM   #119
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
之前睇返張家輝個ver,同黃德斌既角色係兩個人,所以你話要家輝演德斌既角色又未必適合

舊 11-22-11, 09:19 PM   #120
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
張咩家輝......
呢套火舞黃沙2黎架

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 09:45 PM   #121
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
呢套野麻麻地咋

舊 11-22-11, 09:54 PM   #122
dust11

Doris個look成個米雪咁
舊 11-22-11, 09:56 PM   #123
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: W!LL 查看文章
多那士個頭.....
佢同周家怡係咪cos緊朱薰同芝see菇bi......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-11, 10:25 PM   #124
dust11

回憶了
最尾幾分鐘先黎料
舊 11-22-11, 10:26 PM   #125
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

咁就食完?

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] "怒火街頭" 30/05/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:鄭嘉穎、陳敏之、李璨琛、滕麗名、胡杏兒、林子善、關禮傑 Busconcamp Neo Entertainment TREND 226 06-24-12 11:52 PM
[TVB] "女拳" 3月7日 21:30-22:30 首播 演出 劉 璇、黃宗澤、馬國明、黃浩然、 姜大偉、岳 華、林嘉華、陳法拉 joeypong Neo Entertainment TREND 189 05-10-11 04:26 AM
[TVB] "魚躍在花見" 07/02/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:張智霖,謝天華,楊怡,胡囧囧 Busconcamp Neo Entertainment TREND 84 03-04-11 10:32 PM
[TVB] "仁心解碼" 10/01/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:方中信,徐子珊,黃浩然 Busconcamp Neo Entertainment TREND 88 02-06-11 09:33 PM
[TVB] 台慶劇 "刑警" 10/12/10 20:30~22:30 2小時大結局 主演:黃日華,苗僑偉,宣萱,胡定欣,王浩信 Busconcamp Neo Entertainment TREND 220 12-18-10 06:52 PM

現在的時間是 12:13 PM

手機版 | APP版